Monday, 19 December 2016

Testimoni "Bagaimana Saya Melawan Endometriosis? "

Salam Sejahtera



Anda tahu penyakit endometriosiss?  
Kebiasaannya penyakit ini golongan wanita mengalaminya. 
 Faktor ketidakstabilan hormon adalah salah satu punca utama. 

Apa kata anda baca habis Testimoni yang berjaya sembuh tanpa pembedahan. -


Selepas saya disahkan ada endometriosis oleh pakar, honestly saya sangat sedih dan risau sebab penyakit ni ada potensi untuk merebak menjadi kanser jika tidak dirawat dari awal

Mula-mula tu saya sendiri tak tau apa tu endometriosiss sebab tak pernah dengar. Ganjil

Tapi saya sangat beruntung sebab di bawah D'Alfatih empire, downlines saya ramai doktor perubatan

Saya banyak merujuk Doktor O&G doktor Asma' Mohd Haslan dan Master Doktor Hasifah Ryg

Boleh dikatakam setiap hari saya kacau diorang mintak info pasal endo dan belajar memahami penyakit ni hihi

Diorang rujuk jurnal perubatan dan explain kat saya satu persatu. Apa bahayanya penyakit ni dan apa yang saya perlu buat untuk cegah dari terus parah

Diorang advise saya soal pemakanan supplement Shaklee dengan merujuk jurnal. Rupanya memang terbukti berdasarkan kajian saintifik ada kaitan yang kuat di antara Vivix dan Endometriosis

Kandungan resveratrol yang tinggi di dalam vivix mampu merencat & melumpuhkan sel-sel endo dari terus merebak

Diorang menasihatkan saya supaya istiqomah consume beberapa jenis vitamin dengan kuantiti yang khas

- vivix
- Gla complex
- b complex
- omega guard
- vita c plus
- ESP
serta DETOX

Sebulan saya ikut aturan makan yang betul, alhamdulillah sengugut saya 100% hilang.

Ajaib ! Walhal sebelum tu berguling-guling saya sakit macam nak mati. Selepas detox dan istiqomah set di atas, totally sengugut hilang 🤗

Tapi kitaran period saya masih tingtong

Bulan kedua period pulak dah normal dan lancar-selancarnya

Sebelum tu haid saya sangat panjang selama 14 hari dan tersekat-sekat. Bulan kedua dah jadi normal 7-8 hari sahaja dan smooth

Ya Allah bahagia sungguh rasa. Setiap kali check up bulanan dengan pakar, saya share improvement penyakit saya dan pakar pun turut hepi

Pakar kata saya dah tak perlu lagi suntikan lucrin. Dia nasihatkan saya terus istiqomah dengan vitamin yang saya amalkan cuma kalau bulan ketiga masih tak hamil jugak. Saya perlu jalani beberapa rawatan kesuburan khas

Allah tu maha mendengar.. bulan ketiga saya delay period 5 hari. Memang sangat mendebarkan haha. Check UPT positif 😂

Terus saya inform pakar dan beliau mintak saya tunggu 2 minggu delay dan buat check up dengannya

Inilah kisah perjalanan saya seorang endometriosis fighter 😊

Reactions:

3 comments: