Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 19 July 2016

4 Tanda Kencing Manis Yang Perlu Dirawat Dengan Vivix


Salam Sejahtera


Kalau bercerita  mengenai penyakit kencing manis nie memang dah tak asing dah dengan kita .Boleh dikatakan peratusannya meningkat tiap -tiap tahun . Kalau pergi saja klinik kesihatan , yang ramai datang buat pemeriksaan pesakit kencing manis la .

Apabila faktor pemakanan kita ambil mudah , risiko untuk menghadapinya amat tinggi. Kadang- kadang tanpa kita sedari kita adalah pengidapnya. Disini saya nak kongsikan 4 tanda kencing manis yang kita perlu tahu.


Tanda 1: Darah Yang Pekat dan Gelap
Kandungan gula dan toksik yang semakin meningkat di dalam darah akan menyebabkan sel-sel darah merah melekat bersama dan menjadi gelap dan lekit yang menghalang pengaliran darah yang lancar.

Tanda 2: Kerap Rasa Panas dan Dahaga

Kepekatan gula yang semakin bertambah di dalam darah akan meningkatkan tekanan osmosis darah dan menyebabkan air 'diserap' keluar daripada sel-sel badan. Sel-sel yang menjadi semakin layu inilah yang menghantar signal dahaga kepada otak untuk meminta bekalan air.

Tanda 3: Kerap Rasa Letih dan Mengantuk

Darah yang telah menjadi pekat dan mengalir dengan perlahan tidak boleh mengangkut oksigen dan nutrien ke seluruh badan dengan efektif. Apabila otak anda tidak terima bekalan oksigen yang mencukupi, anda akan kerap rasa letih dan mengantuk. Kualiti tidur anda turut terganggu. Tidur 8 atau 9 jam satu hari (lebih daripada cukup), tetapi masih senang rasa letih dan ngantuk, khasnya pada waktu petang.

Tanda 4: Tompok atau Bintik Mula Muncul Pada Kulit, Rasa Gatal atau Kebas-kebas

Ini merupakan tanda sel-sel badan mula merosot akibat daripada kekurangan bekalan sumber tenaga, iaitu glukosa yang terapung di dalam saluran darah kerana tidak dapat masuk ke dalam sel. Kandungan gula yang terlalu pekat dalam darah akan menyebabkan kesesakan pengaliran darah yang akhirnya mengeras menjadi gumpalan yang muncul dalam bentuk tompok-tompok.


Bagaimana Vivix membantu pesakit Kencing Manis


Vivix mengandungi apa yang dipanggil sebagai resveretrol iaitu sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam anggur terutama jenis muskat dan anggur kulit merah. Kajian saintifik menunjukkan resveretrool memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap DNA.

Bagi membantu pesakit kencing manis, resveretrol dapat meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin. Kita semua tahu rintangan kepada insulin adalah satu faktor penyumbang kepada penyakit kencing manis. Jika dapat meningkatkan sensitiviti terhadap insulin, maka diabetes dapat dikurangkan. Justeru dalam hal ini resveretrol dapat membantu mengurangkan amaun insulin diperlukan seterusnya mengawal kadar gula dalam darah.

Selain itu, resveratrol dapat mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita iaitu enzim SIRT1 yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin.


Ini testimoni pesakit Kencing Manis yang telah mengamalkan Vivix. Proses penyembuhan berlaku dengan cepat.


 Kalau kita tengok memang nampak keberkesanan apabila pesakit kencing manis mengamalkan Vivix. Kita boleh lihat respon- respon kegembiraan yang dikongsikan setelah sekian lama menderita akhirnya dapat sembuh dengan selamat.

Bagi anda yang masih tercari - cari alternatif untuk sembuhkan penyakit kencing manis anda @ ahli keluarga anda boleh la mengamalkan Vivix . Pilihan pesakit kencing manis sekarang nie .


Untuk ketahui lanjut dan Promosi Vivix  bulan ini boleh segera hubungi saya  Hana 019-54343950 comments:

Post a Comment