Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Wednesday, 9 December 2015

Tanda - Tanda Bahaya Kolesterol Berlebihan

 7 Tanda Tahap Kolesterol Anda Tinggi, Jaga jaga!


Cuba tengok wajah sendiri ada tak bintik-bintik putih kecil yang timbul sekitar mata? Atau benjolan warna kuning pada hujung kelopak mata. Kalau ada jaga-jaga, kemungkinan besar tahap kolesterol anda tinggi.

Ini bahaya untuk kesihatan sebab kolesterol tinggi ini  dengan penyakit jantung dan serangan strok. Sekarang dua penyakit ini  sudah dihidapi ramai golongan muda, dalam lingkungan usia 30-an pun sudah  ada yang mengalaminya.


Tapi selain dari ciri yang disebutkan tadi, ada 6 lagi tanda yang menunjukkan tahap kolesterol anda tinggi. Kalau rasa simptom di bawah ini ada pada diri atau pun pasangan cepat cepatlah bawa berjumpa doktor untuk pemeriksaan sebelum terlambat.

1. Kaki sering berasa kebas - ia terjadi kerana darah bergumpal menyebabkan alirannya ke bahagian kaki tidak lancar.

2. Mudah letih dan cepat mengantuk - peningkatan kolesterol menyempitkan pembuluh darah dan mungkin juga menutupnya. Ini
menyebabkan aliran darah yang membawa oksigen ke otak terhalang membuatkan kita cepat mengantuk.

3. Senak dada sebelah kiri - ini tanda pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat akibat kadar kolesterol terlampau tinggi. Bahaya ni!


4. Sering sakit kepala, rasa berat dan tegang di belakang leher - arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah

ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

5. Kaki membengkak - ini kerana pembuluh darah yang semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

6. Timbul bintik-bintik putih (biji lemak) -  ia hadir pada bahagian bawah mata, kawasan wajah atau leher yang berpunca dari kadar  trigliserida yang tinggi.

7. Tanda kuning muda -  pada tengah atau hujung kelopak mata - merupakan mendapan kolesterol, ada juga yang mengalami benjolan pada
padat siku, tumit atau lutut.

Selalunya kolesterol tinggi ini dikaitkan dengan pemakanan yang berlemak. Sekiranya tanda-tanda dah mula dirasai jaga pemakanan dan agak malang kalau dah tahu petanda ni tapi diabaikan atau tak berjumpa doktor.

Cadangan untuk anda yang ingin lebih mudah singkirkn kolesterol . Dua suppliment ini sedia membantu anda.


                                 

 SET HAPUS KOLESTEROL Shaklee memang sangat-sangat membantu untuk menurunkan kolesterol kita yang tinggi tu. Dengan memastikan badan kita menghalang kolesterol jahat dari masuk dalam badan kita dan juga membuang lemak-lemak kolesterol yang terlepas dari tapisan, 2 pil ini boleh membuatkan badan kita bebas dari kolesterol.

a. Phytocol-ST

Kandungan Phytosterols yang terdapat dalam Phytocol-ST ini terbukti membantu untuk menurunkan kadar kolesterol dalam badan kita. Ia menghalang penyerapan kolesterol apabila ia masuk dalam badan kita dan juga ia bertindak untuk menurunkan tahap kolesterol LDL (kolesterol jahat).

Tak payahlah kita susah-susah nak telan 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum sehari semata-mata nak dapatkan khasiat 2000mg fisoterol. Cukuplah dengan 1-2 biji suplement ini.

b. Omega Guard


Omega Guard pula tugasnya untuk menyingkirkan kolesterol-kolesterol jahat tadi keluar dari badan kita. Ia akan membersihkan saluran darah kita yang dah banyak melekat dengan kolesterol LDL tu dan bawanya ke sistem perkumuhan untuk disingkirkan.Apakata mereka yang telah mengamalkan suppliment untuk singkir kolesterol ini.

Bagaimana nak dapatkannya pulak la... sungguh mudah!

Boleh segera hubungi saya HANA 019-5434395 .

 Boleh email terus ke hanabard105@gmail.com.

Atau like page https://www.facebook.com/SehatChantekBiz/.

0 comments:

Post a Comment