Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 16 August 2016

Omega Guard Vitamin Kuatkan Ingatan

Salam Sejahtera


                               


Sejak anak - anak saya sukakan Omega Guard memang nampak ketara kesannya . Paling berkesan saya perasan tahap ingatan anak saya makin kuat. Memang kebaikan Omega Guard mampu kuatkan ingatan dengan cepat.


Permulaan saya hanya nampak pada anak saya yang kedua sebab Omega la paling yea suka. Kalau ambil mesti kunyah terus macam gula- gula. Setiap hari rutin 1 biji mesti ambil. Kesanya, percakapan yea lancar tak pelat - pelat, setiap tempat yang pernah pergi mesti yea ingat, apa aktiviti yang telah dilakukan mesti akan disebut berkali - kali. Saya mula rutinkan sejak yea berusia 1 tahun. Ternyata kesan Omega Guard nampak ketara sangat dari segi kuatkan ingatan.Untuk anak yang pertama Nur Iman Nafeesa , saya nampak sangat perubahan sejak yea sudah mula sukakan Omega Guard semula. Kalau dulu sekitar umur 1 tahun saya dah mula rutin picit dalam susunya. Tapi kelamaan bila saya nak yea kunyah begitu saja agak sukar untuk yea memulakan. Sejak dia mula sukakanya.tahap ingatan yea meningkat..  Hafazan alquran mudah untuk yea mengingat... Bacaan doa dalam solat pun cepat yea hafal. Apa yang pernah kami sekeluarga lakukan dan tempat yang dikunjungi pun mudah baginya untuk cerita semula apa yang telah berlaku.. 


Dua hari lepas yea telah sertai pertandingan menyanyi peringkat tadika.2 buah lagu mudah beryaya disampaikan dengan baik sekali...  Alhamdulillah..


Apa terbaiknya Omega Guard nie?


Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.  Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh. 

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik. Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik. 

 Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

 1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair      sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

 2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

 3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari      ketumpatan minyak hati ikan. 

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-     satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3      semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. 

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA. 

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal      berteknologi terkini 

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask      omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,      merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.Kelebihannya memang banyak kalau anda tahu. Saya pun bila anak - anak dah mula sukakannya dan nampak kesannya. Memang tak rugi rasa tiap- tiap bulan stok Omega Guard sentiasa ada dirumah.

Insya Allah nanti saya share untuk anda hafazan anak saya Nur iman Nafeesa.. Bukan nak berbangga tapi perkongsian keberkesanan Suppliment Shaklee keatas kedua - dua anak saya 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh la terus hubungi saya ..
Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh

Johor :Bandar Tenggara & Kulai

0 comments:

Post a Comment