Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Sunday, 29 January 2017

Cerita Bila Kalsiumku Kurang

Salam Sejahtera


Tajuk bukan main lagi kan.. Nak la kongsi sikit apa yang berlaku disebalik bila kalsiumku kurang. Semua orang pasti pernah mengalaminya.

Dalam kes saya nie tiba - tiba saja stok Ostematrik saya habis. Bila check stok yang jual pun habis jugak .. alamak bagaimana ini.


Saya  memang tak pernah tinggal ambil Ostematrik. Mesti sebelum tidor akan ambil 4 biji baru la dapat rehat dan tidur dengan nyenyaknya. Hilang terus keletihan dalam sehari.

Kalau dalam keadaan biasa memang ok saja kalau stok habis. Tapi dalam kes tengah hamil nie , memang Ostematrik sangat diperlukan masa hamil. Kenapa begitu penting ya.

Ostematrik nie adalah kalsium mudah Shaklee. Tugasnya adalah untuk menjaga tulang dan gigi supaya dapat berfungsi dengan baik. Selain tu jugak Ostematrik membantu untuk lancarkan peredaran darah kesemua bahagian tubuh.

Apabila semua stok habis langsung terpaksa la bersabar sikit sementara menunggu stok baru sampai. Tapi ingatkan mampu bertahan la tanpa Ostematrik dalam beberapa hari. Rupa- rupanya tidak  boleh sama sekali.

Betul la doktor cakap jika kita hamil semua akan kita rasai cepat terutamanya bab sakit- sakit nie. Dalam proses kehamilan kalsium amat penting untuk pertumbuhan tulang bayi. Bayi dalam kandungan dapatkan kalsium melalui ibunya.

Cuba la bayangkan semua kalsium dalam badan ibu disedut oleh anak dalam kandungan  maka si ibu mula la kekurangan kalsium. Maka gigi pun mula la sakit-sakit dan ditambah dengan sakit belakang yang teramat sangat. Kalau dulu susah nak kena kejang kaki bila bangun tidur. 

Tapi dalam seminggu tanpa Ostematrik semua kesakitan datang serentak..  Tak tertanggung rasannya. Kalau dibiar lama mungkin akan menyebabkan demam tapi saya cepat cover dengan Vitamin C Shaklee..  Imun badan lebih kuat untuk elak dari dem├ím.

Alhamdulillah semua tu tak lama..  Sampai ja stok baru terus semuanya kembali seperti biasa semula

Memang nekad dah lepas nie Ostematrik kalsium mudah shaklee mesti ambil selalu. Setiap masa  badan perlukan kalsium.. Bukan tunggu sakit baru nak amal.. Tu sudah terlambat..  Lebih baik amal dari awal..

Itu la kisahnya ..peringatan untuk diri sendiri yang tak suka minum susu tapi suka ambil kalsium mudah ja...0 comments:

Post a Comment