Friday, 3 June 2016

Set Ramadhan Bantu Ibu Menyusu & Hamil Berpuasa

Salam Sejahtera





Menjelang nak dekat bulan Ramadhan ni, banyak kita perhati perkongsian demi perkongsian daripada beberapa pihak yang menyatakan bahawa IBU MENYUSU dan HAMIL tidak perlu puasa.. Bimbang nanti memudaratkan diri sendiri dan anak..

.

Tapi jujurnya, hana puasa sepenuhnya walaupun sedang hamil semasa bulan puasa yang sebelum INI.. Alhamdulillah 😊
.
Kalau diikutkan memang keletihan teramat sangat. Dah la menyusu full pulak tu. Masa hamil dulu pun dibulan puasa jugak
.
Tapi hana MASIH BERPUASA DENGAN BERTENAGA.. 
.
Rahsianya? BERSAHUR DENGAN SET RAMADHAN INI 😊😊
.
Waktu tu hana masih ingat, setiap kali sahur makan nasi, lepas tu terus ambil Set Ramadhan dan minum lebih air kosong.

Masa hamil lagi la terasa. Time tu dalam 7 bulan dah tu. Lagi la terasa kalau tak ambil apa2 untuk support tubuh badan.

.
Secara logiknya sudah pasti hana tak mampu bertahan sampai berbuka kan? Tapi Alhamdulillah, hana berjaya jugak puasa sampai lah waktu berbuka dengan sangat bertenaga! 😊😊
.
Sebab tu hana nak rekemen sesangat dekat anda semua, baik IBU HAMIL.. Atau IBU MENYUSU.. Atau yang ada ANAK KECIK BARU NAK START BELAJAR PUASA.. STUDENTS.. Ataupun SESIAPA SAHAJA.. Pendek kata SEMUA orang perlukan set RAMADHAN ini untuk kekal bertenaga sepanjang hari..
.
Supaya anda mampu bertahan sehingga waktu berbuka.. Tanpa menjejaskan tenaga untuk beribadat, bekerja dan belajar, disyorkan sangat anda ambil lah Set Ramdhan ini..
.
And buat IBU MENYUSU, set ramadhan ini juga InshaAllah dapat bantu maintain production susu walaupun kita sedang berpuasa 😊

Dalam Set Ramadhan nie lengkap untuk keperluan 1 famili. Anak yang baru belajar pun boleh juga mengamalkannya


Mari hana kongsi apa manfaat Set Ramadhan Shaklee nie.

1. LECITHIN
Membantu mengawal paras kolesterol, menguraikan lemak dari makanan yang diambil terutamanya pada waktu berbuka. 
Dari sudut kecantikkan, Lecithin memberi kelembapan pada kulit 😍

2. MEAL SHAKES
Membekalkan multivitamin yang diperkaya dengan protein lengkap dengan 9 jenis asid amino, kalsium, magnesium dan vitamin D. Meal Shakes ni pun berfungsi sebagai milk booster ibu menyusu. 

Anak-anak yang baru mula nak belajar puasa pun bagus ambil Meal Shakes ni. InshaAllah, anak lebih cergas bertenaga. Kurang rasa lesu dan pedih perut tu.

3. PERFORMANCE DRINK
Minuman isotonik semulajadi dengan perasa oren, rendah sodium dan gula. Performance Drink membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi.

4. ESP
Membekalkan LONG LASTING ENERGY. Mengurangkan rasa lapar keterlaluan. Sebagai Milk Booster bagi ibu menyusu. Diperkaya dengan kalsium untuk mengurangkan keasidan soya. Jadi mengurangkan risiko serangan gastrik bagi pesakit gastrik ketika berpuasa. 

Set Ramadhan Shaklee juga rendah glisemik, sodium dan kolestrol membuatkan set ini sesuai dinikmati oleh pelbagai golongan umur, pesakit-pesakit kanser, penghidap gastrik, anak-anak yang baru belajar berpuasa dan juga sangat-sangat sesuai dinikmati dikala anda lambat bangun tidur tak sempat nak masak atau makan sahur 😉

Tinggal 2 hari saja lagi kita nak mula berpuasa. Jom mulakan persedian dengan Set Ramadhan Shaklee segera ..


Boleh segera dapatkan terus dari saya.



Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh


Johor :Bandar Tenggara & Kulai

.




.

Reactions:

0 comments:

Post a Comment