Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 14 January 2017

Gla Complex Supplimen Untuk Kencing Manis/ Diabetis


Salam SejahteraSudah 3 hari berturut - berturut saya ke klinik untuk pemeriksaan.  Setiap kali ke bahagian makmal mesti saya akan terserempak dengan pesakit-pesakit kencing manis@diabetis. 

Kebanyakkanya semua dari kategori warga emas @ lebih kurang umur dalam awal  50 an yang terpaksa menjalani pemeriksaan rutin untuk ketahui tahap perubahan penyakit mereka. 

Ada yang datang berkerusi roda dan ada yang kaki berbalut . Memang ternyata penyakit kencing manis@ diabetes dah menjadi penyakit yang makin kronik. 

Kebetulan pulak bulan nie promosi Vivix 

Selain produk anti penuaan terbaik, Vivix yang sangat mujarab untuk pesakit kencing manis, mereka boleh juga mencuba GLA Complex!

Banyak kajian menunjukkan GLA memainkan peranan dalam penyembuhan pesakit kencing manis terutama mereka yang mempunyai masalah dengan saraf.

Penyakit kencing manis atau diabetes mellitus adalah penyakit yang dikaitkan dengan keadaan peningkatan aras gula (glukosa) dalam darah terutamanya selepas pengambilan makanan pada penghidapnya.

Pada permulaan, kebanyakan pesakit tidak menyedari mereka mengidap kencing manis kerana kenaikan glukosa di dalam darah adalah secara perlahan-lahan.

Antara simptom yang biasa di lalui oleh pesakit diabetes ialah:

Berasa haus
Kerap kencing
Mudah lapar walaupun selepas makan
Turun berat tanpa sebab jelas
Letih dan lesu
Berasa aneh (cranky)
Antara tanda-tanda seseorang telah mendapat diabetes ialah:
Jangkitan atau luka yang lambat sembuh
Pandangan kabur
Rasa kebas2 pada tangan dan kaki
Mempunyai masalah dengan kulit, gusi dan jangkitan air kencing
Jangkitan kulat pada vagina (vagina yeast infection)

Kencing manis atau diabetes boleh membawa kepada (selalunya juga) masalah yang lebih serius seperti masalah mata, buah pinggang, jantung, salur darah dan saraf.

Keadaan ini boleh ditandakan dengan:
Lesu, kebas, sakit dan rasa panas, pembengkakan pada kaki dan tangan -diabetic neuropathy.

Pandangan kabur atau herot (distorted) atau nampak seperti sinaran flash, nampak bintik yang hitam dan besar, nampak keadaan seperti rambut terapung, serat cotton atau jaringan labah-labah- diabetic retinopathy.

Sakit dada atau susah bernafas. Ini mungkin menjadi tanda masalah jantung atau salur darah

Bagaimana GLA Complex membantu?

GLA adalah asid lemak Omega-6 yang sebenarnya sangat diperlukan oleh tubuh kita melalui pemakanan untuk menyempurnakan fungsinya. Namun kebanyakan dari kita tidak ambil peduli tentang kepentingannya.

GLA telah terbukti secara klinikal boleh membantu meringankan dan mengurangkan simptom2 yang dialami oleh pesakit diabetic neuropathy seperti rasa kebas2 dan sakit2 pada bahagian anggota tubuh, dapat menurunkan kadar glukosa darah seterusnya memperbaiki saraf.

GLA dapat memperbaiki sensasi, refleks dan kekuatan dalam pesakit diebetes.

GLA juga mampu menghalang komplikasi akibat diabetes malah boleh membantu dalam peredaran darah. Ia menghalang pembekuan darah, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi serta mencegah masalah jantung.


Jangan segan untuk menghubungi kami untuk info dan maklumat lanjut. Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan
0 comments:

Post a Comment