Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 27 August 2016

Kerap Sakit Gigi Petanda Kurang Kalsium

Salam Sejahtera. 
Dua hari lepas dapat wassap dari rakan sekolej dulu.. Tengah hamil  anak ke empat. Kabarnya beliau sedang menahan kesakitan gigi teramat sangat. Sampaikan nak solat pun tak selesa.  Rutin hari pun tertangguh dek kerana sakit gigi

Mengikut kajian jika kerap sakit gigi pertanda kurang kalsium. Kalsium  sangat diperlukan untuk pertumbuhan tulang dan gigi.. Sebanyak 99% kalsium memberi manfaat untuk organ penting dan hanya 1% sahaja yang menyumbang kepada pengaliran darah untuk semua organ dalam badan seperti bahagian jantung dan keseluruh badan yang lain. 

Sebenarnya banyak punca lain yang boleh dikaitkan dengan kekurang kalsium .Tapi yang paling ketara dapat kita lihat, Kalau kerap sakit gigi pertanda kurang kalsium la tu.. Paling mudah kalau anda nak kesan 

Jika anda berumur awal 30 kurang ambil berat dengan pengambilan kalsium seharian. Risiko untuk anda untuk kerap sakit gigi adalah tinggi.. Jangan pelik kalau setiap tahun satu persatu batang gigi anda menjadi korban. 

Now saya bantu anda tahu apa lagi kesan jika kurang kalsium. 
Jika anda juga mengalami masalah yang sama seperti beliau atau pun tanda-tanda lain, adalah lebih baik anda mengamalkan pengambilan supplement kalsium dari sekarang. Boleh minum susu, atau telan aje Ostematrik.

Ostematrik adalah supplement kalsium Shaklee yang lengkap dengan segala nutrisi diperlukan untuk bantu penyerapan kalsium seperti vitamin D dan magnesium.


Sebiji OsteMatrix mengandungi:

  • Kalsium - daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi - 1,000 mg (100% DV)
  • Magnesium - 400 mg (100% DV) - untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • Vitamin D - 400 IU (100% DV)  - untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Boron (3mg) - membantu dalam metabolisma tulang
  • Mangan, copper & zink - mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

Setiap dewasa disarankan mengambil Kalsium 600mg hingga 1000mg untuk memenuhi keperluan tubuh. Kalsium yang tinggi boleh didapati dalam Almond, Ikan Sardin segar bukan yang ditinkan ya, Keju, Kerang, Sayuran Hijau, Tauhu, Bijan, Susu dan Kekacang.

Adakah kita penuhi menu seharian dengan makanan yang tinggi Kalsium? Jika tidak, kita wajar fikirkan kaedah lain. Kita sedar, usia semakin meningkat, kandungan Kalsium semakin merudum dan mula rasa kejang otot di sana sini tapi masih belum mahu berubah.Jangan nanti bila kita telah disahkan osteoporosis(reput tulang), baru kita mula panik mencari kalsium. Saat itu, kita mungkin telah terlewat

Now ambil la peluang promo Ostematrik yang masih ada nie untuk anda kembalikan kalsium yang kurang dan kekal sihat bebas sakit gigi walau apa keadaan sekali pun.. 
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kertih
Johor :Bandar Tenggara & Kulai0 comments:

Post a Comment