Saturday, 2 January 2016

Resepi Cinch Shake Bagi Yang Nak Kurus Cepat

Assalamualaikum...


Selalunya kalau nak kurus mesti orang
fikir dah tak boleh nak makan sedap - sedap dah lepas nie. Mesti kena control makan... Eh.. Eh silap tu.. Time nak kurus pun boleh nikmati yang sedap jugak taw.

Tapi hanya dengan suppliment Shaklee saja la. Proses penurunan pun boleh jadi cepat hanya dengan minum Cinch Mix Shaklee.

Ramai dah yang bertanya tentang Cinch Shake Shaklee boleh bantu dalam penurunan berat badan . Dan ada jugak yang nak tahu apa kelebihan Cinch Mix Shaklee nie ,Sehinggakan ramai dah berjaya dalam misi kurus sambil menikmati dengan mengamalkan rutin harian bersama menu  Cinch Shake Mix Shakle

Cinch Shake Mix

Ini sangat best dan rekomen dari saya ya. Dari minum air manis lain then asyik ulang2 minum, nak tak minum air yang bantu membakar lemak? Gila tak nak!

2 scoop cinch shake mix mengandungi 190 kalori. Favourite resepi ada juga dan lagi jimat kalori dan duit! Lebih istimewa Cinch Shake Mix tiada laktosa, rendah indeks glisemik dan dari soya non-gmo. Nilai glisemix cinch shake mix adalah 22. Ini bermakna ia membebaskan gula dengan perlahan, jadi kita jadi lambat lapar dan tenaga berpanjangan. Sesuai juga untuk penghidap kencing manis.

Bukan saja tu, ia sangat lengkap dengan multivitamin, protin dan serat. Kenyang dah satu point yang sangat awesome. Ni ada multivitamin.. apa yang best sangat ada multivitamin nie??

Multivitamin dalam Cinch Shake Mix

Ok..kalau kita diet, kita tahan lapar..kadang badan ni tak boleh berfungsi seoptimum seperti sebelum ni..sebab banyak dah kita cut. So multivitamin akan bantu support dan lengkapkan mana yang kurang. Jadi kesihatan kita masih di level tip top walaupun kita ikat perut. Eh saya tak ikat perut pun. Saya amalkan makan kerap :D tapi kuantiti terkawal setiap kali makan.

Vitamin apa yang ada dalam Cinch Shake Mix?  Ada Vitamin A, C, D, E dan B. Komponen Vitamin B dalam Cinch Shake Mix termasuklah Thiamin, Riboflavin, Niacin, B6, Biotin dan Pantothenic Acid. Lengkap 8 jenis. Ini sangat membantu dalam metabolisme badan di mana makanan ditukarkan ke bentuk tenaga. Tahu tak kadar metabolisme semakin menurut dengan meningkatnya usia? So, jangan pelik kenapa bila makin kita tua, kita makin berisi ! Sebab tu kena top up dengan supplemen atau bersenam untuk maintain ya.

Mineral dalam Cinch Shake Mix

35% mineral iaitu kalsium, magnesium, zink, selenium, copper dan mangan terdapat dalam setiap hidangan cinch shake mix bersama 7% klorida. Mineral ini sangat penting untuk kecergasan tubuh badan kita termasuklah kesihatan tulang. Kalau kita diet suka hati ja, risau nanti semua keperluan penting ni akan terabai. Sebab tu, ramai yang lembik dan semput walaupun sudah semakin kurus jika diet suka hati ja.

Leucine dalam Cinch Shake Mix

Ok apa lagi yang best ada dalam cinch? Cinch shake mix juga mengandungi leusine, sejenis asid amino. Fungsi leusine ni memang sangat jarang ada kat produk lain. Kalau produk lain, kita diet dan turun berat. Lepas berhenti diet, berat mencanak naik. Itu tidak berlaku semasa diet cinch shake mix dengan formula leucine ni.


Bila tengah membakar lemak, leucine menjaga otot. Fungsi otot untuk kawal
metabolisme. Jadi semasa menurunkan berat atau sudah mencapai berat ideal, otot tetap ada untuk jalankan fungsinya. Tiadalah kesan yo-yo itu jika amalkan cinch shake mix.


Jika otot tak ada, metabolism pun jatuh menyebabkan cepat letih dan naik berat. Itulah yang berlaku bila kesan yoyo pada diet biasa di mana berat naik kembali akibat kehilangan otot semasa berdiet.

Serat dalam Cinch Shake Mix

Serat pada cinch adalah sebanyak 6 g untuk setiap 2 scoop cinch. Serat membantu pelawasan. InsyaAllah diet kita lebih mudah dan sempurna. Tak ada nak guling2 sakit perut.


Rasa Cinch Shake Mix

Cinch sangat enak didatangkan dengan 3 rasa untuk dipilih. Sama ada coklat, cafe latte atau vanila. Bancuh 1 atau 2 scoop dah enak. Kalau rajin nak cuba pelbagai resepi cinch shake mix pun boleh. Cuma rajin atau tak ja.




Resepi dan cara mudah bancuh cinch shake mix

1. Masukkan 2 scoop cinch shake mix ke dalam shaker yang berisi air suam. Shake dan minum.

2. Masukkan 2 scoop cinch shake mix bersama 1 cawan susu rendah lemak. Shake dan minum.

3. Masukkan 1 scoop cinch shake mix bersama 1 sudu Energising Soy Protein dan air suam. Shake dan minum.


Resepi cinch shake mix yang lebih sedap, awesome dan yummy

Resepi Cinch Vanila Strawberry Kiwi Smoothie

1. 1 cawan jus epal sejuk
2. 2 scoops Shaklee Cinch Shake Mix Vanila
3. 1/2 pisang
4. 1 kiwi
5. 5 strawberry yang disejukkan
6. 1 sudu teh madu
7. Kisar semua sekali dan nikmatinya dengan madu

Mesti yang berazam nak kurus tahun nie dah terbayang kelazatan Cinch Shake Mix Shaklee yang apa bila di campur dengan bahan lain. Lagi tambah kesedapannya

Sapa- sapa pun boleh cuba ya. Tak kira la untuk kurus ke tak. Yang penting boleh membantu perbaiki tahap  kesihatan yang lebih baik..

Bagi yang berminat boleh segera dapatkan terus dari saya..

Hubungi Hana 019-5434395


Reactions:

0 comments:

Post a Comment