Monday, 27 June 2016

Lailatul Qadar, malam yang istimewa dianugerahkan Allah..

Assalamualaikum...




Apakah kelebihan malam lailatul qadar?

Lailatul Qadar (Malam Qadar) yang dinyatakan di dalam al-Quran sebagai,“lebih baik daripada seribu bulan” 

Apa-apa pun ibadah yang dilakukan pada malam ini seperti membaca al-Quran, berzikir kepada Allah, dan lain-lain ibadah adalah lebih baik daripada beribadah untuk 1000 bulan yang tidak mengandungi malam Qadar.

Rasulullah saw sendiri memaksa dirinya beribadah dengan penuh ketaatan dan bersungguh-sungguh dalam sepuluh malam terakhir, berbanding pada masa-masa yang lain.  

Saidina Aishah (RA) berkata bahawa Nabi bersabda: Carilah Lailatul Qadr pada malam bernombor ganjil pada sepuluh malam terakhir Ramadan (Bukhari).
Baginda bersabda: “Sesiapa yang sembahyang pada malam Qadar (Lailatul Qadar) dengan penuh keimanan dan harapan untuk mendapat ganjarannya, maka semua dosa-dosa sebelum ini akan diampunkan.” (Bukhari dan Muslimdari Abu Hurairah).

1. Meluangkan masa beribadah kepada Allah.
Kita pasti akan berehat seketika untuk hampir segala-gala aktiviti didalam kehidupan kita.

Tetapi mengapa kali ini kita tidak meluangkan masa dengan memberi tumpuan kepada ibadat dan bersyukur mengucapkan terima kasih kepada Pencipta kita untuk mendapat keredhaaanNya

Walaupun sekurang-kurangnya kita hanya dapat mengambil sedikit masa yang boleh.

Apabila kita berjaga malam untuk melakukan Ibadah qiamullail, maka kita tidak perlu risau tentang keadaan  kerja pada keesokan harinya.

Insyallah, ia akan baik-baik sahaja dan tidak akan menjejaskan kita pun.

2. Melakukan Iktikaf.
Ia adalah amalan Rasulullah untuk menghabiskan sepuluh hari terakhir dan malam Ramadan, duduk dalam masjid untuk Iktikaf.

Orang-orang yang beriktikaf tinggal di masjid sepanjang masa ini, melaksanakan pelbagai bentuk amalan (mengingati Allah), seperti melakukan solat sunat, membaca dan memahami al-Quran. 3. Amalkan Doa khas ini.

Saidina Aishah, ra berkata: Aku pernah bertanya Rasulullah saw:
‘Wahai Rasulullah, jika aku tahu bila malam adalah malam Qadar, apakah yang perlu aku ucapkan semasa doa?’

Baginda berkata: “Katakanlah: Ya Allah, Engkau adalah Pemaaf dan suka memaafkan, maka maafkan aku. ” (Ahmad, Ibn Majah, dan Tirmidzi).
4. Merenung makna al-Quran.

Pilih surah yang anda pernah dengar dalam Solat Tarawih atau semasa membaca terjemahan dan Tafsir.

Kemudian berfikirlah secara mendalam tentang makna surah tersebut dan bagaimana ia akan memberi kebaikan kepada anda.

5.  Berdoa supaya dosa dihapuskan.
Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Rasulullah (Nabi Muhammad) berkata:
Sesiapa yang berdiri (mengerjakan sembahyang) pada malam Lailatul Qadar, mengharapkan pahala dari sisi Allah,  semua dosanya pada masa lalu akan diampuni. [Bukhari dan Muslim).

Cuba untuk berdoa dengan lebih panjang, lebih dihayati makna-maknanya.
Jika anda sudah biasa dengan surah yang  panjang, baca terjemahan dan penjelasan. Hayati makna daripada surah.
Ini adalah cara yang baik untuk meningkatkan tumpuan, walaupun dalam sembahyang, di mana ramai daripada kita cenderung untuk menjadi lalai dan mudah terganggu dalam solat.

6. Buat satu senarai Doa peribadi.
Tanya diri kita apa yang kita benar-benar mahu dari Allah.
Buat senarai setiap dan segala-galanya, tidak kira betapa kecil atau berapa besar, sama ada ia berkaitan dengan dunia ini atau tidak.
Allah sangat suka mendengar doa dan permintaan daripada hambaNya.
.

7. Amalkan Doa Panjang, Ikhlas dan Mendalam

Salah satu masa terbaik untuk melakukan ini ialah pada bahagian terakhir malam.



Semoga segala amalan kita diterima oleh Allah dan kita sama- sama beroleh malam Lailatul Qadar.... 

Rawat Gastrik Tanpa Ubat

Salam Sejahtera...



Antara masalah kesihatan yang paling popular sekali dibulan Ramadhan semestinya Gastrik la.

Untuk yg selalu alami gastrik terutama bulan puasa ni.Anda boleh ikhtiar rawat gastrik tanpa ubat pulak. Kalau dulu bila gastrik datang telan ubat tahan sakit untuk hilangkan sementara.Ramai dah berjaya jika konsisten.




Ada individu yg saya kenal bebas gastrik yg dah lama menghantui setelah konsisten set gastrik Shaklee.

Apa kata anda cuba..tak cuba tak tahukan.Mana tau ini jalan keluar yg selama ini anda cari.


Set Gastrik Shaklee menawarkan produk-produk berikut untuk merawat masalah gastrik yang tidak kronik, tanpa terlalu bergantung kepada ubat preskripsi.

⚠ESP Soy Protein Isolate Powder
Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. Asid amino ini membantu memulihkan kembali sel-sel dinding perut yang rosak diakibatkan oleh hakisan oleh asid hidroklorik. Ia mengandungi 14 gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan. Sifat kealkalian yang tinggi jugak amat membantu di dalam proses meneutralkan kembali keadaan asid berlebihan didalam perut.

⚠B-complex
Tahukah anda tekanan juga boleh mengakibatkan gastrik? B complex amat membantu dalam proses sintesis DNA, menguruskan tekanan dan membina tenaga dalam proses metabolisma. B complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B (Vitamin B1 Tiamin, Vitamin B2 Riboflavin, Vitamin B3 Niacin, Vitamin B6, Folate, Vitamin B12 Cynocobalamine, Biotin dan Panthothenic Acid) yang diperlukan oleh tubuh bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang dari badan setiap hari akibat dari tekanan kerja, alkohol dan ubatan preskripsi.

⚠Peppermint- Ginger Plus
Kajian klinikal menunjukkan pengambilan halia sebagai makanan tambahan dapat membantu mengurangkan masalah sebu, senak perut dan menyingkirkan angin dalam badan.

⚠Ostematrix
Suplemen lengkap yang mengandungi Kalsium, Magnesium & Vitamin D. Ia sanagt membantu di dalam mengurangkan keasidan perut dengan cara meneutralkan asid yang memasuki esofagus yang menyebabkan kesan pedih ulu hati.

haklee
Beribadah tanpa ganguan gastrik lagi ? Boleh segera dapatkan Set Gastrik Shaklee untuk kelegaan yang cepat dan berpanjangan.

Hubungi Your Trusted Distributer Shaklee

Hana 019-5434395

Sunday, 19 June 2016

3 KUNCI MAGNET REZEKI

Salam Sejahtera

Perkongsian bermanfaat untuk kita bersama.


1. KUNCI PERTAMA - MENCARI

Semakin bersungguh sungguh kita mencari rezeki sama ada berkerja atau berniaga menggunakan kaedah yang betul, maka semakin banyak dan bertimpa timpa rezeki yang kita perolehi. In syaa allah

2. KUNCI KEDUA - MENJEMPUT

Kunci kedua ialah menjemput rezeki. Selain dari rezeki yang kita cari dengan berkerja ada juga rezeki yang datang tanpa dicari. Namun ia datang dengan kita menjemputnya melalui amalan soleh yang dilakukan seperti bersedekah.

3. KUNCI KETIGA - MENYERAHKAN

Kita perlu menyerahkan rezeki kita kepada Allah swt sepenuhnya. Apabila segalanya diserahkan kepada Nya hati kita akan tenang dan tidak lagi bimbang dengan rezeki.

Setelah berusaha kita susuli pula dengan tawakal iaitu penyerahan dan pergantungan hanya kepada Nya.
Dengan penyerahan tawakal 100% rezeki kita kepada Allah swt di samping usaha dan ketaatan yang dilakukan, Allah swt berjanji akan mendatangkan rezeki dari arah yang kita tidak duga.




Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan Suri Rumah

Assalamualaikum ....



Taukan
Nak buat biznes kena ada modal
Pastu Nak buat biznes kalau daah besar sikit nanti nak kena ada offis, pekerja dan sebagainya

Tap bagaimana Shaklee bantu mudahkan kerja - kerja  ini dan berikan keuntungan kasar yang besar pada pengedarnya?

Ideologinya mudah!

Semuanya dilakukan secara online.
Ordering, Payment, Expediting / Logistic semua online dan monitor pun secara online

Syarat nak online ni kena ada
1.Internet
2.Gajet

Rasa- rasa  zaman sekarang sapa yang  tak da 2 benda  inikan

Tanpa Modal.Tanpa Stok pun Boleh.
Tanpa Office besar.Tanpa Staf yang ramai- ramai pun
Kerja ni boleh dibuat seorang DIRI shj!

Ya Seorang Diri Shj!

Jadi kalau surirumah  yang duduk kat umah seorang diri je kan dgn anak- anak..tak kan ada 2 surirumah dalam 1 rumah
(emmm..isu besar tak statement ni)

Dengan hanya bantuan internet serta gajet, seorang surirumah yang bergelar Pengedar Shaklee hanya perlu buat
1. Marketing
2. Ordering direct pada sistem (Stok warehouse jaga)
3. Bayar via online debit / credit card (Duit dlm Bank kne ada)
4. Receive tracking no shipment via sms (Shipment RM 10 je)
5. Semua resit dan data dalam system
(ini semua paperless system sebab ktkan Mesra Alam)

Tanpa hassle2x yang lain, pabila seorang surirumah buat biznes macam ni..pulangan yang akan dia dapat adalah
1. Untung Runcit
2. Untung xyah Pegang Stok dan Rolling Modal besor pun
3. Untuk First Order First Out (FOFO). Customer hanya bayar, Pengedar pun order. Customer pun dapat barang
4. Untung Bonus daripada 5% - 21% bergantung pada total Sales

Jadi bayangkan kalau seorang suri rumah berjaya buat sales
RM 10000*
*lebih kuang jual dalam 70 tong ESP sebulan iaitu dlm 2-3 tong ESP je satu hari

Beliau akan mendapat
1. Untung Runcit dlm RM 700 cmtu
2. Untung xyah ada stok dan pusing modal dan ZERO Cost dah
3. Untung FOFO.xyah pening bab packing dan expediting! ZERO
4. Untung Bonus RM 2100

Jadi UNTUNG sebenar- benarnya lebih kuang dekat RM 3000 untuk seorang suri rumah Pengedar Shaklee yang jual 2-3 tong ESP sehari +++ tak payah risau pasal stok, cara nak packing makin dan expediting

Dan untung kasar ni sorang-sorang dia jelah dapat!

Jadi bayangkan pula berapa jam je kne spend nak jual 2-3 tong ESP ni satu hari?

Bayangkan pula kalau kita ikut time pejabat 8 jam kita duduk fokus kan dengan kerja.Kat rumah mungkin kita hanya perlukan 2 jam sahaja fokus untuk capai BONUS yang sama dengan GAJI seorang executive di pejabat tanpa lalui SESAk- SESAK dan POLITIK office dan macam- macam lah kan hal nya..hehe

Fikir- fikirkan dan bersyukurlah anda seorang PENGEDAR Shaklee!

Kerjaya anda sangat bermasadepan cerah sebab kita take care health orang lain dan semestinya tahap kesihatan Malaysia sentiasa naik kesedaran dan juga naik juga statistik sakit- sakit yang tak berjangkit macam darah tinggi, kolestrol, obesiti!

Hehe, saje buka cerita pekung SID Shaklee ni sebab ada yang tanya jadi saya harap saya sampikan maksudnya disini secara bercerita!

Sebab kualiti PRODUK memang tidak disangkal dah.memangg terjamin selamat, berkesan dan mesra alam organik.maka yang tinggal untuk mencapai kejayaan adalah usaha dan kepakaran pengedarnya sahajalah untuk BREAK potensi masing- masing

Terima kasih semua sebab baca..hehe..semoga hari anda indah sentiasa!

p/s; adakah anda salah seorang suri rumah yang tidak menjalankan sebarang perniagaan lagi.. BOLEH DAFTAR SEGERA UNTUK PELUANG TAMBAH PENDAPATAN DIRUMAH .



MARI DAFTAR TERUS DENGAN SAYA 

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh

Johor :Bandar Tenggara & Kulai



Saturday, 18 June 2016

Acacia/Arabic Gum Ada Dalam Meal Shake Shaklee

Salam Sejahtera




TAU TAK APA ITU ACACIA/ARABIC GUM???
Acacia Gum ataupun Arabic Gum merupakan sejenis produk asli dari resin pokok Akasia yang tumbuh di Sudan. Di sebelah barat mereka menggelarnya Al-Manna. Di negara Arab pula disebut " Bread from heaven" kerana Al-Manna ini ada disebut di dalam Al-Quran dalam surah Al-Baqarah.
.
" Dan kami telah menaungi kamu dengan awan (panas matahari di pagi hari) dan kami turunkan kepada kamu 'manna dan salwa', (serta kami berfirman) "makanlah daripada makanan yang baik yang kami telah kurniakan kepad kamu " dan tidaklah mereka menganiaya kami (sebab mereka kufurkan nikmat itu) tetapi sebenarnya mereka adalah menganiaya diri sendiri"
surah Al-Baqarah ayat 57
=======================================
.
Acacia Gum digunakan dalam produk makanan supplement, minuman berkhasiat dan produk perlangsingan. Antara khasiatnya:
.
❤ bahan emulsier yang terbaik
❤ menguyah Gum Arabic dapat mengurangkan karang gigi dan gusi
❤mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi yang sama fungsi dengan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu
❤10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu
.
Tengok pada khasiat Al-Manna @ Acacia Gum ni dapat tak bayangkan khasiat yang kita boleh dapat dengan gabungannya bersama nutrisi lain yang terdapat dalam Meal Shakes & Vitamin C Shaklee




Kelebihan Mealshakes untuk kanak-kanak

●rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
●sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
●Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
●Meal Shakes memberikan tenaga danmenguatkan sistem imun kanak-kanak
●Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
●Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
●Meningkatkan selera makan anak
●Jika anak yang kerap demamlazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
●Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
●menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
●amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti

Ternyata tak rugi anda sediakan meal shakke untuk keperluan seimbang anak-anak anda. Terbukti sudah meal shake pun ada kandungan makanan sunnah juga..

Tapi kami di Shaklee tak pernah claim produk kami ni makanan sunnah..sebabnya, tak baik tau kita pergunakan agama semata untuk melariskan jualan.. 😊

Bagi yang berminat nak dapatkan untuk anak2 boleh la hubungi saya ya 019-5434395


.
.

Terbukti Berkesan! Testimoni Pengguna Lecithin

Salam Sejahtera

Lagi Testimoni Lecithin..
                    

              

Sempena bulan promosi ni,  jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Lecithin Shaklee.

Jom pecahkan lemak dan hilangkan kolestrol jahat dengan Lecithin Shaklee. 

Antara manfaat utama Lecithin 
✔ Membantu tubuh menyerap vitamin 
      A,D,E dan K
✔ Pemecah lemak dan kolestrol 
✔ Pelansingan
✔ Mencantikkan otot dan kulit
✔ Memperbaiki alergik 
✔ Menghalang kejadian batu karang
✔ Meningkatkan daya ingatan 
✔ Menghalang tekanan darah tinggi
✔ Memperbaiki prostat lelaki
✔ Meringankan sembelit


Testimoni 1

Testimoni 2

Testimonial 3


Testimoni 4


Testimoni 5


Jangan tunggu lama lagi.. Bagi yang nak Kurus dihari raya nie..Insya Allah masih sempat lagi.

Harga promosi tetlajak jimat untuk anda. Dapatkan segera!!!!!!


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh

Johor :Bandar Tenggara & Kulai






Friday, 17 June 2016

3 Rahsia Yang Ditutup Rapat oleh Allah

Assalamualaikum...







Dalam kehidupan ini semua benda kita ketahui tetapi ada 3 benda yang kita tidak tahu. Hanya Allah yang mengetahui apa yang kita tidak tahu. Allah maha mengetahui yang terbaik untuk kita. 

1. Jodoh

Takde siapa tahu siapa jodoh kita dan boleh tentukan siapa jodoh kita. Tak guna kita fikir sedalam-dalamnya macam mana berjumpa jodoh dan bila berjumpa jodoh. Kenapa eh? Lagi banyak kita fikir lagi pening dan lost lah kita. Kenapa eh? Jodoh itu rahsia yang ditutup rapat-rapat. Oleh sebab itu, banyak berdoa pada Allah dan yakinlah bahawa jodoh yang ditentukanNya pasti yang terbaik dan pada masa yang kita dah bersedia dan mampu memikul tanggungjawab rumahtangga. Setiap hari sedekahkan al-fatihah dan doa yang terbaik buat bakal jodoh. Jadilah yang solehah, dapatlah nanti suami yang soleh. Yang dah bertemu jodoh, peliharalah ia dengan iman dan ihsan. Hiaskan perkahwinan itu dengan kasih sayang.

2. Rezeki

Rezeki pun rahsia yang ditutup rapat-rapat. Ada orang cacat tubuh badan dan derianya tapi, mampu membina empayar yang besar. Ada orang usaha satu hari, esok dah berjaya. Belajar main-main tapi result gempak. Baca sekali dah hafal and faham. Ada orang sempurna tubuh badan, satu kerja pun susah nak buat.Ada orang pula kerja bagai nak gila, masih sama. Belajar pagi petang siang malam, result biasa2. Baca berpuluh puluh kali pun susah nak faham. Kejayaan,keluarga, harta, ketenangan dan banyak lagi adalah rahsia Allah. Sebab tu bila kita rasa kita boleh menentukan rezeki kita, otak boleh jadi gila dan rasa nak pecah. Bila kita rasa kita boleh tentukan rezeki kita, hati tak tenang dan selalu dalam kerisauan. Rezeki kita, Allah yang tentukan. Yakin lah orang berusaha pasti berjaya. Hidup susah itu bukan selamanya.Orang bijaksana belajar daripada kesalahan. Orang bersyukur tenang hatinya. Rezeki itukan rahsia Allah. Apa yang kita dapat hari ini adalah yang terbaik untuk membersihkan hati dan selalu bersyukur.

3. Ajal maut.

Sakit bukan punca meninggal dunia. Ada orang sakit kronik, hidup bertahun-tahun. Ada yang sihat walafiat, meninggal dalam tidur. Hidup mati itu rahsia Allah yang ditutup rapat-rapat. Selagi hidup, usahalah menjaga kesihatan dan kehidupan yang dipinjamkan Allah dengan bersungguh-sungguh kerana pastinya ajal akan menjemput di mana sahaja dan pada bila-bila masa. Fikirkan kematian dan dosa sudah cukup untuk buatkan kita menjadi insaf kerana syurga dan neraka itu benar. Semoga diberikan pengakhiran yang terbaik di syurga.

Santapan rohani hari ini..

Manfaat 4 Jenis Herbal Dalam Peppermint Ginger Plus

Salam Sejahtera..




Permintaan custemer sekarang makin  ramai yang berhajat untuk amalkan Peppermint Ginger Plus

Rata-rata pengguna yang telah mengamalkannya pun respon yang sama. Bagi yang selalu berangin dalam badan lepas ambil pengambilan 
Pepperminta Ginger Plus  mesti terkejut angin dah curi2 keluar dan tak kembali dah..terkejut Custemer saya tu bila badan dah mula ..syukur Alhamdulillah..

Kenapa Peppermints Ginger jadi pilihan ramai???

1) Pudina - bertindak untuk melegakan otot perut dan juga sebagai penenang.Membantu dalam perhadaman, mabuk laut / darat , membantu melegakan kesakitan gastrik , pedih ulu hati dan cicit birit. 

Pudina bantu merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menghalang dari demam apabila seseorang itu mula dijangkiti selesema.

2) Halia - Paling terkenal oleh masyarakat China . Bantu rangsang rembesan enzim salvia untuk pencernaan makanan.Ia sangat membantu melegakan ketidakselesaan perut Dan usus, sakit haid loyal, mual angin. 
Selain itu halia sangat membantu mereka yang selalu mabuk perjalanan.

3) Pokok Adas - Sangat terbaik jika mereka yang alami kembung perut. Legakan gejala flu dan yang paling best ia dapat Bantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

4) Cekur Mani's.- Untuk yang masalah pencernaan dan gejala kesakiran haid , batuk dan kahak. Bantu beri peredaran tenaga di dalam badan Dan lembut pada perut.

Apabila keempat- empat herba tadi digabung bersama. Lebih banyak kelebihan yang akan anda rasai. 

Kebanyakkan Peppermint nie sambut lebih pada yang ada qngin lebih dan telah lama alami gastrik . 

Alhamdulillah sangat membantu.response kebanyakkan memgatakan Peppermint Ginger Plus beri kesihatan dalaman mereka dalam keadaan baik semua...Alhamdulillah

Ok bagi anda yang nak Cuba Peppermint Ginger . boleh dapatkan terus dari saya. Hana 019-5434395






Pengedar Shaklee Paka ,Dungun & Kerteh


Assalamualaikum...


Alhamdulillah permintaan produk Shaklee makin menjadi2.. Berbeza sangat dari 3 tahun lepas . mula join 2012 lagi. Terus nekad mahu jadi Pengedar Shaklee Paka ,Dungun & Kerteh

Mula dengan stock kegunaan sendiri sahaja.. Tapi bila sentiasa ada permintaan maka stok makin bertambah la.. Nie nak memudahkan lagi jika ada permintaan drastik supplement maka saya sebagai Pengedar Shaklee Paka,Dungun & Kerteh

Pilihan penguna yang inginkan vitamin kadang2 nak dipos..malah lebih ramai yang berminat mahu saya COD terus ke rumah @ mana2 tempat yang dijanji..

Antara kawasan yang kerap saya COD adalah area Paka & Dungun. Ada yang nak urgent produk terus kita COD hari yang sama.

Ok bagi anda yang ada disekitar yang saya maksudkan tu dan perlukan apa supplement untuk kesihatan boleh la segera hubungi saya terus.. 

Antara suppliment yang kami tawarkan untuk anda ada lah

1) Set Kurus
2) Set bersalin
3) Set kecantikan
4) Set diabetics
5) Set kesuburan 
6) Set kanak2
7) Set hamil dan banyak lagi..

Bagi anda yang tak sabar nak Cuba suppliment Shaklee boleh la segera hubungi saya terus Hana 0195434395

Selain itu anda boleh juga jenguk2 Face book saya 


Selain anda juga dialu2kan untuk follow Instagram saya untuk lihat iklan2 produk Shaklee yang saya kongsikan untuk tatapan semua.. Kalau nak order pun boleh melalui Instagram tu..


Kami akan sentiasa permudahkan urusan anda . jaminan kami setiap pembelian free kosultansi kami sediakan...


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh









Monday, 13 June 2016

Punca Anda Sukar Hamil

Salam Sejahtera..



Dah bertahun berusaha untuk hamil? Tapi belum ada rezekinya?
Adakah anda mengalami masalah seperti

=> KEPUTIHAN
=> HAID Tak Teratur / Tak Lancar / Senggugut
=> Kegemukan atau OBESITI
.
Teruskan membaca sekiranya anda AMBIL TAHU & INGIN TAHU kaitan antara masalah diatas dengan KESUKARAN UNTUK HAMIL..
.
.
Kenali Tanda-Tanda Sukar Hamil..
.
🌸 Pertama -  Masalah KEPUTIHAN 🌸
- Bakteria atau kulat yang menjadi punca keputihan akan menyerap masuk ke dalam cik bunga & menyerang serta mengganggu penghasilan ovum. Ovum akan rosak & tidak tahan lama.
- Keputihan juga menyebabkan bahagian pada cik bunga akan tersumbat untuk menerima sperma pasangan.


.
🌸 Kedua - Masalah HAID Tak Teratur / Tak Lancar / Senggugut 
- Lama tidak datang haid atau haid hanya keluar sedikit sahaja atau haid yang berpanjangan boleh menyebabkan ovulasi iaitu gangguan pada pengeluaran telur dalam erti kata lain tidak subur untuk mengeluarkan telur yang sihat serta matang.
- Ia juga berkait rapat dengan ketidakseimbangan hormon.
- Masalah haid juga merupakan tanda-tanda kewujudan Cysts, Fibroid, Endometriosis, Polyps..


.
🌸 Ketiga - Masalah Kegemukan atau OBESITI 🌸
- Obesiti menggangu keseimbangan hormon yang menggangu kitaran haid yang tidak teratur yang secara langsung memberi kesan kepada kesuburan.
- Menurut kajian oleh Gesink Law et al. 20047, "Peluang untuk hamil bagi kehamilan pertama merosot sebanyak 8% jika seseorang itu terlebih berat badan"
- Ianya juga dikaitkan dengan PCOS yang boleh menyebabkan tiada hormon FSH & LH yang cukup untuk mematangkan telur dalam ovari.


Untuk cegah dulu lebih baik sebelum mengubati boleh hubungi Hana 019-5434395

Free kosultansi sepanjang pengambilan..

.

Saturday, 11 June 2016

Suppliment Latih Anak Berpuasa

Salam Sejahtera..



Kadang kadang kita ni sebagai Ibu Bapa mestilah nak latih anak berpuasa kan.. Terutamanya bila anak tu dah nak masuk usia akil baligh..



Tapi kadang kadang kesian jugak tengok budak budak yang tak mampu tahan lapar.. Sampai lembik dah jadinya, tapi sebab nak kumpul duit raya banyak (mak ayah selalu janji kalau puasa penuh dapat duit raya) maka digagahkan lah jugak puasa..



Alahai ibu ayah.. Niat tu baik dah 👍👍



Tapi adalah lebih baik kalau kita beri nutrisi sempurna untuk anak kita agar mereka dapat berpuasa dengan bertenaga dan gembira..



Supaya mereka nampak makna ibadah yang sebenar.. Iaitu sebagai TARBIAH bukannya SEKSAAN..



Bukanlah nak kata bila amek MEALSHAKE ni tak akan rasa lapar langsung.. Tu dah bukan puasa lah namanya tu..



Tapi masih bertenaga InshaAllah.. Masih mampu teruskan puasa dengan semangat sampai lah waktu berbuka 😊



Apa menatang mealshake nih?



Mealshake ni ialah MULTIVITAMIN dalam bentuk serbuk dengan rasa VANILLA yang sangat amatlah sedap dan digemari oleh kanak kanak mahupun orang dewasa..



Sangat terbaik untuk bantu BERI TENAGA, bantu TINGKATKAN SELERA MAKAN LADA ANAK.. BANTU ELAKKAN SEMBELIT.. BANTU TINGKATKAN IMUN SYSTEM ANAK.. InshaAllah



Terbaik sangat kalau kita beri pada anak kita semasa SAHUR..



InshaAllah bertenaga dia nanti.. Dan semakin bersemangat nak puasa 😊



Hubungi saya untuk tempahan!


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh



Johor :Bandar Tenggara & Kulai