Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 4 November 2016

REZEKI & SABAR


     “Rezeki.....Rezeki ada di mana2, datang tanpa diduga, tepat pada masa, yg penting, usaha & tawakkal”

 "Usah sangka apa yang belum kita miliki janji pada kebahagiaan kita. Ada kalanya setelah kita miliki itulah punca masalah kita. Jangan sangka semua yang cerah kekal cerah sampai bila-bila, ada kalanya menjadi hitam dan menyusahkan"

"Seringkali kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan, akhirnya kita tahu bahawa apa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia"


"Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL. Pengawal peribadi yang paling waspada DIAM. Bahasa yang paling manis SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK"

"Kebijaksanaan pada lelaki, kesabaran pada wanita akan membawa kebahagiaan dalam kehidupan berumah tangga.. perkahwinan yang berlandaskan kesabaran akan membawa lebih kegembiraan dan keberkatan"

 "Mulakan pagi dengan sedekah.. berbuat baik pada semua orang.. jangan pernah membalas kejahatan dengan dendam, tapi balaslah ia dengan senyuman dan kesabaran.. " Salam Jumaat buat semua insan tersayang:)..
Hari ni nak share ape yea?? Hmm...Omega Guard Shakleela..Jom kita lihat apa manfaat utama Omega :
  • Asid lemak : Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. 
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok : DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tanggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial, infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori : DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan OmegaGuard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) : Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu, ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective.
  • Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan : Kajian telah membuktikan bahaa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan(anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.


Untuk keterangan lanjut, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:

Call / Whatsapp : 019-5434395

Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung dengan saya berkenaan dengan produk.

Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

0 comments:

Post a Comment