Sunday, 12 February 2017

Mahu Kurus Sambil Menyusu

Salam Sejahtera


"Ayang, kenapa tak kurus macam sebelum mengandung?" 😡Abang baca menyusu membakar kalori. 500 kalori setiap kali menyusu. Tapi kenapa ayang idok jua kurus 😫😭😜.

Ada orang yang walaupun tak menyusukan secara ekslusif tapi badan maintain slim dan lengok badan mengancam! Huwaaa stress mak .

Realiti yang harus diakui, tak semua orang mempunyai badan yang sama.

Dalam misi nak tampil menawan, SET SLIM SHAKLEE merupakan pilihan terbaik untuk ibu yang menyusu. Amat bagus anda tak akan rebounce walaupun selepas anda berhenti mengamalkan set ini.

1-Lecithin

Lecithin merupakan vitamin yang membantu memecahkan lemak daripada makanan yang telah kita makan. Istilah lain adalah mengemulsikan lemak-lemak tersebut.

Kalau kita makan makanan seperti nasi lemak, masak lemak dan apa-apa yang berlemak, boleh ambil 6 biji Lecithin sesudah makan untuk membuang semua lemak tersebut.

Walaupun Lecithin bersifat sebagai pemecah lemak, ia tidak memecahkan lemak bayi. Baby mano ado lemak 😬.

2. Alfalfa

Alfalfa Shaklee membantu membersihkan usus supaya semua sisa makanan yang termendap di dalam usus dapat dibuang. Istilah lain yang lebih glamor, detox. Alfalfa juga membantu sebagai pelawas.

Kenapa penting usus bersih?

Hanya usus yang bersih dapat menyerap semua nutrisi dari makanan yang kita ambil. Kalau usus tu kotor, berkeladak dengan segala macam toksin dan lemak, usus tidak dapat menyerap nutrisi dengan baik.

Dalam aspek pelangsingan badan, usus yang bersih dapat menyerap nutrisi dengan baik. Ini akan membantu organ yang bekerja membakar lemak untuk menjadi lebih efisien.

3. ESP Shaklee

Kadang-kadang, takde ribut takde angin, kita selalu jer lapar setiap sejam. Kalau kita jenis begini, ESP sangatlah bagus. Bila minum ESP waktu pagi, biasanya saya sampai ke jam 1 petang pun masih tak lapar.

Untuk lebih berkesan, ibu dicadangkan mengambil OMEGAGUARD. Bukan sahaja mencairkan lemak. Bahkan fokuskan otak ibu dan sangat la bagus untuk sel otak dan saraf mata baby. Baby genius, mama slim !


Reactions:

0 comments:

Post a Comment