Wednesday, 28 December 2016

Derita Air mata Berakhir

Salam Sejahtera




Tangan anak pelanggan dibawah mengalami luka menggelembung yang besar di tapak tangan akibat terpegang grill elektrik.



Si ibu menggunakan cream herba blend shaklee bagi merawat kecederaan anaknya. Seminggu kemudian tangan anaknya kembali pulih sedia kala selepas menggunakan cream beberapa kali. 

Cream herba blend sangat pantas bertindak untuk luka luka akibat lecuran air panas, ruam, gatal gatal, kelopak garam, campak dan sebagainya.

Testurnya yang sejuk dan berangin sesuai disapukan pada kulit bayi atau kanak kanak yang sangat sensitif dan lembut. 

Sangat berguna disimpan di rumah untuk anak anak yang setiap hari terdedah kulitnya pada bahaya. 



Untuk pembelian produk, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI





                          

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Bila Mood Tenang Datang

Salam Sejahtera


Sambil-sambil menulis nie terperasan pulak tiba - tiba sepanjang hari nie ok ja mood. Relax dan santai ja rasa... 

Rupa-rupanya baru ku teringat apa pagi tadi telah berlaku...  Selepas sarapan roti bakar sedap tu. 

Buka peti sejuk ambil 2 biji B complex dan telan.. 

Sebab nie la mood jadi bahagia ja.. Semua kerja tak stress langsung..  Jarang ambil awal pagi sangat sebenarnya .saja ubah selera sikit

Patutla pun... nie sebabnya... 

Vitamin B Complex nie adalah nutrien yang penting untuk ‘mood’. Vitamin B Complex boleh mengurangkan rasa gelisah, mengurangkan tekanan.

Vitamin B Complex jugak boleh membantu menukarkan karbohidrat kepada tenaga, menukar dan membakar lemak kepada tenaga dan memberikan tenaga sekaligus menghilangkan rasa letih.

Walaupun hari nie bergelut dengan macam2 kerenah anak.  Tambah dengan tugasan macam tapi masih bertenaga.. Mata cerah lagi nie.. 

Powerkan B complex...mesti amal terus nie. 

Anda nak join sekali???  Boleh dapatkan sebotol.. 

Hana 019.5434395



Wednesday, 21 December 2016

Misi Untuk Anak Berjaya.

Salam Sejahtera 


Start cuti sekolah baru nie saya saja tak bawak balik botol susu kakak  Iman dan Fayyadh dengan niat nak biar diorang berdikari minum dalam cawan pulak. 

Kalau tak buat camtu asyik nak minum susu jela..  Nangis sikit nak susu..  Lagi pun tahun depan Fayyadh dah masuk sek sama kakak Iman dah. Boleh la berdikari dengan kawan-kawan.

Bukan saya stop susu diorang cuma sekarang just tukar selera sikit.. Dulu full susu tapi sekarang koko + suplimen Meal Shake Shaklee untuk diorng.  Sebabnya dulu masa kakak Iman full minum susu,  nasi @ menu lain macam tak menarik ja. 

Tapi bila saya stop susu & tukar versi lain terus nampak perubahan.  Selera bertambah. Dulu sembelit teruk,Kalau  Fayyadh pula tak payah cerita la semua mudah.  Nasi fuv dia la.. Padat terus perut sekali hadap. 

Alhamdulillah misi saya bebas botol berjaya. Tiap kali minum nak dalam cawan saja..ingatan ke botol terus hilang Sekarang permintaan nak susu  pun dah kurang.  Just rutin awal pagi & malam sebelum tidur.  Saya tukar ke minuman koko pulak. Lain - lain waktu air masak peneman diorang.

Untuk suppliment minuman diorang saya just tambahkan Meal Shake Shaklee bagi lebih kelazatan & khasiat setiap hari.  Diorang pun suka. Lagi laju diorang minum kalau ada Meal Shake dalam tu. 

Meal Shake nie kandunganya rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 

Dan memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak kanak.Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan.

Sebab tu la saya tak risau anak-anak saya stop minum susu brand kat pasarán.  Dengan Meal Shake diorang dah dapat sepenuhnya kebaikan. 

Paling best sekali diorang tak memilih makanan.  Selalu anak-anak kalah dengan menu sayur tapi diorang nie makan sama ja.  Tidak memilih menú. Itu yang terbaiknya suplimen Shaklee.  Ibu-ibu pun jadi mudah untuk uruskan rutin permakanan dalam sehari. 

Alhamdulillah...


Bila Collagen Ibarat Batu Bata

Salam Sejahtera 


Kalau batu bata ibarat sel kite(60 trillion) yang membentuk tisu,hormon dan organ...maka simen pula adalah collagen atau pelekat sel..jika kita inginkan sebuah bangunan yang kukuh batu bata mesti utuh dan simennye mesti kuat...

Kalau simen terhasil dari gabungan simen,pasir dan air..collagen dapat di hasilkan dengan protin+vitamin c...protin lengkap tanpa kolestrol amat penting bersama vitamin c asli bagi membina komponen collagen yabg berkualiti..

Oleh yang demikian kita dpt lihat mereka yang banyak makan buah dan cukup pgambilan protin kulit muka mereka licin sekata mulus halus berseri....set cantik bagi org muda adalah ESP+vitamin C 500mg..bagi melengkapkan atau bagi yang ada jeragat dan jerawat vitamamin E amat membantu..

Bagi mereka yang dah berumur (sendi,lutut dan pinggang dah longgar) pengambilan collagen shaklee yang mudah di serap amat membantu...

Atau bagi anak mude atau ibu-ibu dan wanita yang pentingkan kulit wajah yang mulus sekata dan putih saya cadangkn pengambilan collagen shaklee yang sudah di uji oleh saintis terbukti cepat meyerap dan effektif...

Offer collagen masih ada hingga 31 Dec 2016...sebab tu saya dah kata bulan Dec adalah bulan canteek...

Allah itu Canteek dan suka pd yg canteek❤❤❤




Monday, 19 December 2016

Testimoni "Bagaimana Saya Melawan Endometriosis? "

Salam Sejahtera



Anda tahu penyakit endometriosiss?  
Kebiasaannya penyakit ini golongan wanita mengalaminya. 
 Faktor ketidakstabilan hormon adalah salah satu punca utama. 

Apa kata anda baca habis Testimoni yang berjaya sembuh tanpa pembedahan. -


Selepas saya disahkan ada endometriosis oleh pakar, honestly saya sangat sedih dan risau sebab penyakit ni ada potensi untuk merebak menjadi kanser jika tidak dirawat dari awal

Mula-mula tu saya sendiri tak tau apa tu endometriosiss sebab tak pernah dengar. Ganjil

Tapi saya sangat beruntung sebab di bawah D'Alfatih empire, downlines saya ramai doktor perubatan

Saya banyak merujuk Doktor O&G doktor Asma' Mohd Haslan dan Master Doktor Hasifah Ryg

Boleh dikatakam setiap hari saya kacau diorang mintak info pasal endo dan belajar memahami penyakit ni hihi

Diorang rujuk jurnal perubatan dan explain kat saya satu persatu. Apa bahayanya penyakit ni dan apa yang saya perlu buat untuk cegah dari terus parah

Diorang advise saya soal pemakanan supplement Shaklee dengan merujuk jurnal. Rupanya memang terbukti berdasarkan kajian saintifik ada kaitan yang kuat di antara Vivix dan Endometriosis

Kandungan resveratrol yang tinggi di dalam vivix mampu merencat & melumpuhkan sel-sel endo dari terus merebak

Diorang menasihatkan saya supaya istiqomah consume beberapa jenis vitamin dengan kuantiti yang khas

- vivix
- Gla complex
- b complex
- omega guard
- vita c plus
- ESP
serta DETOX

Sebulan saya ikut aturan makan yang betul, alhamdulillah sengugut saya 100% hilang.

Ajaib ! Walhal sebelum tu berguling-guling saya sakit macam nak mati. Selepas detox dan istiqomah set di atas, totally sengugut hilang 🤗

Tapi kitaran period saya masih tingtong

Bulan kedua period pulak dah normal dan lancar-selancarnya

Sebelum tu haid saya sangat panjang selama 14 hari dan tersekat-sekat. Bulan kedua dah jadi normal 7-8 hari sahaja dan smooth

Ya Allah bahagia sungguh rasa. Setiap kali check up bulanan dengan pakar, saya share improvement penyakit saya dan pakar pun turut hepi

Pakar kata saya dah tak perlu lagi suntikan lucrin. Dia nasihatkan saya terus istiqomah dengan vitamin yang saya amalkan cuma kalau bulan ketiga masih tak hamil jugak. Saya perlu jalani beberapa rawatan kesuburan khas

Allah tu maha mendengar.. bulan ketiga saya delay period 5 hari. Memang sangat mendebarkan haha. Check UPT positif 😂

Terus saya inform pakar dan beliau mintak saya tunggu 2 minggu delay dan buat check up dengannya

Inilah kisah perjalanan saya seorang endometriosis fighter 😊

Thursday, 15 December 2016

Jerawat Teruk Vivix Boleh Membantu

Salam Sejahtera...




Saya banyak membaca ramai orang berhabis duit semata-mata ingin menyelesaikan masalah kulit. Lepasa cuba satu produk, cuba lagi produk lain.

 Sampai rasa give up dah sebab tak berkesan. Lebih menyakitkan bila masalah kulit jadi semakin teruk. Takde pun tanda-tanda untuk licin gebu.


Anda salah seorang yang ada masalah jerawat teruk? Anda tidak berseorangan..Dah kenalpasti kenapa anda ada masalah jerawat?

Memang banyak sebab kenapa jerawat boleh tumbuh..insyaaAllah, saya kongsikan mengenai masalah ini dan petua yang boleh membantu anda mengatasinya..

Fuhh..tension jugak kan bila ada jerawat walaupun ada sebijik jer macam ni..hilang keyakinan diri dibuatnya..


"1/5 orang daripada golongan umur 12-15 akan mengalami masalah jerawat. Dan ia membuat kan satu-satu nya masalah kulit yang amat sukar untuk di rawati

Jerawat terbentuk dalam liang kulit seseorang. Liang adalah pembukaan di muka kulit, di mana rambut yang sangat halus selalu tumbuh. 

Kemudian kelenjar minyak disambungkan ke liang untuk menghasilkan bahan yang dipanggil sebum. Sebum pula benda yang melincirkan rambut dan kulit itu."

Bagaimana Vivix Boleh Membantu.?? 

Salah satu agen Detox yang paling berkesan adalah ViViX kerana vivix mempunyai satu manfaat iaitu anti-radang yang sangat bagus selain manjadi sumber Vitamin A yg terbaik. Ia terdapat dalam CARROTT PURPLE. 

Selain itu, vivix membantu perbaiki tisu-tisu kulit muka yang rosak dan juga melindungi sel2 yang ada daripada rosak. Ia adalah tugas RESVERATROL - kuat dengan anti-oksidan.

Sebagai agen DETOX terhebat, Vivix membantu membersihkan TOKSIN dalam badan yang juga menjadi punca kenapa jerawat sukar hilang di kulit muka. 

Bila dalaman bersih, luaran juga akan bersih kerana sel-sel dan organ dalaman berfungsi dengan baik. 

Jika anda bermasalah dengan wajah berjerawat....kena detox segera....jangan tunggu sampai ianya melarat. Bantu rawat jerawat di wajah dengan Vivix. 

Nie respon pengguna Vivix.







Jangan segan untuk menghubungi kami untuk info dan maklumat lanjut. 


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI



  
Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan



Bila Hb Mula Merundum Puncanya Kafien

Salam Sejahtera
Gara-gara terlajak minum kopi banyak sangat time balik kampung baru nie... Kesannya HB ku menjunam turun mendadak...

Kes checkup malam tadi nie. Confident ja rasa sebab layan syok tengok baby dalam perut sihat.  Bila doktor bagi taw ada penurunan terus terbayang rutin makan kat kampung baru-baru nie.

Tahu dah kalau pengambilan kafien berlebihan akan menjejaskan HB semasa hamil.  Tapi tetap nak minum jugak kopi.Sekarang baru nak menyesal..

Walaupun tak banyak tapi bimbang la jugak..  HB bila rendah kesannya waktu bersalin nanti la..lepas tu untuk baby dalam perut yang sentiasa perlukan oksigen. Sel darah merah lambat terbentuk takut ada masalah pada perkembangan baby.

Kalau ikut saya memang malas nak pegi cari. Nak mudah yang ada depan mata saja. Apa lagi terbayang Vitalea Multivitamin


Nie la Vitamin rutin saya sepanjang hamil..  HB cepat naik , badan sikit pun tak letih. Setiap hari mesti ambil 2 biji. 

Tapi dek kerana pemgambilan kafien berlebihan penurunan HB semasa hamil akan cepat berlaku. Kafien boleh musnahkan nutrisi dalam vitamin yang diambil oleh tubuh.

Kandungan Vitalia Multivitmin sangat lengkap sebab terdapat 28 jenis vitamin dalamnya. Insya Allah jika kosisten pengambilan bukan sahaja HB cantik sepanjang kehamilan. Tapi tahap kesihatan untuk jangka masa panjang pun akan lebih baik.

Peringatan untuk diri sendiri. Lepas nie hentikan minum kopi & sebarang minuman berkafien sampai habis tempoh bersalin.  Ikhtiar naikan HB bagi cantik semula.


Saturday, 26 November 2016

Lenguh, Letih Akibat Perjalanan Jauh

Salam Sejahtera



Bila cuti sekolah tiba begini la keadaannya. Mesti nak cuti yang ada dimanfaatkan untuk bersama orang-orang tersayang. Apa lagi balik kampung jumpa mak ayah dua belah la.

Kali nie cuti kebetulan adik ipar dan adik sendiri majlis dekat tarikh.  Jadi memang kena balik kampung dulu la.

Suami orang Perak, saya orang Kedah.  Memang jauh la perjalanan nak ditempuh jika dari Johor. Habis lenguh seluruh badan.

Walaupun suami yang pandu dari awal sampai akhir keletihan tetap terasa pada saya. Lagi pulak dengan keadaan saya yang tengah hamil 4 bulan nie.  Kesannya lagi ketara la jawabnya.

Semalam bila sampai terus tak bermaya. Rasa nak baring saja,  rehatkan badan sepenuhnya.

Saya yakin korang pun pernah alaminya kan. Tapi semangat nak jumpa orang-orang tersayang jauh macam mana pun tetap rasa dekat ja.

Bila lenguh, letih akibat perjalanan jauh nie kita perlukan rehat secukupnya untuk pulihkan semula.Kalau dibiarkan takut melarat sampai ke demam ja.

Disebabkan saya dan suami memang kerap jalan jauh.  Memang kami dah bersedia dah untuk situasi - situasi begini. Selalunya bila malam kami rutinkan dengan supplimen Shaklee ja untuk hilangkan segala lenguh, letih aktiviti sehari.



Ostematrik la pilihan wajib kami.  Dengan fungsinya bertindak sebagai agen terbaik untuk rehatkan badan dari segala keletihan.

Saya suka ambil 4.biji biji sebelum tidur. Boleh bantu saya dapatkan rehat secukupnya,  tidur pun akan lebih nyenyak.

Ostematrik nie kalsium Shaklee.  Kebiasaannya orang akan ambil susu untuk dapatkan kalsium tapi Shaklee mudahkan dengan hanya mengambil 4 biji sehari diibaratkan telah meminum 4 gelas susu sehari.

Ostematrik bantu peredaran darah dalam badan kita berjalan lancar. Bantu penjagaan tulang dan gigi lebih kuat.

Alhamdulillah semalam dah ambil 4 biji sebelum tidur. Hari nie bangun rasa segar semula badan.  Lenguh-lenguh pun tak terasa dah.  Badan dah kembali normal macam biasa.

Kesannya sangat cepat, mudah larut air dan sangat- sangat banyak membantu saya sepanjang kehamilan.. Tu sebab saya suka mengamalkannya terus walaupun tidak berjalan jauh pun.

Korang dah pernah mencubanya.?.  Kalau belum,  boleh mencuba sekarang.

Untuk pembelian produk, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI







Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan






Wednesday, 23 November 2016

Penakut Makan Ubat BiLa Demam

Salam Sejahtera 




Takut nak telan paracetamol, tapi apakan daya, cuma tu je penawar bila demam datang menyerang. Nak nak pulak skali datang bawak geng selsema, batuk, sakit kepala berdenyut-denyut.

Allahuakbar!! Azab sungguh rasanya

Tapi sejak kawan cadangkan cuba nutriferon shaklee ni, Alhamdulillah sangat sangat. Saya dah tak perlu lagi telan paracetamol tu. .
.
Sekarang, ni laa 'ubat' paling berkesan dan paling selamat yang kami sekeluarga amalkan. 

Ada apa dengan Nutriferon Shaklee tu??? 

NutriFeron mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenz.

Insya Allah, apabila imun badan kita kuat bertindak balas.  Kebarangkalian untuk kita di serang virus demam berkurangan risikonya. 

Diekstrakan pun dengan tumbuh-tumbuhan yang semula jadi.  Untuk anak2 seawal setahun dah boleh mula mengamalkannya.

Sekarang ibu bapa dah mula bijak memilih dah. Suppliment Nutriferon wajib tersedia untuk seisi keluarga. Persedian untuk kesihatan keluarga terjamin. 

Mesti ada yang tak sabar nak simpan sekotak dirumah kan..


Untuk pembelian produk, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI






Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan









Thursday, 17 November 2016

Promosi Alfalfa Complex

Salam Sejahtera..

Suka hana kalau dapat respons dari penguna berkaitan dengan Alfalfa Complex. Baru-baru nie dapat dari custemer yang alami masalah kesuburan. 

Pilihan custemer tu nak cuba Alfalfa Complex dengan B complex terlebih dahulu.  Dalam  2 minggu lelas tu hana follów up semula resultnya.  

Suka custemer tu bagitahu yang Alfalfa Complex bantu kurangkan jugak masalah keputihan dia.  Kalau dulu teruk katanya.. Alhamdulillah sekarang

Disebabkan bulan nie giliran promosi Alfalfa Complex. Hana nak kongsi la apa lagi best dengan Alfalfa  Complex nie.  



Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :

 💜Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat barangkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

💛 Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

💜Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

💛 Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

💜Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

💛Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

💜Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

💛Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan Lain-lain.

 Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee  Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.

 💜Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.

 💛Memberi kelegaan semasa period.

💜Membantu Merawat arthitis

💛Membantu Merawat athma

💜Mencuci usus bagi membuang toksik.

💛 Membantu membuang angin dalam badan.

💜Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.

 💛Meneutralkan asid dalam badan Membantu masalah keputihan pada wanita.

💜 Membesar dan menegangkan payudara.

💛 Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.

💜 Memulihkan urat selepas bersalin.

Now hana kongsi pulak testimoni  pengguna Alfalfa Complex.





Ternyata ramai yang dah mula sukakan Alfalfa Complex nie.  Kebanyakkannya dari golongan wanita la.. Alfalfa banyak membantu dalam penjagaan dalaman wanita. Nie la fuv suplimen yang paling hana suka. Semua lengkap dalam satu botol.



Untuk pembelian produk, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI






Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan




Wednesday, 16 November 2016

Letih, Lesu Ketika Hamil

Salam Sejahtera 


Rasa letih dan lesu adalah perkara normal yang berlaku dalam kalangan ibu mengandung. Adakalanya rasa itu tetap tidak hilang walaupun sudah mendapat tidur yang secukupnya apatah lagi sekiranya ibu sukar mendapatkan tidur yang lena.

Masalah insomnia adalah ketidakupayaan tidur pada waktu malan, yang pastinya akan mengganggu keselesaan anda di siang hari. 

Kebanyakan wanita hamil berasa keletihan melampau pada trimester pertama kehamilan. Ia adalah normal! 

Ini merupakan cara badan anda memberitahu yang anda memerlukan rehat secukupnya.

Pada trimester kedua pula, keletihan hilang dan digantikan dengan perasaan sihat dan bertenaga. Tetapi pada trimester akhir pula, rasa keletihan kembali semula. 

Mengapa ibu berasa terlalu letih? 

Bayi dalam kandungan hidup selama 24 jam dan metabolismanya sentiasa bekerja walaupun ketika waktu tidur ibu
Sudah tentu ia memberi kesan kepada tindak balas badan anda. Semakin anda membesar, tidur menjadi semakin sukar.
Pergerakan bayi, larian ke bilik air, berpeluh di waktu malam dan peningkatan kadar metabolism badan mungkin mengganggu tidur anda. Begitu juga dengan masalah kaki kejang yang pastinya mengejutkan tidur malam anda.



Adakah suplimen boleh membantu ?


Pengalaman saya sendiri pun pernah mengalami situasi letih , lesu semasa hamil. Dengan rutin tugas yang macam- macam memang kita akan rasainya. 



Betul... ramai yang kata jika situasi ini terjadi itu tandanya badan kita perlukan rehat secukupnya. Tapi tak jugak . 



Sebenarnya tubuh badan ita sentiasa perlukan nutrisi untuk support semula nutrisi yang kurang kerana tugas.



Saya pernah cuba uji keaadaan diri saya dalam  2 situasi. satu ambil suplimen dan satu lagi tanpa suplimen.  



Memamg nampak ketara sangat la.  Kalau tanpa suplimen pergerakan harian slow sangat . Kecerdasan otak nak memikir lebih kurang sangat.  Asyik ingat nak baring & rehat ja.  Cepat mengah kalau saya push diri untuk buat sesuatu kerja

Tetapi perbezaan sangat ketara nampak apabila awal pagi ambil suplimen Vitalea Multivitamin + Vitamin C + B complex dan bancuhan Esp sebelum sarapan

Saya akan lebih bertenaga. Pergerakan laju dan apabila lebih buat kerja keletihan tu tak rasa sangat berbanding jika saya tak mulakan awal pagi dengan supplemen .

Untuk memudahkan saya semasa kehamilan kali ini dengan menguruskan lagi 2 orang anak.saya ambil keputusan untuk terus kosisten awal pagi dimulai dengan Set Kehamilan Shaklee. 

Dengan set lengkap ini saya tak perlu risau  lebih mengenai penjagaan kehamilan saya dan
kesihatan diri saya.  

Dalaman dan luaran dijaga rapi.  Semua keperluan tubuh dipenuhi.  Rutin pekerjaan seharian pun jadi mudah.

Now saya kongsi dengan korang testimoni  lain yang alami situasi yang sama tapi dengan mudah berjaya mengatasinya..




Apabila kita mencuba sendiri... Seterusnya kita kongsi pengalaman dengan orang lain pulak.  Memang terbaik sangat- sangat. 

So ibu-.ibu yang tengah hamil tu apa lagi ditunggu??. Jom buat kelainan sikit dengan keluaran Shaklee pulak... 



Untuk pembelian produk, anda boleh menghubungi saya seperti berikut:


Call / Whatsapp : 019-5434395
Email : hanabard105@gmail.com

Add Fb saya : Hana Deqna untuk chatting secara langsung engan saya berkenaan dengan produk.


Klik Like di FanPage saya : Hanna Vita's Shoppe

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan sahaja ya.


COD sekitar Bandar Tenggara, Johor dan Kerteh, Paka dan Dungun Terengganu. Pos Laju seluruh Malaysia.

Untuk mendaftar ahli dan menikmati diskaun hebat bagi setiap produk Shaklee atau menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, sila klik DI SINI






Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan