Wednesday, 7 September 2016

Kenapa Vitamin C Shaklee Jadi Pilihan

Salam sejahtera..




Jika ditanya kepada penguna-pemguna produk Shaklee. Supplement apa yang menjadi pilihan.. Jawapan yea mesti Vitamin C la.


Kenapa Vitamin C jadi pilihan???


Mesti korang nak tahu kan... Saya ada jawapannya..  Maklum la saya pun pengguna tegar Vitamin C jugak. Vitamin C banyak beri kesan pada diri saya dan keluarga. Alhamdulillah.. 


Ok sebenarnya mudah sangat kalau kita nak faham kenapa perlu ambil vitamin c dalam rutin harian kita. Tubuh badan kita tidak boleh menghasilkan Vitamin C sendiri dan sememangnya sangat perlu kita dapatkan Vitamin C dari sumber yang lain. Seperti dari buah -buahan dan sumber ternakan. 


Memandangkan saya dah cuba amalkan sendiri produk ni dan saya rasa sendiri keberkesanannya..tanpa RAGU saya mengesyorkan anda memilih vitamin c jenama shaklee ni. Memang kesannya cepat dirasai..

 Kenapa mesti Vitamin C  Shaklee?? 


Kerana Vitamin c ini merupakan satu-satunya Sumber Vitamin C Semulajadi yang disalurkan jam demi jam ke dalam aliran darah kita berbanding vitamin c jenama lain…sebab tu la vitamin c shaklee ni namanya vitamin c sustain release. Zatnya dibebaskan jam demi jam bukan nya sekaligus..jadi vitamin c berlebihan dalam badan tak akan berlaku.


Kalau biasa kita  amik vitamin  c 1000 mg tanpa sistem Sustained Release, ia umpama kerja sia-sia ye.  Sebab ape? Kerana badan tak sempat menyerap semuanya sebaliknya vitamin c itu akan dikumuhkan melalui air kencing..haaa kan rugi tu…kita tak dapat manfaat daripada vitamin c itu. Rugi tauuu…

Jom ketahui Keistimewaan Vitamin C Shaklee



(1) Sustained (  Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara selang masa 3 ke 6 jam.

 Secara ringkasnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Jadi ia kekal di dalam plasma darah dalam jangka masa lebih lama. Pengambilan 2biji vitamin c sehari mampu mengekalkan kandungannya di dalam plasma darah sehingga 24jam.

(2) B-complex dan Vitamin C adalah vitamin jenis larut air..jadi kita dinasihatkan untuk meminum air secukupnye bile kita mengambil suplement

 Tanpa sifat Time Released ni vitamin yang larut air ini akan terus diserap kedalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa dos vitamin itu..dan vitamin ni akan terus dilepaskan ke dalam urin dalam masa 2- jam sahaja.

(3) Vitamin Sustained Release  berupaya memberikan kesan yang optimum dengan meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses perkumuhan.


Testimoni Vitamin C Shaklee 
        




Sementara tengah promosi nie.. Sesuai sangat la korang2 cuba Vitamin C Shaklee..  Rasai perubahan pada tubuh badan anda.

 Untuk mereka yang kerap demam tu elok amalkan.. Vitamin C nie jugak terbaik dalam meningkatkan lagi imun sistem badan kita. 

Anda boleh dapatkan terus dari saya.. Ready stok kepada sapa yang mahu saya COD terus kerumah anda.. 


Hubungi saya Hana  019-5434395

Pengedar Shaklee Anda




Reactions:

0 comments:

Post a Comment