Thursday, 28 April 2016

Rasai Kesan Luar Biasa Dengan Set Berpantang Shaklee


Salam Sejahtera Semua.....

Seronok pulak tengok orang tengah hamil nie. Berseri - seri wajah bila dah dekat- nak bersalin. 

Pagi tadi sempat sapa kawan sekerja saya yang dah masuk 8 bulan dah hamil anak pertama. Datang ja terus usap-usap perut ye. 


Selalu kalau jumpa mesti saya tanya HB ye.Alhamdulillah setakat nie ok. Kali nie jumpa saya share serba sikit persediaan sebelum bersalin.. Nie kira share apa yang saya dah amalkan sepanjang kehamilan saya. 


Saya kalau bercerita pasal hamil hingga bersalin memang syok sekali la. Lagi -lagi bila bab sudah bersalin. Apa lagi effect Set Berpantang Shaklee la. Hanya yang mengamalkannya saja yang boleh rasai sendiri. Serupa macam tak bersalin pun.


Terkejut rakan saya tu bila saya cakap macam tu. Bukan saya yang rasa camtu tapi rata - rata yang  mengambilnya pasti beri respon yang sama.


Apa yang terbaiknya Set Berpantang Shaklee nie.. Korang nak tahu jugak ke. Mana la tahu korang ada planing nak cuba pulak next berpantang kali nie.

Meh saya nak cerita serba sedikit pasal SET BERPANTANG SHAKLEE ni.

Set Berpantang Shaklee Asas
Set asas terdiri daripada produk berikut:
1. VITALEA
2. B COMPLEX
3. VITAMIN C
4. ZINC COMPLEX

Manakala bagi Set Berpantang Shaklee Premium pula adalah dipertingkat sekali dengan persedian untuk ibu menyusukan bayi dan juga untuk mengekalkan kecergasan ibu yang berpantang :)

Set Berpantang Shaklee Premium
Set Premium terdiri daripada produk berikut:

1. VITALEA
2. B COMPLEX
3. VITAMIN C
4. ZINC COMPLEX
5. OSTEMATRIX
6. ALFALFA
7. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Khasiat Vitamin-Vitamin Yang Disarankan:

1. Vitalea (Multivitamin dengan zat besi)
Pengambilan vitamin ini membantu mengembalikan kecergasan fizikal dan mental kepada ibu kerana vitamin ini bertindak untuk memberi tenaga kepada si ibu dan mengelakkan risiko anemia dan tekanan darah rendah.Sekaligus mengelakkan si ibu berasa letih dan kelesuan yang berpanjangan.

2. Vitamin B-Complex
Pengambilan vitamin B-Complex boleh membantu meredakan stress dan tekanan yang dihadapi oleh ibu di sepanjang proses bepantang. Di samping membekalkan tenaga dan membantu keseimbangan hormon.

3. Vitamin C
Pengambilan vitamin C sangat penting untuk menyembuhkan luka jahitan bersalin tidak kiralah bersalin secara normal mahupun ceaserian. Vitamin ini membantu membaik pulih sel tisu yang telah rosak selepas bersalin. Ia juga bertindak merangsang pembentukan kolagen untuk mencantikkan kulit.
Selain itu, pengambilan vitamin ini penting untuk meningkatkan tahap imunisasi, mengelakkan ibu daripada terkena jangkitan demam dan selesema.

4. Zinc
Pengambilan zinc sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman serta membantu mempercepatkan penyembuhan luka tersebut. Di samping itu, zinc membantu proses pengecutan rahim ibu kembali normal serta mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin.

5. Ostematrix
Pengambilan Ostematrix atau kalsium Shaklee boleh membantu masalah sembelit. Membantu mengatasi kekejangan otot dan kebas-kebas yang selalu dirasai oleh ibu yang berpantang.
Selain itu, Ostematrix membekalkan si ibu keperluan kalsium yang cukup untuk diet harian untuk menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat dan banyak.

6. ESP Soy Protein Isolate Powder
Pengambilan ESP sangat membantu dalam kelancaran penghasilan susu kerana ESP membekalkan sumber protein utama dan merupakan milkbooster terbaik dan pemberi tenaga kepada ibu berpantang.

7.Alfalfa
Raja segala tumbuhan. Alfafa dapat membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.



Untuk dapatkan Set Berpantang SHAKLEE atau pertanyaan boleh wasap saya yaa.


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai

Reactions:

0 comments:

Post a Comment