CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Wednesday, 16 November 2016

Letih, Lesu Ketika Hamil

Salam Sejahtera 


Rasa letih dan lesu adalah perkara normal yang berlaku dalam kalangan ibu mengandung. Adakalanya rasa itu tetap tidak hilang walaupun sudah mendapat tidur yang secukupnya apatah lagi sekiranya ibu sukar mendapatkan tidur yang lena.

Masalah insomnia adalah ketidakupayaan tidur pada waktu malan, yang pastinya akan mengganggu keselesaan anda di siang hari. 

Kebanyakan wanita hamil berasa keletihan melampau pada trimester pertama kehamilan. Ia adalah normal! 

Ini merupakan cara badan anda memberitahu yang anda memerlukan rehat secukupnya.

Pada trimester kedua pula, keletihan hilang dan digantikan dengan perasaan sihat dan bertenaga. Tetapi pada trimester akhir pula, rasa keletihan kembali semula. 

Mengapa ibu berasa terlalu letih? 

Bayi dalam kandungan hidup selama 24 jam dan metabolismanya sentiasa bekerja walaupun ketika waktu tidur ibu
Sudah tentu ia memberi kesan kepada tindak balas badan anda. Semakin anda membesar, tidur menjadi semakin sukar.
Pergerakan bayi, larian ke bilik air, berpeluh di waktu malam dan peningkatan kadar metabolism badan mungkin mengganggu tidur anda. Begitu juga dengan masalah kaki kejang yang pastinya mengejutkan tidur malam anda.



Adakah suplimen boleh membantu ?


Pengalaman saya sendiri pun pernah mengalami situasi letih , lesu semasa hamil. Dengan rutin tugas yang macam- macam memang kita akan rasainya. 



Betul... ramai yang kata jika situasi ini terjadi itu tandanya badan kita perlukan rehat secukupnya. Tapi tak jugak . 



Sebenarnya tubuh badan ita sentiasa perlukan nutrisi untuk support semula nutrisi yang kurang kerana tugas.



Saya pernah cuba uji keaadaan diri saya dalam  2 situasi. satu ambil suplimen dan satu lagi tanpa suplimen.  



Memamg nampak ketara sangat la.  Kalau tanpa suplimen pergerakan harian slow sangat . Kecerdasan otak nak memikir lebih kurang sangat.  Asyik ingat nak baring & rehat ja.  Cepat mengah kalau saya push diri untuk buat sesuatu kerja

Tetapi perbezaan sangat ketara nampak apabila awal pagi ambil suplimen Vitalea Multivitamin + Vitamin C + B complex dan bancuhan Esp sebelum sarapan

Saya akan lebih bertenaga. Pergerakan laju dan apabila lebih buat kerja keletihan tu tak rasa sangat berbanding jika saya tak mulakan awal pagi dengan supplemen .

Untuk memudahkan saya semasa kehamilan kali ini dengan menguruskan lagi 2 orang anak.saya ambil keputusan untuk terus kosisten awal pagi dimulai dengan Set Kehamilan Shaklee. 

Dengan set lengkap ini saya tak perlu risau  lebih mengenai penjagaan kehamilan saya dan
kesihatan diri saya.  

Dalaman dan luaran dijaga rapi.  Semua keperluan tubuh dipenuhi.  Rutin pekerjaan seharian pun jadi mudah.

Now saya kongsi dengan korang testimoni  lain yang alami situasi yang sama tapi dengan mudah berjaya mengatasinya..




Apabila kita mencuba sendiri... Seterusnya kita kongsi pengalaman dengan orang lain pulak.  Memang terbaik sangat- sangat. 

So ibu-.ibu yang tengah hamil tu apa lagi ditunggu??. Jom buat kelainan sikit dengan keluaran Shaklee pulak... 



Untuk pembelian produk, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI






Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




























Reactions:

0 comments:

Post a comment