Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 17 May 2016

Hilang Mulut Berbau Dengan Shaklee


Salam Sejahtera..

Masalah mulut atau nafas berbau busuk walaupun telah diberus dan
dicuci di awal pagi adalah masalah yang sangat berat kerana teman atau rakan-rakan kerap mengelak untuk berada berdekatan ketika sedang menjalani aktiviti mahupun ketika berbual. Tambah tidak menyenangkan jika profession pekerjaan anda banyak bercakap dan berurusan dengan orang ramai. Anda dan orang sekeliling pasti mengelak dan menjarakkan diri bagi menghindarkan perasaan tidak selesa kerana bau mulut yang memalukan itu.

Apakah penyebab berlakunya masalah mulut berbau ?

Sebab yang paling berkait rapat sekali adalah terdapat bakteria pada bahagian mulut. Melalui permakanan la paling penyumbangnya. Sisa-sia makanan tak diuruskan dengan betul akan nenyebabkan bertambahlahsegala toksik dalam badan..
Ramai daripada mereka yang mempunyai masalah ini tetapi tidak tahu apa yang hendak dilakukan untuk menghilang dan mengatasinya. Kebanyakkannya berasa malu untuk bertanya dengan doktor gigi. Ada juga yang merasa rendah diri kerana mempunyai masalah ini dan tersinggung apabila ditegur oleh orang yang rapat dengan mereka.


Bagaimana Nak Tahu Yang Anda Mempunyai Masalah Mulut Berbau?

Agak susah untuk diri sendiri mengetahui yang dirinya mempunyai masalah mulut berbau kerana diri sendiri telah terbiasa dengan bau mulut.


Cara yang paling berkesan ialah dengan bertanya kepada mereka yang rapat dengan diri anda seperti suami, isteri,  kawan rapat, ibu bapa atau anak-anak. Janganlah merasa kecil hati apabila di tegur oleh orang yang rapat dengan anda sebaliknya anda perlu berterima kasih kerana anda boleh mengambil langkah seterusnya untuk mengatasi masalah ini.

Selain itu, ada juga sejenis alatan yang digunakan oleh doktor gigi ( halimeter) untuk mengukur kadar sulfur di dalam nafas pesakit.

Rawatan Masalah Mulut Berbau 


Herblax - Untuk pembersihan usus


Chewable Vitamin C - Menyembuhkan penyakit gusi dan detoksifikasi yang bagus


Garlic Complex - Merupakan antibiotik semulajadi yang berfungsi memusnahkan bakteria


Alfalfa Complex - Membantu menyegarkan nafas dan mendetoksifikasikan bau


Peppermint Ginger Plus - Berkesan membunuh bakteria penyebab bau mulut 


                         Hana Binti Kasim


♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh


Johor :Bandar Tenggara & Kulai

0 comments:

Post a Comment