Thursday, 21 July 2016

Akhirnya Dapat Jugak Sertai Kelas Shaklee

Assalamualaikum... Salam Sejahtera 




Hari nie saya akan sertai kelas Shaklee. walaupon banyak dah kelas Shaklee yang saya pernah sertai tapi kali ini semangatnya lain sangat. Saya rasa semangat nak belajar dengan Shaklee tu kuat . Walaupun ada cabarannya tapi semua tu tak jadi masalah pada saya. 

Alhamdulillah kali nie saya nak join kelas HW TALK SHAKLEE pulak la. ramai yang kata best kelas nie.  Bukan best sebab percuma ye tapi sebab kelas nie ada topik- topik tertentu yang akan diajar berkaitan dengan kesihatan manusia, Bagaimana kita nak bantu & apa produk yang terbaik untuk kita selesaikan masalah kesihatan 

Sebenarnya start awal januari lagi saya rancang nak sertai semua kelas shaklee tapi belum berkesempatan jugak saya. Tapi bila tiba bulan julai nie ada pulak kelas shaklee area berdekatan tempat saya. apa lagi korang , bersemangat habis lah. Yang bestnya saya nak pergi tapi jalan & tempatnya tak tahu. Dalam jadual hanya bagi hotel apa yang akan diadakan . Saya apa lagi tanya pk google la kat mana tempatnya. bila  dah dapat alamat lain pulak masalahnya.. 

Sekarang kan semua canggih , nak tengok jalan dah ada perisisannya. Selalau saya Waze je alamatnya kalau tak tahu jalan. Nanti jalan mana kita nak tuju semua akan ditunjukkan..Mudah sungguh la. Tapi kecanggihan tu terhenti bila telefonku dimasuki air tempoh hari.. Dalam otak nie pikir terus . Camna la nak pergi nie. Dapat idea ,Tak apa la nanti berhenti tanya orang la kalau tak tahu jalan. Macam dulu - dulukan.


Yang tu cabaran pertama saya , Tapi kata orang  bila kita nak buat benda baik mesti Allah datangkan orang akan bantu kita .. Alhamdulillah pagi tadi kebetulan ada kawan kerja yang memang tinggal area tempat saya nak pergi tu.Saya tanyakan alamat kepadanya.  Siap bagi peta jalan mudah lagi nak kesana. Lega sikit kerisauan saya nanti.. Lebih yakin la nampaknya.

Saya kenal shaklee sejak ada anak sorang sampai la sekarang anak dah dua. Boleh dikatakan kalau ada saja kelas Shaklee mesti berganding dengan anak la turut serta. Pernah saya sertai kelas dua - dua anak ada sebelah. Memang kalau dah berniat nak tuntut ilmu Allah akan permudahkan jalannya. Anak - anak saya macam dah faham dah sekarang. Kalau sertai kelas saja diorang mesti ok dan tak banyak kerenah. 

Cabaran ibu berkerjaya  + berbisnes cabarannya besarnya - anak la. Tapi kalau kita berjaya harungi dan tempuh segala kerenah diorang , semua tu tak jadi masalah besar. Ada saja saya tengok anak berderet - deret pon boleh berjaya dalam bisness. Saya nak buktikan saya ibu yang mampu lakukan terbaik untuk anak - anak dan bisnes saya.. 

Untuk hari nie dua anak saya akan sertai sama. Mudah - mudahan segalanya berjalan lancar dan diorang pun boleh belajar memahami apa yang ibu diorang belajar..

Alhamdulillah bulan julai nie saya sempat 2 peluang yang Shaklee sediakan iaitu sertai kelas H&W TALK SHAKLEE dan sertai HEALTY & WELLNESS FAIR bagi area Johor Bharu. 

Target saya untuk hari nie moga ilmu yang saya dapat nanti akan saya kongsikan untuk anak - anak dowline  saya pulak . Dalam Shaklee berkongsi itu mesti. Bila kita berkongsi apa 2 pun.. Insya Allah ganjaran sangat la besar.

Saya mahu kembangkan bisnes saya ketahap yang lebih baik. Mahu hidup luarbiasa..Mahu bantu orang berjaya bersama - sama.  harap semua doakan ya.. 

Itu saja kot cerita saya .. Nak cerita pasal kelas Shaklee pon hari nie baru nak tahu apa pengisiannya.. Nanti saya sambung lagi ya .

Bagi anda yang nakkan tahu info - info lanjut berkaitan peluang terbaik Shaklee  boleh hubungi saya  Hana 019-5434395



Reactions:

0 comments:

Post a Comment