CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Wednesday, 21 December 2016

Misi Untuk Anak Berjaya.

Salam Sejahtera 


Start cuti sekolah baru nie saya saja tak bawak balik botol susu kakak  Iman dan Fayyadh dengan niat nak biar diorang berdikari minum dalam cawan pulak. 

Kalau tak buat camtu asyik nak minum susu jela..  Nangis sikit nak susu..  Lagi pun tahun depan Fayyadh dah masuk sek sama kakak Iman dah. Boleh la berdikari dengan kawan-kawan.

Bukan saya stop susu diorang cuma sekarang just tukar selera sikit.. Dulu full susu tapi sekarang koko + suplimen Meal Shake Shaklee untuk diorng.  Sebabnya dulu masa kakak Iman full minum susu,  nasi @ menu lain macam tak menarik ja. 

Tapi bila saya stop susu & tukar versi lain terus nampak perubahan.  Selera bertambah. Dulu sembelit teruk,Kalau  Fayyadh pula tak payah cerita la semua mudah.  Nasi fuv dia la.. Padat terus perut sekali hadap. 

Alhamdulillah misi saya bebas botol berjaya. Tiap kali minum nak dalam cawan saja..ingatan ke botol terus hilang Sekarang permintaan nak susu  pun dah kurang.  Just rutin awal pagi & malam sebelum tidur.  Saya tukar ke minuman koko pulak. Lain - lain waktu air masak peneman diorang.

Untuk suppliment minuman diorang saya just tambahkan Meal Shake Shaklee bagi lebih kelazatan & khasiat setiap hari.  Diorang pun suka. Lagi laju diorang minum kalau ada Meal Shake dalam tu. 

Meal Shake nie kandunganya rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 

Dan memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak kanak.Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan.

Sebab tu la saya tak risau anak-anak saya stop minum susu brand kat pasarán.  Dengan Meal Shake diorang dah dapat sepenuhnya kebaikan. 

Paling best sekali diorang tak memilih makanan.  Selalu anak-anak kalah dengan menu sayur tapi diorang nie makan sama ja.  Tidak memilih menú. Itu yang terbaiknya suplimen Shaklee.  Ibu-ibu pun jadi mudah untuk uruskan rutin permakanan dalam sehari. 

Alhamdulillah...


Reactions:

0 comments:

Post a comment