Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Thursday, 18 August 2016

Kecutkan Buasir Dengan Omega Guard

Salam Sejahtera


Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

Lama-kelamaan ia menjadi kurang 'memberi' dan akhirnya terjulur keluar daripada dubur bersama darah yang berwarna merah cerah yang menitis, tersembur atau meninggalkan kesannya apabila dikesat tisu tandas.

Walaupun pendarahan dan sembelit dilihat sebagai gejala utama buasir, cirit-birit juga boleh menjadi puncanya. Pendarahan yang berlaku daripada dubur tidak semestinya buasir tetapi boleh jadi petunjuk kepada lain-lain penyakit yang lebih serius seperti kanser kolorektal.


Apakah penyebab utama berlakunya buasir?


  • Sentiasa duduk
  • Meneran (ketika najis keras atau sembelit)
  • Cirit-birit
  • Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama
  • Batuk yang teruk
  • Bersalin
  • Mengangkat berat
  • Pengamalan seks melalui dubur oleh golongan heteroseksual dan homoseksual
Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

Penyakit ini boleh dicegah dan simptomnya dapat dikawal jika diurus pada peringkat awal. Walaupun dengan rawatan, pesakit harus mengubah cara hidup mereka untuk mengelakkan berulangnya masalah.


Bagaimana Omega Guard Shaklee Dapat Bantu Buasir?

Omega Guard Shaklee adalah Omega-3 yang terbaik di dunia.. Sekiranya anda nak tengok, ianya terbaik di dunia ataupun tidak, boleh lihat di SINI. Omega Guard sangat kaya dengan DHA dan EPA. Omega-3 ni adalah asid lemak yang amat penting kepaa tubuh badan kita, tetapi tubuh badan tidak dapat menghasilnya dengan sendiri, maka ia perlu diambil dari diet harian kita.

Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses membuang air besar menjadi amat perit. Jadi, oleh kerana EPA itu baik untuk sendi dan otot, Omega Guard ini membantu untuk mengecutkan otot yang membengkak tersebut.
Kenapa Omega Guard Shaklee Berbeza dari Minyak Ikan Lain?

Omega Guard Shakleee dihasilkan menerusi kaedah terkini iaitu Ultratulen Farmaseutikal. Maksudnya adalah ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang akan memekatkan asid lemak Omega-3.


Teknologi yang digunakan ini dapat menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri dan sebagainya.     


Di dalam pasaran kini, banyak pengeluar minyak ikan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan yang mana akan meyebabkan kehilangan banyak nutrient dan tidak ramai menggunakan kaedah penyulingan proprietari tiga molekul akibat kos yang terlalu mahal. Haaa. nampak tak kenapa minyak ikan Shaklee yang terbaik? Guna Kos penyulingan yang mahal dengan harga yang berpatutan. 


Omega Guard Shaklee bukanlah hasil ekstrak dari minyak hati ikan kerana tinggi kandungan toksik.
Minyak Ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti mackerel. Ikan laut dalam dan berair sejuk kandungan merkurinya adalah yang terendah dan mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi berbanding dengan ikan yang lain. So, kalau gabung dengan tiga kali penyulingan, mmg havoc la minyak ikan Shaklee. heheOmega Guard Shaklee mempunyai 7 jenis asid yang amat penting untuk tubuh badan, namun tidak dapat dihasilkan oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA dan DPA. So, mmg kita kena pandai-pandai cari sendiri asid penting ini dari makanan dan supplement

Testimoni Omega Guard bantu kecutkan  buasir.
Ini kaedah rawatan alternatif dengan suppliment Shaklee. Respon penguna sangat berpuas hati..  Apa kata yang sedang mengalami mencubanya... 

Boleh hubungi saya Hana 0195434395..untuk pesanan @pertanyaan. 0 comments:

Post a Comment