Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Wednesday, 6 January 2016

Tingkatkan Lagi Kesuburan Lelaki Dengan Supplement

Assalamualaikum..Biasanya untuk merancang kehamilan, tumpuan banyak diberikan kepada persediaan bakal ibu. Hakikatnya dalam proses merancang kehamilan bukan bakal ibu sahaja yang perlu mempersiapkan badan sihat tetapi bakal ayah juga sama pentingnya.
Penghasilan sperma yang berkualiti daripada bakal papa diperlukan untuk menjayakan kehamilan. Jadi, sebaiknya jagalah kesihatan diri dan perbaiki pengambilan makanan yang sihat agar barjaya menghasilkan sperma yang berkualiti.
Selain daripada mengamalkan pemakanan sihat, pengambilan suplemen juga membantu usaha tersebut.


1. Vitamin E berperanan untuk membantu pengeluaran sperma dan mencegah kerosakan sperma kerana bersifat sebagai antioksidan, serta membantu meningkatkan tugas hormon-hormon seks lelaki.

2. Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan jumlah sel-sel sperma yang dihasilkan, meningkatkan aktiviti pergerakan sperma supaya mampu bercantum dengan sel telur, memanjangkan masa hidup sperma, serta mengelakkan daripada kerosakan akibat radikal bebas.

3. Vitamin B12 berfungsi meningkatkan kualiti sel-sel sperma, sama ada kuantiti sel-sel sperma yang dihasilkan serta kemampuan pergerakkannya.5xx

4. Zat besi berperanan membantu proses pembentukan sel-sel sperma serta menjaga kualiti sperma yang dihasilkan agar tetap baik.

5. Zink diperlukan dalam proses metabolisma oleh lebih daripada 200 enzim serta membantu menjaga fungsi organ-organ seksual lelaki. Kekurangan zat ini dapat mengakibatkan hormon testoteron menurun, testis mengalami penyusutan, sehingga pengeluaran sel-sel sperma yang sihat jadi menurun.

6. Kalsium  membantu meningkatkan pH tubuh, ketika proses percantuman dilakukan dan  pertemuan antara sperma dengan ovum. Zat ini membantu perkembangan sel yang terbentuk daripada hasil percantuman of, dan ovum dengan lebih baik.

*Selenium yang bersifat antioksida membantu mencegah terjadinya proses oksidasi sel-sel sperma. Oleh itu, kualiti sel-sel sperma dapat dihasilkan dengan baik. 

Testimoni


En. Abang- abang kat luar sana tu kena ingat..anda juga perlu lebih sihat jugak taw.. Jangan harapkan isteri saja berusaha pulihkan tahap kesihatan. Anda pun penyumbang juga untuk mudahkan proses kehamilan bagi isteri nanti.

Bagi yang berhajat untuk dapatkan Supplement untuk kecerdasan dan kesuburan boleh dapatkan segera..

Anda boleh hubungi saya terus Hana 019-5434395

0 comments:

Post a Comment