Monday, 30 May 2016

Kenapa Lecithin Perlu Dalam Set Ramadhan Shaklee

Salam Sejahtera.



Korang semua dah grab ke Set Ramadhan Shaklee?? Tak lama dah nak puasa nie. Bulan nie ada promo harga jimat taw.. Rugi kalau tak ambil peluang nie.. Saya dag grab dah.. Nie tengah tunggu stock sampai jer...

Perasan tak korang dalan Set Ramadhan Shaklee ada 3 suppliment berbentuk serbuk hanya 1 berbentuk kapsul.. Yang tu nama yea Lecithin.

Kena perlu ambil Lecithin sepanjang Ramadhan??? Tu persoalannya .. Mesti korang nak tahu kan sebab yea..

Umum tau Lecithin ialah pemecah lemak. Eh Shaklee nak suruh semua orang kurus ke masa berpuasa? Kalau saya ni dah kurus kang bertambah kurus lak, dah la berpuasa kurang makan..

Okey ni penjelasannya ya.. Memang Lecithin terkenal sebagai agen pemecah lemak yang bagus. Tapi bukan sebab nak bagi kurus je, Lecithin juga mampu meringankan sembelit.

Masa puasa kebanyakkan orang akan kurang mengambil serat, buah-buahan dan kurang minum air. Dengan adanya lecithin, kuranglah sikit berlakunya sembelit tu. Toksin-toksin yang berada dalam usus pun akan terlerai dengan Lecithin.

Selain dari tu, Lecithin juga membantu mengurangkan stress dan mampu meningkatkan daya ingatan. Jangan tak tau, bila badan kurang karbohidrat, otak kita akan "slow down".  Jadi Lecithin membantu meningkatkan kecekapan otak kita walau sedang berpuasa.

Banyak kan kelebihan Lecithin nie.. Boleh kurus pada siapa yang nak kurus di hari raya, kurang stress dan meningkatkan daya ingatan. Sebotol hanya rm 53 je..

Tu penjelasan ye..jadi kesimpulannya Set Ramadhan memang memenuhi keperluan anda sepanjang Ramadhan nanti..




Boleh la anda dapatkan segera dengan harga yg lebih jimat dari biasa.

Bagi yang nak Set Ramadhan boleh terus hubungi saya ya....

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


Sunday, 29 May 2016

Gla Complex Bantu Masalah Senggugut

Salam Sejahtera

                   

Anda selalu senggugut tiap-tiap bulan???

Macam- macam ikhtiar tapi masih senggugut jugak!!!!???

Jom layan kejab testimoni kat bawah nie.. Entah- entah anda pun alami situasi yang sama..

"Saya memang tiap2 bulan period mesti kena senggugut tapi lepas mkn GLA Complex selama sebulan alhamdulillah rasa sakit senggugut tu makin berkurang..sebelum ni mcm2 suplemen saya mkn untuk hilangkan rasa sakit senggugut tapi tak pernah jumpa yang ok. Nasib baik jumpa Shaklee :) Shaklee mmg best!! "

~Ayu aziani
.

" Senggugut saya hilang, masalah kulit kusam berkurangan..memang terbaik GLA Shaklee "

~Nor hafizah mat jamil
.

BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU MASALAH SENGGUGUT ANDA?

¤ Kesakitan akibat senggugut melibatkan kekejangan otot dalam rahim dan kawasansekitarnya. 
¤ Menurut kajian, keadaan ini berlaku akibat badan yang kekurangan GLA (gamma-linolenic acid). 
¤ Wanita yang sedang mengalami senggugut tidak dapat menukarkan asid linoleik yang merupakan asid lemak penting kepada GLA. 
¤ Maka, pengambilan GLA amatlah penting bagi mengurangkan kesakitan akibat senggugut yang dialami.
.

♥ GLA complex Shaklee bersumber semulajadi iaitu diekstrak dari borage - sejenis herba yang turut dapat merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan mencantikkan kulit♥
.

Jangan biarkan masalah PMS anda menghantui anda..jangan kerana PMS anda terpaksa ponteng kelas atau terpaksa MC atau berkurung seharian menanggung kesakitan.

Dapatkan GLA anda sekarang.


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


Set Tambah Tenaga Untuk Ibu Hamil & Menyusu

Salam Sejahtera....



Ramadhan dah semakin hampir ni, semestinya time-time macam ni semua dah pakat dok cari kurma lah ape lah sebagai persediaan puasa kan?

Tak kurang jugak yang mencari supplement untuk menyokong semasa berpuasa nanti..

Tambah tambah pulak buat ibu ibu yang sedang hamil dan menyusu badan yang teringin nak PUASA PENUH..

Pengalaman Hana sendiri berpuasa dalam keadaan mengandung ,menyusu memang sangat sangat membantu bila sahur dengan SET RAMADHAN ni..

Badan masih kekal BERTENAGA untuk puasa penuh..

Sayang lah dah alang-alang tak period tapi taknak puasa penuh kan 😂

Cuma ada sehari je yang nana tak mampu nak puasa, tu pun sebab tak sahur pagi tu..

Bila sahur dengan SET RAMADHAN ni Alhamdulillah dengan izin Allah, Hana mampu harungi sepanjang hari berpuasa dengan bertenaga even masa tu tengah mabuk lagi.. Siap muntah3 lagi every morning..

Tapi Alhamdulillah masih bertenaga untuk habiskan puasa 😊

GOOD NEWS, sekarang kita ada buat special promotion untuk set ramadhan ni tau.. Promo sampai HARI NIE sahaja..

Apa yang akan anda terima ialah

❤️ PERCUMA sebotol Vitamin C
❤️ BEG SHAKLEE yang sangat comel tu

Promo sampai HARI NIE sahaja tau uolls.. Pls grab sementara promosi masih berlansung ya 😊









Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


Friday, 27 May 2016

Ingatlah Kepada Allah ♥

Salam Jumaat

                  


Apabila semuanya serba tidak kena, dan kita tidak tahu apa lagi yg hendak dibuat,
ingatlah.. kita masih boleh bersandar kpd Dia Yang Maha Mengasihi


Apabila hidup dselubungi kegelapan,semuanya silap ,
carilah sinar itu dari Dia Yang Memberi... Cahaya

Apabila dibelenggu masalah sedangkan tiada sesiapa pun yang mahu mengambil kisah,
ingatlah pada Dia yg tidak pernah melukakan hatimu. Dia Yang Maha Adil

Apabila hati terluka dan kesakitan itu menumbangkan kudratmu,
jangan berputus asa kerana Dia melihat segala-galanya..

Apabila lemah tidak bermaya sedangkan perjalanan masih jauh perlu diharungi,
carilah kekuatan itu dari Yang Maha Perkasa

Apabila hidup ini dirasakan seperti beban, segala-galanya goyah,
bangunkan semula kota semangat itu dengan keyakinan bahawa itu adalah iradat-Nya..

Apabila jalan di depan digelapi kelam mendung sedangkan tiada siapa di sisi sudi menemanimu,
carilah jalan lurus itu dari Dia,yang menjadi satu-satunya panduan hidup

Apabila semua orang di sekeliling tidak mahu mendengar suara dan keluhanmu,
jangan kecewa kerana Dia Maha Mendengar

Apabila miskin dan papa,kita terperangkap dalam kesempitan,
ingatlah kepada Dia Yang Maha Kaya..

Apabila kita dalam kedukaan sedangkan tiada tempat untuk melarikan diri,
mengadulah kepada Dia Yang Maha Esa

Apabila keseorangan dan kedukaan itu seperti tiada penghujungnya,
serahkan dirimu kepada Dia..satu-satunya tempat yang boleh digantungkan harapan nyata.

Apabila parut lukamu dicederakan lagi,hatimu dicakari kebimbangan,
ingatlah bahawa Dia sentiasa bersama orang-orang yang sabar!


KESAN AMBIL ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Salam Jumaat



Ada yang takut, risau untuk menghadapi kesan selepas mengambil supplement. Ya! Ia adalah proses penyembuhan atau dikenali sebagai healing crisis ye

Hari ini saya nak kongsikan tentang healing crisis penggunaan produk laris Shaklee iaitu Alfalfa Complex😊

🌼APA HEALING CRISIS YANG DI ALAMI?🌼

Rata-rata kesan healing crisis daripada makan Alfalfa ni adalah👇
-
🍀jerawat
🍀pening kepala
🍀bintik-bintik kecil
🍀hidung berair (sebab resdung)
🍀gatal-gatal

Ia merupakan proses penyembuhan yang biasa. Disebabkan Alfalfa Complex bertindak sebagai detox, ia mengeluarkan segala toksin di awal pengambilan Alfalfa Complex, so takyah la korang risau yeh😄

🌼APA YANG PERLU DILAKUKAN SEPANJANG TEMPOH HEALING CRISIS?🌼
-
💕Minum air kosong dengan banyak
Seelok-eloknya minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan. Contoh berat badan 50kg, air kosong yang mesti diminum ialah 2 liter

💕Mula ambil Alfalfa Complex pada dos yang rendah, cth mulakan 2 biji sekali ambil. Dos maksima yang ditulis pada botol Alfalfa Complex ialah 10 biji sehari

So, bila korang lalui phase healing crisis ni, jangan stop makan supplement ni ye sebab masa ni la semuanya yg toksik tu keluar drpd badan, just kena selalu minum banyak air macam kat atas ni👆

Mudah jer nak detox kan dengan Alfalfa.
Promo Alfalfa tinggal 4 hari jer lagi.

            


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


Thursday, 26 May 2016

Promosi Hebat Shaklee Hanya 1 Hari Sahaja

Salam Sejahtera 

Berita baik untuk anda semua... Mahu lebih jimat membeli produk Shaklee???

Mari lihat promosi terhebat nie... Hanya 1 hari saja taw... Jangan lepaskan peluang anda...











Ini latest offer pada hari NC.
Berbaloi beli sebab hanya satu hari ni boleh dpt extra value added iaitu beg utk satu set di tambah dengan VITAMIN PERCUMA.

Anda boleh kirim pada saya utk beli pd hari tersebut atau upline anda yg dtg pd NC.

Utk melalui saya :-

Pembayaran dan maklumat penghantaran perlu diberi sebelum jam 12 tgh hari jumaat 27/5/2016 untuk memudahkan pembelian pada hari NC.


Sila sertakan maklumat berikut :

ID :
Nama :
Alamat lengkap dgn poskod:
No telefon:
Order set :
Quantity :
Bayaran : di maybank/cimb - dan wassap saya bukti bayaran yg di print screen


----------

Bayaran boleh dibuat melalui :

Acc maybank 152095707022

(Hana Binti Kasim) 

Sila masukkan email hanabard105@gmail.com
semasa membuat bayaran online dan wassap saya bukti bayaran yg di print screen atau snap resit deposit jika bayaran dibuat di ATM. extra value added iaitu beg utk satu set di tambah dengan VITAMIN PERCUMA.


Wednesday, 25 May 2016

Obesiti Punca Wanita Sukar Hamil?



Ia salah satu faktor kenapa wanita tak subur dan berpotensi alami keguguran menyebabkan sukar hamil!

Jangan risau, buat anda yang masih berikhtiar 
1. nak dapatkan zuriat
2. nak kuruskan badan
3. nak jaga kesuburan badan

Jom kita bermulakan ikhtiar dgn 
1. Detox badan
2. Kuruskan badan
3. Gaya Hidup sihat

Sy bantu pada yang mahu
📲019-5434395

Jangan malu dalam ikhtiar kita ya!
Syukuri nikmatNya


Tuesday, 24 May 2016

Hilangkan Sakit Gigi Dengan Shaklee

Salam Sejahtera..

           

Bila sakit gigi mula menyerang habis semua kerja tergendala.. Betul tak korang.. Korang pernah alami tak??? Mesti ada pernah rasainya. Best tak rasa..

Saya dah lama tak sakit gigi..last jumpa doc pun zaman muda dulu.. Tu pun bab cuci gigi saja.. Dua hari lepas la ni punya cerita. Ya Allah sakit nya.. Macam nak keluar semua gigi rasa. Nak bercakap pun tak dak mood..

Sakit gigi selalu dikaitkan dengan kekurangan kalsium dalam tubuh. Bila dah meningkat usia  kadar penyerapan kalsium pun berkurangan la.Bila situasi  terdesak camni minum susu pun lambat respon. Susu jugak boleh bekalkan kalsium jugak. Kalau dah jenis susah nak rutin minum susu terpaksa la cari alternatif lain.



Bagaimana rawatan tanpa perlu berjumpa doktor??.. 

Konsepnya mudah sangat..  Kan sakit gigi puncanya kurang kalsium. Jadi saya apa lagi kosisten ambil kalsium la hari2.

Alhamdulillah kesannya sangat cepat. Sakit cepat berkurangan. Kalsium yang saya ambil yang nie la. Memang terbukti penyerapannya sungguh cepat.. Jangan risau la kalau ada sakit gigi.Ostematrik Kalsium mudah Shaklee sedia membantu.

            


Untuk memudahkan anda mendapatkan penawar sakit gigi nie ..Boleh terus hubungi saya ya...






Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai



Friday, 20 May 2016

Hilangkan Kutu Dikepala Dengan Basic H

Salam Sejahtera 



Kegatalan kepala ada 2 sebab..yang pertama sebab kelemumur yang terlampau banyak..tu ok lagi. Tapi sebab yang kedua nie tak tahan ye. Kegatalan akibat parasit yang bernama kutu mula membiak dikepala..

Uish memang kegatalan melampau la kalau bab kutu nie. Ingat la masa kecik dulu kalau kutu ada kat kepala cepat2 mak carikan..sikat dengan sikat khas tu , bagi kutu tu melekat. 

Masalah kutu nie boleh berjangkit cepat sangat.. Kongsi tuala ke, tidur sebantal ke, kongsi sikat ke. Mudah la kutu merayap kat kepala orang lain.

Ingat dulu masa asrama.. Dengar ada kes student ada kutu ja satu asrama kena bersyampokan minyak masak + ubat gegat . uih.. Bau ye ..memang terbaik.. Mati terus kutu semua.

Kenapa saya nak kongsi bab kutu pulak kali nie..

Baru2 nie Iman balik asyik gatal kepala ja.. Bila saya check. Ada tanda2 kehadiran cik kutu dikepala ye.Terbayang cmna la situasi ye bila kegatalan kutu. Kesian pulak tengok.

 Mula la terpikir.. Camna la nak hilangkan kutu nie Cepat ye????

Ok sebelum tu saya nak kongsi sikit info berkaitan dengan kutu nie..

Kutu kepala adalah sejenis parasit penghisap darah yang biasanya hidup di bahagian kepala. Kutu betina mampu bertelur enam biji sehari. Telur ini selalunya melekat dengan kuat pada rambut. Telur-telur ini akan menetas selepas lebih kurang 8 hari. 

Kutu kepala merebak dengan cepat melalui sentuhan terus dengan rambut yang bermasalah. Ia juga melompat ke kepala melalui berus atau sikat rambut, topi, bantal dan tuala.

Tanda-tanda ada kutu di kepala macam ni ya...

Gatal yang kuat pada permukaan kepala. Ini disebabkan oleh bahan yang ada di dalam air liur kutu kepala.

Tanda-tanda merah pada permukaan kepala, leher dan belakang telinga. Dalam kes yang teruk, tanda-tanda bengkak berlaku di belakang telinga.

Terdapatnya telur-telur kutu yang kecil.Ia selalunya bersinar dan berwarna putih. Ia kelihatan seperti kelemumur tetapi ia tidak mudah dikeluarkan.

Nak tahu tak camna saya handle kutu di kepala anak saya?? Nie ilmu saya dapat dari kelas Shaklee.. Bukan main hentam ja Cuba nie.. 

Saya guna Basic H untuk hilangkan masalah kutu. Kalau orang tahu Basic H nie terbaik urus Rumah ja.. Masalah kutu dikepala pun boleh di atasi Cepat..

Bagaimana cara yea??? 

Basahkan rambut dengan air yang telah di masukkan 6,7 titik basic H..

Balut rambut anak anda dengan kain lampin biasa dibuat atau tuala, biarkan semalaman. 

Maknanya tidur dengan kain berbalut di kepala.Sesuai dibuat pada hari minggu tau, lepas tu, bilaslah dengan air bersih.

HASILNYA nanti..kutu akan mati termasuk telur yang masih belum menetas, InsyaAllah dengan izinNYA.

Kenapa Basic boleh bantu... ?? Kalau korang nak tahu.. Basic H nie bersifat melembutkan air.. Apabila kita sapu kat kepala. Basic akan meresap cepat ke liang2 tubuh kutu dan mematikan terus.Kulit kepala akan lebih segar dan selesa.

Tak bahaya ke guna Basic H nie kat kepala?? Insya Allah selamat & semula jadi lagi . Sebab Basic H diperbuat daripada hampas jagung yg digunakan untuk hasilkan Vitamin C . so jangan risau ye

Testimoni untuk anda....



.   

Bagi yang ada masalah kutu nie.. Boleh atasi segera sebelum segala rutin harian anda tidak terganggu..

Boleh dapatkan terus dari saya


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


Tuesday, 17 May 2016

Hilang Mulut Berbau Dengan Shaklee


Salam Sejahtera..

Masalah mulut atau nafas berbau busuk walaupun telah diberus dan
dicuci di awal pagi adalah masalah yang sangat berat kerana teman atau rakan-rakan kerap mengelak untuk berada berdekatan ketika sedang menjalani aktiviti mahupun ketika berbual. Tambah tidak menyenangkan jika profession pekerjaan anda banyak bercakap dan berurusan dengan orang ramai. Anda dan orang sekeliling pasti mengelak dan menjarakkan diri bagi menghindarkan perasaan tidak selesa kerana bau mulut yang memalukan itu.

Apakah penyebab berlakunya masalah mulut berbau ?

Sebab yang paling berkait rapat sekali adalah terdapat bakteria pada bahagian mulut. Melalui permakanan la paling penyumbangnya. Sisa-sia makanan tak diuruskan dengan betul akan nenyebabkan bertambahlahsegala toksik dalam badan..








Ramai daripada mereka yang mempunyai masalah ini tetapi tidak tahu apa yang hendak dilakukan untuk menghilang dan mengatasinya. Kebanyakkannya berasa malu untuk bertanya dengan doktor gigi. Ada juga yang merasa rendah diri kerana mempunyai masalah ini dan tersinggung apabila ditegur oleh orang yang rapat dengan mereka.


Bagaimana Nak Tahu Yang Anda Mempunyai Masalah Mulut Berbau?

Agak susah untuk diri sendiri mengetahui yang dirinya mempunyai masalah mulut berbau kerana diri sendiri telah terbiasa dengan bau mulut.


Cara yang paling berkesan ialah dengan bertanya kepada mereka yang rapat dengan diri anda seperti suami, isteri,  kawan rapat, ibu bapa atau anak-anak. Janganlah merasa kecil hati apabila di tegur oleh orang yang rapat dengan anda sebaliknya anda perlu berterima kasih kerana anda boleh mengambil langkah seterusnya untuk mengatasi masalah ini.

Selain itu, ada juga sejenis alatan yang digunakan oleh doktor gigi ( halimeter) untuk mengukur kadar sulfur di dalam nafas pesakit.

Rawatan Masalah Mulut Berbau 


Herblax - Untuk pembersihan usus


Chewable Vitamin C - Menyembuhkan penyakit gusi dan detoksifikasi yang bagus


Garlic Complex - Merupakan antibiotik semulajadi yang berfungsi memusnahkan bakteria


Alfalfa Complex - Membantu menyegarkan nafas dan mendetoksifikasikan bau


Peppermint Ginger Plus - Berkesan membunuh bakteria penyebab bau mulut 


                         Hana Binti Kasim


♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh


Johor :Bandar Tenggara & Kulai