Thursday, 28 April 2016

Rasai Kesan Luar Biasa Dengan Set Berpantang Shaklee


Salam Sejahtera Semua.....

Seronok pulak tengok orang tengah hamil nie. Berseri - seri wajah bila dah dekat- nak bersalin. 

Pagi tadi sempat sapa kawan sekerja saya yang dah masuk 8 bulan dah hamil anak pertama. Datang ja terus usap-usap perut ye. 


Selalu kalau jumpa mesti saya tanya HB ye.Alhamdulillah setakat nie ok. Kali nie jumpa saya share serba sikit persediaan sebelum bersalin.. Nie kira share apa yang saya dah amalkan sepanjang kehamilan saya. 


Saya kalau bercerita pasal hamil hingga bersalin memang syok sekali la. Lagi -lagi bila bab sudah bersalin. Apa lagi effect Set Berpantang Shaklee la. Hanya yang mengamalkannya saja yang boleh rasai sendiri. Serupa macam tak bersalin pun.


Terkejut rakan saya tu bila saya cakap macam tu. Bukan saya yang rasa camtu tapi rata - rata yang  mengambilnya pasti beri respon yang sama.


Apa yang terbaiknya Set Berpantang Shaklee nie.. Korang nak tahu jugak ke. Mana la tahu korang ada planing nak cuba pulak next berpantang kali nie.

Meh saya nak cerita serba sedikit pasal SET BERPANTANG SHAKLEE ni.

Set Berpantang Shaklee Asas
Set asas terdiri daripada produk berikut:
1. VITALEA
2. B COMPLEX
3. VITAMIN C
4. ZINC COMPLEX

Manakala bagi Set Berpantang Shaklee Premium pula adalah dipertingkat sekali dengan persedian untuk ibu menyusukan bayi dan juga untuk mengekalkan kecergasan ibu yang berpantang :)

Set Berpantang Shaklee Premium
Set Premium terdiri daripada produk berikut:

1. VITALEA
2. B COMPLEX
3. VITAMIN C
4. ZINC COMPLEX
5. OSTEMATRIX
6. ALFALFA
7. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Khasiat Vitamin-Vitamin Yang Disarankan:

1. Vitalea (Multivitamin dengan zat besi)
Pengambilan vitamin ini membantu mengembalikan kecergasan fizikal dan mental kepada ibu kerana vitamin ini bertindak untuk memberi tenaga kepada si ibu dan mengelakkan risiko anemia dan tekanan darah rendah.Sekaligus mengelakkan si ibu berasa letih dan kelesuan yang berpanjangan.

2. Vitamin B-Complex
Pengambilan vitamin B-Complex boleh membantu meredakan stress dan tekanan yang dihadapi oleh ibu di sepanjang proses bepantang. Di samping membekalkan tenaga dan membantu keseimbangan hormon.

3. Vitamin C
Pengambilan vitamin C sangat penting untuk menyembuhkan luka jahitan bersalin tidak kiralah bersalin secara normal mahupun ceaserian. Vitamin ini membantu membaik pulih sel tisu yang telah rosak selepas bersalin. Ia juga bertindak merangsang pembentukan kolagen untuk mencantikkan kulit.
Selain itu, pengambilan vitamin ini penting untuk meningkatkan tahap imunisasi, mengelakkan ibu daripada terkena jangkitan demam dan selesema.

4. Zinc
Pengambilan zinc sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman serta membantu mempercepatkan penyembuhan luka tersebut. Di samping itu, zinc membantu proses pengecutan rahim ibu kembali normal serta mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin.

5. Ostematrix
Pengambilan Ostematrix atau kalsium Shaklee boleh membantu masalah sembelit. Membantu mengatasi kekejangan otot dan kebas-kebas yang selalu dirasai oleh ibu yang berpantang.
Selain itu, Ostematrix membekalkan si ibu keperluan kalsium yang cukup untuk diet harian untuk menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat dan banyak.

6. ESP Soy Protein Isolate Powder
Pengambilan ESP sangat membantu dalam kelancaran penghasilan susu kerana ESP membekalkan sumber protein utama dan merupakan milkbooster terbaik dan pemberi tenaga kepada ibu berpantang.

7.Alfalfa
Raja segala tumbuhan. Alfafa dapat membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.



Untuk dapatkan Set Berpantang SHAKLEE atau pertanyaan boleh wasap saya yaa.


Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai

Wednesday, 27 April 2016

Bila Anak Dijangkiti HFMD.. Apa Supplement Boleh Membantu??

Salam Sejahtera..




Bila anak kena HFMD... Situasi yang yang tak dapat digambarkan bila suami call maklum anak saya pun dijangkit penyakit tu ditaska ye..

Kalau sebelum ini dengar anak orang lain saja yang terkena penyakit nie. Tapi bila anak sendiri terkena baru tahu camna.

Korang nak tahu apa penyakit yang saya maksudkan tu???


Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD) ni adalah salah satu penyakit jangkitan pada kanak2 yang berusia bawah 10 tahun. Kebiasaannya bayi atau kanak2 akan mempunyai lepuhan berisi air yang muncul di tangan, kaki dan mulut.

Dibahagian tekak dan tonsil akan membentuk ulser kecil, manakala kaki, tangan dan kawasan diaper (lampir) akan mengalami sedikit ruam dan lepuhan kecil.

HFMD disebabkan oleh virus (kumpulan enterovirus). HFMD merebak dari individu ke individu melalui lelehan hingus, air liur, najis dan cecair ruam dari mereka yang dijangkiti. Sama ada orang dewasa mahupun kanak2 boleh dijangkiti. Tetapi kebiasaannya kanak2 di bawah 5 tahun paling mudah dijangkiti.

Tanda dan Gejala

DemamSakit TekakUlser pada tekak, mulut dan lidahRuam dengan vesikel (lepuhan kecil 3 – 7 mm) pada tangan, pergelangan tangan, kaki dan kawasan diaper. Vesikel lazimnya pada tapak tangan dan tumit kaki dan ia antara ciri2 kemunculannyaSakit kepalaHilang selera makan

Komplikasi

Biasanya tidak serius, tetapi sebilangan kecil kes didapati merbahaya bila melibatkan sistem saraf dan jantung.

Nasihat Kepada Ibu Bapa / Penjaga

Ibubapa / penjaga diminta mendapatkan nasihat rawatan daripada doktor secepatnya mungkin jiga anak2 mereka mendapat tanda2 HFMD.

Mereka seharusnya peka kepada sebarang perubahan tingkahlaku anak2 mereka seperti ketidakselesaan, mengantuk, lemah, tidak mahu makan dan minum, muntah berterusan atau sering mengamuk. Segeralah membawa anak ke hospital.

Elakkan menghantar anak yang mempunyai gejala seperti di atas ke sekolah, pra sekolah atau nurseri. Ini kerana HFMD sangat mudah berjangkit.

Itula sedikit info untuk anda yang belum tahu. Jika terjadi pada anak, and a sudah tahu apa langkah terbaik untuk merawatnya.

Berbalik kepada situasi anak saya. Bila dapat tahu ada bintik2 merah pada kaki dan tangan. Suami bawa ke klinik dulu untuk pengesahan. Ya betul kata dokter anak saya dijangkiti HFMD.

Saya bimbang takut ye demam. Jika demam akan menggalakkan lagi bintik2 naik. Langkah pantas saya mintak suami berikan anak Vitamin C Chew 2-3 biji sehari. Setiap menyusu beri Meal Shake kepada anak dan sapu sejam sekali Cream Herbal .

Ikhtiar saya dengan supplement ja dulu. Bantu sistem badan ye kuat untuk lawan penyakit secara semula jadi. Alhamdulillah.... Responnya anak saya tak alami deman dan bintik2 merah makin kurang . 

Korang nak tahu apa fungsi 3 jenis supplement tu?




kebaikan Mealshake ini ialah :

-Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak

-Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas

-Sesuai untuk seisi keluarga

-Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga

-Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.

-Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak

-Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan

-Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa

-Meningkatkan selera makan anakJika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa

-Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk “tablet”menangani masalah sembelit pada kanak-kanak

-Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti





Untuk hilangkan cepat bintik-bintik merah.

Saya sapukan Herbal Bland Cream dekat semua tempat lepuhan tersebut setiap hari. 3 ke 4x sehari terutamannya selepas mandi dan sebelum tidur.

Apa yang best sangat tentang Herbal Blend Cream ni?

1) 100% semulajadi dan TIADA Paraben

2) Selamat untuk bayi dan semua golongan

3) 3 bahan yang superb hebat dalam cream tersebut. Iaitu :

Ekstrak Rosmary

Bertindak sebagai antibakteria untuk melawan jangkitan kumanMeransang pembaharuan sel kulitMemperbaiki kulit yang teruk dan sensitif

Ekstrak Chamomile

Digunakan secara tradisional sejak zaman dahulu lagi bagi meredakan keradanganAnti keradangan pada kulit

Ekstrak Melissa

Menyokong imunisasi dan membantu meningkatkan ketahanan badan daripada sebarang ejen virus berjangkitMempercepatkan penyembuhan dan jangkitan tidak akan merebak secara rawak dan meluas




Untuk cegah dari demam saya bagi Vitamin Chewble 2@3 biji sehari 
Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh

-Antioksidan sangat penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan sangat membantu melambatkan penuaan


-Chewable vitamin c shaklee membantu menguatkan tulang, gigi dan juga gusi yang sihat.

-Meningkatkan system imun tubuh badan.

-Tidak mempunyai sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahanraya oren yang sangat semulajadi masam masam manis, membuatkan kanak kanak sangat sukannya.

-1biji chewable vitamin c bersamaan dengan 1 1/2 biji oren, iaitu 100mg dalam 1tablet.Tablet chew vitamin c, lebih kecil berbanding sustained citamin c, sangat mudah dihisap, kunyah..mahupun ditelan.

-Manfaat yang utama untuk penggemar chew vitamin c  ini, adalah mereka jauh berisiko dari
serangan selsema, batuk, demam dan juga sangat sangat bagus untuk penghidap ekcema, resdung dan juga sebarang alergic

-Sebab itular kanak kanak sangat digalakkan amalkan chewable vitamin c ini. Kerana mereka mudah terdedah dengan persekitaran yang tidak sihat.

Alhamdulillah 3 hari kosisten pengambilah dah nampak perubahannya.

Jika situasi anda sama dengan saya boleh la segera dapatkan 3 jenis suppliment diatas..

Boleh terus hubungi saya untuk sebarang pertanyaan

               Hana Binti Kasim

                    019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai













Sunday, 24 April 2016

Jom Detoks Dengan Shaklee

Salam Sejahtera

           
 

Jom Detox Cara Shaklee adalah sebuah program bertujuan untuk mengetahui bagaimana konsep detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan cergas & sihat, membaiki sistem penghadaman, melegakan kembung perut & angin. 

Manfaat setiap set produk detox Shaklee membantu proses aktiviti detoks berjalan dengan lebih berkesan.

Kenapa perlu detoks?

Detoks diperlukan untuk mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan badan atau dalam erti kata lain badan tidak memerlukannya kerana boleh menjejaskan kesihatan seperti toksin, pencemaran, racun / chemical dan makanan tidak sihat.

Kesan daripada amalan detoks ini sangat diperlukan untuk kesihatan yang lebih baik seperti berikut:

• Ingin lebih bertenaga
• Ingin lebih fokus
• Ingin lebih sihat
• Ingin penghadaman yang lebih baik

Risiko jumlah toksin yang tinggi dalam badan boleh membawa  gejala yang tidak sihat dan menyumbang kepada penyakit yang menjejaskan gaya hidup sebagaimana gejala berikut:.

• Sembelit
• Berat badan meningkat
• Kulit kusam dan berjerawat
• Cepat letih
• Suka makanan yang manis
• Susah nak tidur
• Meneutral dan  menapis toksin keluar

Organ yang terlibat dalam menapis toksin keluar ialah:
1. Hati
2. Paru-paru
3. Kulit
4. Buah pinggang
5. Usus
6. Limpa
7. Kolon

Produk detoks Shaklee

Shaklee mempunyai beberapa produk yang boleh digunakan untuk tujuan detoks. Kesemua produk ini mempunyai peranan tersendiri dalam pelan amalan detoks yang dilakukan seharian dan sasaran dilakukan selama 7 hari.


1. Alfalfa Complex
2. DTX Complex 
3. Peppermint Ginger Plus
4. Herb-Lax
5. Vivix

KEPADA MEREKA YANG JOIN PROGRAM INI, KAMI MEMPUNYAI GROUP SUPPORT KHAS BUAT MEREKA YANG MENYERTAI PROGRAM INI DAN DI BEKALKAN DENGAN MENU LENGKAP SEPANJANG 7 HARI PROGRAM INI DI JAYAKAN



Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


Friday, 22 April 2016

Tanda - Tanda Anda Pengidap Kencing Manis

Salam Sejahtera....


Baru - baru nie seluruh keluarga dikampung dikejutkan dengan keadaan nenek saya yang tiba tidak sedarkan diri. Semua ingat dah nazak dah. Berdebar habis. Mak saya dah bacakan surah- surah dah .Kejab - kejab nenek tarik terketar2.  

Bila situasi buntu macam tu terus ambil keputusan bawa ke klinik .Bila di check rupa-rupanya paras gula dalam darahnya meningkat naik mendadak. Sebab tu la ye tak sedarkan diri secara tiba- tiba. Mujur cepat bertindak.

Bahaya sungguh penyakit kencing manis nie . risiko ye sangat la tinggi, boleh membawa maut pun ada. 

Penyakit kencing manis nie kita boleh tahu sebab gejala- gejala awal akan kita alami sendiri..

Anda boleh mengalami berlainan tanda-tanda dan gejala. Walaubagaimanapun, gejala yang biasa dialami ialah:

* Haus/dahaga (haus yang berlebihan)
* Letih
* Berat badan menurun
* Penglihatan kabur
* Otot lemah
* Gatal

Lain-lain gejala termasuk:

* Pengidap penyakit kulit yang berpanjangan
* Luka yang lambat sembuh
* Kencing yang kerap
* Gatal pada bahagian kemaluan
* Rasa kebas

Ingat ye...jangan tunggu ada tanda-tanda ni baru anda nak kenalpasti anda penghidap diabetes atau tidak sebabnya ada juga yang menghidapi diabetes tanpa ada apa-apa gejala.

INDIVIDU YANG BERISIKO TINGGI

Sesiapa saja tidak kira umur boleh menghidapi diabetes.
Walaubagaimanapun anda mempunyai risiko yang tinggi untuk menghidapi diabetes jika mempunyai perkara berikut:

* Berumur 35 tahun atau lebih tua. Semakin tua semakin tinggi risiko anda untuk menghidapi diabetes

* Berat badan berlebihan atau obesiti.Semakin berat badan anda bertambah, semakin tinggi risiko anda menghidap diabetes.

* Impaired glucose tolerance (IGT).
* Latar belakang keluarga yang mempunyai diabetes

* Sejarah diabetes pada kehamilan terakhir.

* Sejarah mempunyai bayi yang besar (berat kelahiran adalah 4.0 kg atau lebih ) .

* Tekanan darah tinggi

* Gaya hidup tidak aktif

* Faktor pemakanan - pengambilan makanan berlemak tinggi dan kurang pengambilan makanan berserat

* Tahap lemak/ kolesterol yang tinggi

Shaklee ada menyediakan rangkaian produk yang boleh diambil bagi mengawal penyakit kencing manis ini.

1) ESP
- Membantu mengekalkan paras gula normal dalam darah dan penyembuhan luka

2) VITA-LEA
- Mengandungi imbangan vitamin dan mineral yang lengkap.

3) GLA COMPLEX
- Mengimbangi hormon insulin dan menurunkan paras kolestrol

4) VITA-C
- Mengukuhkan kapilari dan salur darah

5) ZINC COMPLEX
- Membantu tubuh menghasilkan insulin dan pemulihan luka dengan cepat

6) ALFALFA COMPLEX
- Membantu menstabilkan gula dalam darah

Hubungi
Hana 019-5434395

Thursday, 21 April 2016

Jom Kekal Sihat Dengan Supplement.

Salam Sejahtera



Ramai pulak yang dah mula tak sihat...dengan cuaca yang makin hari makin membimbangkan. Tugas hari pun boleh tergangu kalau macam nie.

Pertahanan badan dari mudah sakit sangat diperlukan disaat2 macam nie..

Saya pun macam korang jugak.. Nak hari2 sihat dan cergas. Sebb tu la saya rutinkan harian dengan supplement yang sangat penting untuk protect tubuh dari cepat sakit.

Antara supplement yg selalu saya ambil Vitamin C +Vitalea + Esp.. Yang nie wajib hari2 taw.. Saya nk imun badan sentiasa kuat dan tak mudah mengalah lawan segala virus yg akan datang..

Vitalea saya ambil sebab pikir hari2 bukan makan yg berkhasiat pun..saya nie pun bukan muda lagi...bila umur meningkat nutrisi dalam badan pun makin kurang .. Jadi kena selalu topup la. Baru bertenaga + awet muda..hahaha

Esp pulak dah jdi tabiat , menu wajib sebelum kuar umah pagi2.. Protien soya yang paling best.. Bekal lebih tenaga dan sihatkan semula sel2 tubuh yg makin 

Hah..korang pulak? Macam mana?.. Saya dah share dah back up saya untuk hadapi apa2 situasi cuaca. Yela kalau tak sihat bagaimna nk urus anak & anak2 didik..tak tambh lagi dengan bantu anak2 Shaklee berjaya dalam biz.

Kalau korang rasa2 nak cuba amalkan suppliment. Memang digalakkan sangat2.. Dengan keadaan persekitaran..cuaca yang tak ok sekarang nie..backup until tubuh memang perlu sangat-sangat

Korang boleh decide sendiri nak cuba supplement yang mana . kalau perlukan cadangan yang mana yang terbaik , boleh ja berhubung dengan saya..

Zaman canggih dah..PM /Whaspp ja Hana 019-5434395.. Free kosultansi untuk anda.

Sunday, 17 April 2016

Melambatkan Penuaan ...Vitamin E Terbaik.

Salam Sejahtera





Tua sebelum usia?... Mesti ramai yang nak kan..Tanya la sapa pun pasti nak kelihatan awet muda selalu . Badan sihat kulit cantik walaupun umur dah cecah lebih 40 tahun keatas.

Penuaan akan menyebabkan seseorang yang baru berusia hujung 30-an kelihatan seperti berumur 50-an. Kulit kusam, liang pori besar, kedut-kedut halus, lemah daya ingatan dan sakit-sakit sendi adalah contoh tanda-tanda penuaan. Pada usia yang sudah tua, tampil kekal awet muda adalah bonus. Tapi ia bukan perkara mudah dan boleh berlaku dalam sehari-dua. Untuk kekal awet muda, kita perlulah menjaganya sejak dari awal lagi.

Proses penuaan boleh bermula seawal umur 25 tahun dimana tubuh mula berhenti menghasilkan kolagen secara semulajadi dan merosot tahun demi tahun, prestasi sel-sel yang telah rosak dan mati untuk membina dan membaiki semula menurun dan kekurangan nutrisi penting.

Antara faktor utama yang menggalakkan penuaan ialah:

-Merokok dan asap rokok
-Penggunaan dadah & alkohol
-Pengambilan ubat-ubatan untuk jangka masa yang panjang
-Terlalu gemuk/terlalu kurus
-Kekurangan zat
-Kerap makan makanan segera, tinggi gula dan tinggi glisemik
-Terdedah kepada cahaya matahari tanpa pelindung



Amalkan pemakanan tinggi antioksidan iaitu vitamin a, vitamin c, vitamin e dan selenium untuk melawan serangan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel tubuh. Antara contoh radikal bebas yang sangat merosakkan ialah rokok dan asap rokok.

 Amalkan suplemen yang boleh menggalakkan penghasilan elastin dan kolagen. Kolagen penting untuk tubuh kerana ia umpama gam yang memastikan sel-sel tubuh melekat antara satu sama lain dengan kemas. Kekurangan elastin dan kolagen adalah punca kulit dan otot kendur, sakit sendi, liang pori membesar, masalah penglihatan dan rambut gugur. Ini termasuklah glukosamin, kondroitin dan asid hyaluronic.

Bagaimana Vitamin Melambatkan Penuaan Anda.


Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenolKuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan50 kali lebih baik daripada vitamin C .

 Dalam erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan untuk memelihara kecantikan  dan yang best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul .

Melambatkan penuaan

Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya.OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini jugamembantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi 


Kepentingan Vitamin E kepada kita

Memandangkan ianya adalah sumber antioksidan, maka ia boleh melindungi kita dari kanser, penyakit jantung, strok, katarak dan juga penuaan kulit.Vitamin E adalah pengawal kepada dinding arteri. Ia menjaga kolesterol jahat "Bad Density Lipoprotein (LDL) daripada teroksida. Sebab jika LDL ni teroksida, akan sebabkan aarteri tersumbat. Keadaan inilah kita nak elak sebab boleh sebabkan serangan jantung.Vitamin E menjaga sel dan DNA daripada rosak yang mana kerosakan ini boleh mengundang kepada kanser. Vitamin E sangat berguna jika disapu pada tempat melecur atau terluka, ia akan cepat pulih.Vitamin E boleh mengurangkan dan mengawal simptom menopause.


Keistimewaan Vitamin E  Complex Shaklee:

Cuba tengok pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol - tanda "d" bermakna ianya semulajadi, tanda "dl" adalah tanda ianya vitamin e sintetik/buatan. Kenapa perlu semulajadi? Kerana kadar penyerapannya adalah lebih baik sekurangnya 2 kali ganda berbanding vitamin E buatan. Dengan itu ianya lebih jimat dari segi kos jika kita membeli vitamin E semulajadi.Vitamin E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium. Membantu dalam memelihara kesihatan baik.Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.Sekarang vitamin E telah diperbaharui dengan tambahan GRAPE SEED EXTRACT , 20 kali lebih berkuasa dari vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa dari vitamin C.










Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai





Kenapa Vivix Shaklee?

Salam Sejahtera

Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada empat ekstrak botani. 

Iaitu Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajdi. 
.
Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap selular yang terbaik di dunia.
.
Super detox dengan Vivix Shaklee adalah untuk tujuan PEMBERSIHAN organ, darah dan sel-sel badan. 
.
Selain itu Vivix Shaklee juga membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat penghasilan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan proton AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada.


Manfaat Vivix untuk Detox.



13 Kebaikan Detox Programme bersama Vivix Shaklee

.
1. Mengeluarkan dan membersihkan kotoran termasuk bahan toksik dan beracun daripada sistem tubuh
.
2. Memperbaiki aliran darah ke organ organ dalam badan
.
3. Kulit wajah lebih cerah, bersih dan glowing.
.
4.  Memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman
.
5. Mendapat tidur yang baik dan berkualiti
.
6. Membantu menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama merendahkan paras kolesterol LDL
.
7. Memperbaiki dan memperbaharui sel sel dari tahap sellular. Kulit akan nampak lebih bermaya dan segar.
.
8. Nampak awet muda dari umur sebenar. Memberikan perlindungan anti oksidan serta melambatkan penuaan
.
9. Badan akan berasa lebih ringan, sihat dan bertenaga dari sebelumnya
.
10. Meningkatkan tahap imun badan terhadap penyakit
.
11. Menyokong kesihatan otak, jantung dan sendi
.
12. Mengurangkan simpton lelah, batuk, selsema dan sesak nafas.
.
13. Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara keseluruh.
Jom cuba detox dengan Vivix ! Anda akan rasai perbezaan yang ketara, In Shaa Allah







.
Info lanjut tentang produk, hubungi saya ya.


Hana 019-544395

.
.