Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Thursday, 11 February 2016

Bina Antibodi Anak Dengan Nutriferon Shaklee


Salam Sejahtera


Adakah anak anda mudah jatuh sakit? Selesema, demam, batuk, cirit birit sering menyerang anak anda? Adakah ia disebabkan oleh antibodi anak yang lemah?

Antibodi Badan


Antibodi terbentuk daripada protein darah yang dihasilkan dalam tisu limfoid sebagai tindak balas terhadap kehadiran antigen (bahan asing) tertentu. Antibodi ini akan sentiasa bergerak dalam plasma darah untuk menyerang antigen, sekali gus menjadikannya tidak berbahaya kepada badan. Manusia akan mengalami masalah kesihatan apabila sistem pertahanan badan yang juga disebut imun tidak dapat melawan dan menghapuskan organisma asing yang masuk ke badan.Sistem pertahanan badan (antibodi) kita terbentuk secara perlahan-lahan, selaras dengan peningkatan usia. Ia adalah cara semula jadi badan melawan kemasukan organisma asing termasuk bakteria, virus, fungi dan parasit daripada menyebabkan jangkitan atau masalah kesihatan.Secara semulajadinya sistem imunisasi badan kanak-kanak tidak sekuat orang dewasa dan sebab itu senang terdedah kepada jangkitan lebih-lebih lagi yang dihantar ke taska/nursery/pusat jagaan harian.


 fakta tentang sistem imunisasi kanak-kanak:

-Bayi dalam kandungan menerima bekalan antibodi dari ibu melalui placenta (uri).
-Selepas lahir, bayi akan terus menerima antibodi dari ibu melalui susu ibu (colostrum atau susu awal ibu mengandungi antibodi yang sangat banyak bertujuan untuk melindungi bayi lepas lahir)
-Sehingga berusia 6 bulan, bayi akan sentiasa menerima bekalan antibodi melalui susu ibu.
-Sehingga berusia 12 bulan, suntikan imunisasi dan juga sebarang jangkitan pada bayi akan bantu mematangkan sistem imunisasi bayi.

Jadi anak demam atau kerap sakit adalah salah satu cara semulajadi untuk meningkatkan sistem imunisasi badan anak. Tapi kalau terlalu kerap anak demam atau sakit dan ia berlarutan, itu petanda sistem imunisasi anak lemah.
Apa punca sistem imunisasi anak lemah?


  • Pemakanan yang kurang berzat (kurang sayuran dan buahan)
  • Persekitaran yang kurang bersih
  • Sentiasa terdedah kepada punca-punca jangkitan (di taska memang budak-budak sentiasa sakit kan?)
  • Kurang vitamin tertentu seperti vitamin C
  • Kurang tidur atau tidak tidak lena ( kajian menunjukkan kanak-kanak yang kurang tidur mudah terdedah kepada jangkitan penyakit.

Jadi antara penyelesaian mudah adalah dengan berikan anak anda mengamalkan Nutriferon iaitu immune booster yang terbukti secara klinikal dapat meningkatkan sistem imunisasi badan.Nutriferon Adalah Penggalak Imunisasi Atau Immune Booster Kepada Tubuh
Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954.

Setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.

Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembut sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon
Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.


2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.


3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.


4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.


5. Mereka yang sering stress.


6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.


7. 
Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.Bagaimana Nutriferon bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan:-

-Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;

-Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;

-Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;

-Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.Dengan tindakbalasnya yang cepat boleh membantu memberi kelegaan segera pada anak yang mengalami demam. Anda boleh lihat TESTIMONI yang telah mengamalkan Neutriferon sebagai suppliment kuatkan sistem imun untuk anak.


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim

♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com


Pengedar Shaklee Anda..

Sedia berCOD bagi yang berdekatan. Penghantaran terus bagi mereka yang area 
Terengganu: Dungun , Paka., Kerteh
Johor :Bandar Tenggara & Kulai

0 comments:

Post a Comment