Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 26 March 2016

šŸ’œENERGIZING SOY PROTEINšŸ’œ Lebih Dari Satu Manfaatnya Untuk Kesihatan

Salam Sejahtera..Dalam satu produk banyak fungsinya untuk pulih kan kesihatan kearah yang lebih baik.. Apakah produk tersebut??? Macam teka teki pulak..Semua pasti boleh agak punya la kalau sebut produk Shaklee yang paling top sekali tu.. Tak lain tak bukan Esp Soy Protein la jawapan ye.

Memang semua kenal la. Ditambah pulak bulan nie Promosi Gempak .. Sana sini muka Esp aja..

Apa kata lihat apa Esp boleh beri manfaat untuk kesihatan kita.

Yang nak KURUS (DIET) :

✔ESP Shaklee mempunyai GI sebanyak 39 sahaja! Rendah kan. Makanan yang mempunyai GI yang rendah dapat meningkatkan rasa kenyang berbanding makanan yang mempunyai Indeks Glisemik (GI) tinggi. Jika kita makan makanan yang mempunyai GI rendah, tempoh kenyang lebih lama.
✔Bila kita kenyang dalam tempoh yang lama, kuranglah kekerapan kita mengambil makanan lain. Ia membantu dalam mengurangkan berat badan dan membantu kehilangan lemak dalam badan.

                 


Yang nak KULIT CANTIK :

✔Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot sihat serta memastikan kita sentiasa bertenaga. Membantu Memulihkan Pigmentasi , Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut.
✔ESP didapati dapat melembapkan kulit di samping dapat mengurangkan kulit berminyak. ESP juga dikatakan dapat melembutkan dan melicinkan kulit.
✔Soya dikatakan dapat mengurangkan kedutan halus di wajah. Dalam satu kajian yang dijalankan di Jepun yang dikeluarkan pada 2007 dalam Jurnal Nutritional Science and Vitaminology menunjukkan kulit wanita yang berumur sekitar 30-40 tahun yang mengamalkan pengambilan soya dapat memperbaiki kulit dari kedutan halus selepas 12 minggu.
✔Memperbaiki keanjalan kulit dengan menggalakkan penghasilan kolagen dalam sel badan. Ya.. soya adalah penggalak kolagen yang baik. Terdapat juga kajian yang menunjukkan soya dapat melambatkan proses penuaan.
✔ESP penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

             

Yang nak HILANG GASTRIC :

✔Sifat kacang soya adalah alkali berlawan dengan sifat asid perut. Jadi, bila minum ESP kesan gastric akan dikurangkan dengan meneutralkannya.
✔Zat dalam ESP akan digunakan untuk membina dan memulihkan dinding perut yang luka akibat gastric.
✔ESP dapat elakkan gastric kerana beri kesan kenyang yang lebih lama.

                 

Yang usaha UNTUK HAMIL :

✔ ESP membantu membentuk tisu rahim yang sihat.
✔ Membantu membentuk sel ovum yang sihat dan sempurna untuk meningkatkan peluang persenyawaan.
   
                   

Yang nak SUSU BADAN BANYAK
✔ ESP membantu susu ibu supaya menjadi lebih pekat berkrim dan dapat memberi kekenyangan yg lama pada si manja.
✔ Semasa menyusu, badan ibu memerlukan lebih protien dan kalsium. Dengan pengambilan ESP, secara tidak langsung ibu2 menyusu boleh mencukupkan keperluan protin harian. Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu.
✔  Bantu beri tenaga yang berpanjangan kerana kelebihan indeks glisemik rendah dalam ESP. Penyusuan boleh membakar kalori dari 200-500 sehari. Jika ibu menyusu tidak makan dengan seckupnya bagi memenuhi keperluan kalori harian mereka, ia menjadi penyebab kepada keletihan.
                


PERBEZAAN SHAKLEE

✔  Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

✔  Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya SHAKLEE bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen SHAKLEE dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

✔  Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi. Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga.

Memang ESP Shaklee sangat berbeza.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai0 comments:

Post a Comment