Tuesday, 9 August 2016

Kurang Kalsium Penyebab Osteoporasis


Salam Sejahtera



Kesan kekurangan kalsium yang paling menakutkan - OSTEOPOROSIS!

Kenapa saya kata paling menakutkan?

Sebab kita tak boleh rasa bone mass loss ni.. bila masa dia kurang pun tak tau. Tup-tup tulang semua dah rapuh...dah sakit-sakit sana sini...

Bila kita tak jaga keperluan kalsium terutama untuk tulang, ni lah natijahnya - osteoporosis.

Osteoporosis - bilamana tulang kita punyai ketumpatan yang sangat rendah. Tengok kat rajah tu.... sebelah kanan macam banyak lopong. Itu tulang yg osteoporosis.

Gambar yang kat sebelah kiri tu nampak solid je struktur tulang tu. Ini contoh tulang yang sihat dan tumpat di mana kalsiumnya cukup tersusun cantik.

Bagi yang punya struktur tulang seperti kat sebelah kanan tu... risiko untuk tulang patah sangat tinggi terutama bila eksiden atau terjatuh.

Selalu kita dengar kan... jatuh kat toilet je pun tapi tulang pinggul patah.  Ini mungkin sebabnya.

Tulang patah tu dah satu hal, tapi yang lebih kita takuti ialah infection di sekitar tulang yang patah tu...nanah ke jangkitan kuman ke apa ke..

Faktor penyebab osteoporosis?

- Faktor usia
- Pemakanan - tak cukup kalsium
- Tak cukup aktif, tak bersenam
- Gaya hidup - contoh merokok. Chemical dalam rokok tu boleh menghalang serapan kalsium.

Inilah musuh dalam senyap kita...kerapuhan tulang ni tidak ada simptom . Kita tak sedari apa yang akan berlaku . Mencegah dari awal tu yang terbaik

Cadangan saya untuk mereka yang inginkan penjagaan tulang yang berterusan boleh segera amalkan Ostematrik dalam rutin harian.

Ostematrik nie kalsium mudah bagi yang belum tahu. Kalau sebelum nie kita faham nak kalsium mesti minum susu setiap hari. Tapi tak semua yang boleh kosisten minum susu . Jadi bagi memudahkan pengambilan kita Shaklee keluarkan Suppliment Ostematrik yang berbentuk kapsul yang cepat larut air. Bukan itu sahaja penyerapan kalsium ketubuh pun cepat dengan Ostematrik nie..


Suka saya nak kongsi untuk anda semua  beberapa Testimoni yang telah mendapat manfaat dengan mengamalkan Ostematrik nie








Pencegahan dari awal adalah lebih baik.. Untuk kesihatan diri kita bukan untuk orang lain.

 Boleh hubungi saya  terus untuk kosultansi produk.

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh

Johor :Bandar Tenggara & Kulai





Reactions:

0 comments:

Post a Comment