Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Wednesday, 20 July 2016

Fungsi Ramuan Utama Dalam Kolagen Shaklee

Salam Sejahtera

Berkesempatan jugak saya untuk mencuba kolagen Shaklee. Dua kotak jugak la saya mencubanya. Memang betul la cakap – cakap yang mengatakan kolagen Shaklee adalah yang terbaik. Bila kita sendiri  [mencuba dan rasai sendiri kelainannya. Barulah kita faham kenapa harga sangat berpatutan dengan keberkesanannya.

Antara kesan yang saya alami sendiri adalah, kulit makin lembap , hilang berminyak dan sakit – sakit badan yang selalu saya

Patut la kolagen shaklee nie terbaik.. korang nak tahu apa yang buat korang syok jadi pengunanya. Mari saya kongsikan beberapa ramuan ajaib yang terdapat dalam sekotak kolagen Shaklee .

Pertama – Kolagen dari sisik Ikan Merah

Sisik ikan merah adalahh sumber kolagen oyang primeum dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Kedua – Ekstrak biji Camellia japonica

Biji Camelia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon iaitu antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas


Ketiga – Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai gensing Brazil , apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica , membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic . Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak , asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut , lembap dan licin.

Keempat – Elastin dari kolagen ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang , memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik . Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kuliy menjadi tegang anjal dan elastik.

Kelima – Vitamin C dan Vitamin B

Vitamin C mengalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakan kulit kita.

Vitamin B turut serta dlam metabolima karbohidrat , lemak dan protien uuntuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel.

Keenam – Ekstrak  Kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi –sendi dan menhidratkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata .

Ketujuh- Lactobacillus acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu penyerapan kolagen.
Ketujuh – tujuh ramuan memang hebat- hebat belaka. Korang bayangkan la dengan kehebatan setiap satu daripada ramuan- ramuan tersebut pun dah buat kita rasa tak sabar nak mencubanya. Apatah lagi digabung dalam satu kotak.. lagi terhebat la jawabnya.

Ini kolagen bukan hanya untuk kecantikan semata – mata tapi lebih kepada penjagaan kesihatan untuk jangka masa panjang. Sebab....
Semakin kita menua, tubuh kita semakin kurang menghasikan kolagen dan mengakibatkan proses penuaan cepat berlaku...

Bagi yang tak mahu tua lebih dari usia boleh segera jadikan kolagen Shaklee sebagai suppliment terbaiik anda..dalaman sihat luaran pun cantik semula... mahu ke tak korang nie???
  
kalau korang berhajat untuk mengamalkannya. boleh dapatkan terus dari saya .Hana 019-5434395


0 comments:

Post a Comment