Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 19 August 2016

Pil Kurus Penyebab Masalah Mental. Biar betul?

Salam Sejahtera


Siapa tidak suka jika mempunyai bentuk badan persis seorang supermodel. Namun, impian sebegitu tidak mungkin tercapai jika tiada usaha sendiri untuk melakukan senaman dan diet ketat yang seimbang.

Justeru, jalan pintas ditemui untuk mencapai impian tanpa sebarang latihan yang menyusahkan diri. Penjualan ubat kurus, pil diet atau pil pelangsingan badan telah menjadi perniagaan cukup menguntungkan. 

Walaupun tahu tentang risiko kesihatan yang bakal dihadapi, namun, seolah-olah ia tidak hiraukan. Mahukah anda merasai pengalaman ‘kurus sementara’ sebelum merana dengan pelbagai masalah kesihatan lain kelak?

Lebih menggerunkan jika ubatan yang diambil tidak mendapat saringan daripada doktor bertauliah. Dalam kebanyakan kes yang membabitkan produk pelangsingan badan yang diharamkan, ia didapati mengandungi bahan kimia seperti phentermine, amphetamine, sibutramin dan fenfluramine yang diakui mampu mengurangkan berat badan tetapi kesan sampingan yang akan dihidapi penggunanya kelak tidak kurang hebatnya.

Antara lain risiko pengambilan ubat kurus tanpa pengawasan doktor adalah seperti:

•    Risiko serangan sakit jantung  

•    Angin ahmar
•    Bipolar manic
•    Psikosis
•    Delusional disorder ataupun halusinasi


Fuhh, bukan mainan kesannya ya. Tiada gunanya jika kita kurus dengan penyakit. Bagi anda yang lain, lupakan saja niat untuk mengambil ubat kurus untuk kelihatan langsing dalam kadar yang cepat.

Hakikatnya, kurus atau langsing bukan perkara mudah yang mampu dicapai dalam tempoh yang singkat. Sebaliknya, kurus adalah gabungan pengambilan diet terjaga, senaman yang kerap dan mungkin jika anda memerlukan pil pelangsing, ia mestilah dengan kebenaran doktor bertauliah.

0 comments:

Post a Comment