Sunday, 19 June 2016

Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan Suri Rumah

Assalamualaikum ....



Taukan
Nak buat biznes kena ada modal
Pastu Nak buat biznes kalau daah besar sikit nanti nak kena ada offis, pekerja dan sebagainya

Tap bagaimana Shaklee bantu mudahkan kerja - kerja  ini dan berikan keuntungan kasar yang besar pada pengedarnya?

Ideologinya mudah!

Semuanya dilakukan secara online.
Ordering, Payment, Expediting / Logistic semua online dan monitor pun secara online

Syarat nak online ni kena ada
1.Internet
2.Gajet

Rasa- rasa  zaman sekarang sapa yang  tak da 2 benda  inikan

Tanpa Modal.Tanpa Stok pun Boleh.
Tanpa Office besar.Tanpa Staf yang ramai- ramai pun
Kerja ni boleh dibuat seorang DIRI shj!

Ya Seorang Diri Shj!

Jadi kalau surirumah  yang duduk kat umah seorang diri je kan dgn anak- anak..tak kan ada 2 surirumah dalam 1 rumah
(emmm..isu besar tak statement ni)

Dengan hanya bantuan internet serta gajet, seorang surirumah yang bergelar Pengedar Shaklee hanya perlu buat
1. Marketing
2. Ordering direct pada sistem (Stok warehouse jaga)
3. Bayar via online debit / credit card (Duit dlm Bank kne ada)
4. Receive tracking no shipment via sms (Shipment RM 10 je)
5. Semua resit dan data dalam system
(ini semua paperless system sebab ktkan Mesra Alam)

Tanpa hassle2x yang lain, pabila seorang surirumah buat biznes macam ni..pulangan yang akan dia dapat adalah
1. Untung Runcit
2. Untung xyah Pegang Stok dan Rolling Modal besor pun
3. Untuk First Order First Out (FOFO). Customer hanya bayar, Pengedar pun order. Customer pun dapat barang
4. Untung Bonus daripada 5% - 21% bergantung pada total Sales

Jadi bayangkan kalau seorang suri rumah berjaya buat sales
RM 10000*
*lebih kuang jual dalam 70 tong ESP sebulan iaitu dlm 2-3 tong ESP je satu hari

Beliau akan mendapat
1. Untung Runcit dlm RM 700 cmtu
2. Untung xyah ada stok dan pusing modal dan ZERO Cost dah
3. Untung FOFO.xyah pening bab packing dan expediting! ZERO
4. Untung Bonus RM 2100

Jadi UNTUNG sebenar- benarnya lebih kuang dekat RM 3000 untuk seorang suri rumah Pengedar Shaklee yang jual 2-3 tong ESP sehari +++ tak payah risau pasal stok, cara nak packing makin dan expediting

Dan untung kasar ni sorang-sorang dia jelah dapat!

Jadi bayangkan pula berapa jam je kne spend nak jual 2-3 tong ESP ni satu hari?

Bayangkan pula kalau kita ikut time pejabat 8 jam kita duduk fokus kan dengan kerja.Kat rumah mungkin kita hanya perlukan 2 jam sahaja fokus untuk capai BONUS yang sama dengan GAJI seorang executive di pejabat tanpa lalui SESAk- SESAK dan POLITIK office dan macam- macam lah kan hal nya..hehe

Fikir- fikirkan dan bersyukurlah anda seorang PENGEDAR Shaklee!

Kerjaya anda sangat bermasadepan cerah sebab kita take care health orang lain dan semestinya tahap kesihatan Malaysia sentiasa naik kesedaran dan juga naik juga statistik sakit- sakit yang tak berjangkit macam darah tinggi, kolestrol, obesiti!

Hehe, saje buka cerita pekung SID Shaklee ni sebab ada yang tanya jadi saya harap saya sampikan maksudnya disini secara bercerita!

Sebab kualiti PRODUK memang tidak disangkal dah.memangg terjamin selamat, berkesan dan mesra alam organik.maka yang tinggal untuk mencapai kejayaan adalah usaha dan kepakaran pengedarnya sahajalah untuk BREAK potensi masing- masing

Terima kasih semua sebab baca..hehe..semoga hari anda indah sentiasa!

p/s; adakah anda salah seorang suri rumah yang tidak menjalankan sebarang perniagaan lagi.. BOLEH DAFTAR SEGERA UNTUK PELUANG TAMBAH PENDAPATAN DIRUMAH .



MARI DAFTAR TERUS DENGAN SAYA 

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh

Johor :Bandar Tenggara & Kulai



Reactions:

0 comments:

Post a Comment