Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 6 February 2016

Kelebihan Detoks Untuk Kurus


Salam Sejahtera 

Detox atau nama lainnya adalah nyahtoksin merupakan satu proses membuang kekotoran atau sisa yang tidak diperlukan daripada badan. Secara amnya, badan kita memang melakukan detox secara semulajadi contohnya melalui perkumuhan, perpeluhan dan pembuangan najis. Namun kadangkala proses ini menjadi tidak lancar dan tidak semua dapat dinyahkeluar dari badan terutamanya apabila melibatkan kolon.

KENAPA PERLU BUANG TOKSIN DALAM BADAN?

Toksin adalah bendasing yg perlu dinyahkan atau dibuang. Ia boleh mengganggu sistem badan serta kesihatan kita secara keseluruhannya. Toksin yg banyak di dalam badan boleh menyebabkan masalah-masalah seperti berikut:

· Masalah penghadaman
· Sembelit
· Sakit kepala
· Jerawat di muka & seluruh badan
· Berat badan berlebihan
· Masalah kulit
· Sistem imun badan yg lemah
· Insomnia (sukar untuk tidur)
· Haid tidak teratur
· Penuaan sebelum masanya
· Badan tidak mampu menyerap nutrisi dengan baik


Apa kaitan detox dan kurus?


Proses detox akan buang kotoran dan bersihkan usus. Proses kuruskan badan kadangkala tidak berkesan bukan kerana sesuatu produk yang diambil tidak berkesan tetapi kemungkinan besar ianya berpunca daripada usus yang penuh toksik dan tidak menyerap nutrisi dari produk secara optimum. 

Jadi jika anda nak kurus atau dalam proses nak kurus, perkara pertama yang pelu dibuat adalah detox!Bersihkan usus anda supaya penyerapan vitamin berlaku dengan lebih berkesan dan optimum. Ini kerana nutrien tertentu iaitu carbo, protein dan fiber memainkan peranan yang besar dalam proses penurunan berat badan. 

Contohnya protein sangat penting bilamana seseorang nak kurus. Protein membantu dalam membina dan membaiki tisu-tisu otot supaya kadar metabolisme badan dapat dipertingkatkan dan seterusnya membakar lemak untuk ditukarkan kepada tenaga. Jadi adalah penting zat protein dapat diserap dengan baik oleh usus. Jika usus penuh toksik, zat protein tidak dapat diserap dan peranan protein tidak berlaku dengan cara yang optimum.Herb lax digunakan untuk membantu pembersihan usus secara semulajadi dan selamat dengna cara merangsang pengecutan otot-otot usus seterusnya membolehkan sisa-sisa yang terperangkap keluar dengan lebih cepat tanpa memerangkap toksin di dalam kolon. Antara lain kelebihan herb lax adalah ia membantu untuk mengatasi masalah sembelit teruk yang boleh mengakibatkan penyakit buasir. Ingat, usus kita hanya bekerja untuk menyerap, usus tidak tahu bahwa yang diserap itu toksin atau nutrien yang bagus. Jadi pastikan usus sentiasa baik dengan melakukan proses detox sekurang-kurangnya 2x seminggu dengna herb lax

Alfalfa pula memang dikenali sebagai agen detok yang membuang unsur mineral yang merbahaya dalam badan. Bau badan juga dapat dikawal dengan mengamalkan alfalfa. Ciri-ciri alfalfa yang membantu dalam proses pencernaan dan bersifat anti radang boleh memudahkan nyahtoksik dari badan. Selain itu, alfalfa juga bertindak seakan span yang menyerap kolestrol berlebihan dalam darah. 


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai


0 comments:

Post a Comment