Tuesday, 27 October 2015

Vitamin Terlajak Laris

Salam Sejahtera

Selamat pagi semua...



Promosi Vitamin E Beli 1 Free 1 masih berbaki beberapa hari lagi .

Jangan lepaskan peluang ini!!!!


💊Antara kebaikan Vitamin E yang anda wajib tahu.:


👉🏽Memperbaiki peredaran darah lalu menjadikan wajah berseri dan tak kusam, secara tak langsung, kulit bersih dari jerawat dan jeragat.

👉🏽Melindungi fungsi paru paru dari pencemaran udaraIa memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan

👉🏽Mengurangkan parut & masalah jerawat

👉🏽Mengurangkan tekanan darah

👉🏽Membantu dalam pencegahan penyakit katarak

👉🏽Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan

👉🏽Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari

👉🏽Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat

👉🏽Merendahkan kadar kolesterol

👉🏽Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser

👉🏽Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.

👉🏽Mengurangkan parut luka di kulit

👉🏽Bagus untuk jantung sebab Vitamin E ni mengembangkan pembuluh darah dan menghalang pembentukan darah beku dari berlaku.

👉🏽Membantu dalam mendapatkan rambut yang cantik, sihat dan lebat

Ingin harga lagi jimat?!?
Untuk tempahan sila hubungi

🌸 Hana 019-5434395

Wednesday, 21 October 2015

Cara Mudah Bangun Malam Untuk Solat Tahajud.

Salam Sejahtera




1. Hal yang paling utama agar boleh bangun malam adalah minta tolong kepada Allah SWT dengan berdoa sebelum tidur. Jika sudah terjaga daripada tidur maka cepat-cepat 
bangun.

2. Biasakan tidur siang, 30 minit sebelum zuhur atau tidur selepas solat zuhur. Sabda Rasullah SAW “Lakukanlah Qailulah, kerana sesungguhnya syaitan itu tidak berani Qailulah” (Hadis Riwayat ai-Tabrani)
Apa itu Qailulah ? Qailulah ialah tidur sebentar pada siang hari.
Bila waktu paling sesuai untuk amalkan Qailulah ?
Mengikut pengalaman mereka yang istiqamah mengamalkan Qailulah, waktu paling baik ialah antara pukul 12 tengahari sehingga sebelum Zuhur. Namun boleh juga dilakukan selepas Zuhur.

3. Tidur lebih awal, jangan biasakan tidur lewat yang menyebabkan sukar nak bangun tahajud. Selewat-lewatnya jam 11 malam.

4. Ketahui jadual tidur anda setiap malam, dengan begitu anda boleh menentukan jam malam anda untuk tidur sesuai dengan keinginan anda mau bangun jam berapa pun. Untuk mengetahuinya cubalah uji dengan tidur lebih awal, kemudian pasang jam locing dengan waktu 4 pagi jika terjaga cuba bangun dan mulakansolat 2 rakaat dulu.

5. Mintalah isteri anda untuk membangunkan anda pada sepertiga malam kerana biasanya wanita akan lebih mudah terjaga.

6. Anda juga boleh minta bantuan pada teman-teman untuk saling membangunkan baik melalui telefon mahupun sms, dengan begitu anda juga sudah menerapkan tolong menolong dalam kebaikan.

7. Banyak-banyak minum sebelum tidur, dengan begitu kita akan sering buang air kecil. Setiap kita buang air kecil maka minumlah kembali air putih yang banyak, dengan begitu kita akan mudah terjaga sampai pada waktu sepertiga malam.

8. Sebagai latihan, anda boleh mulakan bangun malam anda setengah jam sebelum subuh dan solat yang ringan, jika sudah terbiasa maka dipercepat lagi menjadi 1 jam sebelum subuh dengan jumlah rakaatnya ditambah, begitu seterusnya.

9. Berwuduk, membaca Al Quran sebelum tidur dan gunakan adab-adab dan cara tidur yang diajarkan Rasulullah SAW.

10. Jangan Makan terlalu banyak sebelum tidur, kerana akan membuat kita menjadi malas untuk bangun tahajud.

11. Jangan tidur dalam keadaan berhadas besar kerana juga akan membuat kita malas untuk bangun tahajud.

12. Jangan berbuat maksiat, kerana setiap dosa yang kita lakukan akan membuat kita sukar bangun malam. Seterbiasa apapun anda bangun malam jika pada siang harinya anda berbuat maksiat maka insya Allah pada malam harinya anda akan akan untuk bangun malam.

Ini adalah beberapa cara yang boleh anda cuba lakukan agar mudah bangun malam. Semoga Tips Cara Mudah Bangun Malam Untuk Solat Tahajud di atas boleh bermanfaat bagi anda semua.

Tuesday, 20 October 2015

Cabaran Kurus Berjaya Hanya 3 Bulan

Salam Sejahtera

Kadang- kadang proses kehamilan dan kelahiran pun jadi punca seseorang itu berat badan bertambah. Disamping faktor pemakanan seharian pun menyumbang jugak.

Kata orang berat badan kalau dah nak Susan nak turun.Iye ke. Tak jugak macam tu. Proses penurunan berat badan akan jadi lebih mudah jika kita tahu caranya.

Bertepatan dengan tajuk , saya nak share sikit la bagaimana saya kurus hanya 3 bulan sahaja. Dan maintain sampai hari nie.

Dulu masa remaja memang saya berisi. Kawan-kawan pun tahu rupa saya masa berisi dulu..muka bulat. Bila dah mula belajar turun la sikit berat. Tapi tetap mantain angka 6 jugak. Sampai saya kahwin pun sama jugak.

Bila dah kahwin mengandung pulak.lagi la tambah berkilo-kilo berat sampai cecah 80 kilo. Masa tu
baru kenal Shaklee. Lepas je bersalin terus ambil Set Bersalin Shaklee. Korang nak tahu Set nie complict dari jaga dalam pantang sampai la nak kuruskan badan. Terbaikan.. Tak perlu nak beli brand lain dah kalau nak kurus
Alhamdulillah berjaya.



Itu cerita masa saya baru anak seorang.Bila anak masuk 2 orang lain pulak. Badan mengembang kembali . bila je selesai bersalin saya terus kosisten pengambilan. Target saya hanya 3 bulan untuk kembali ke berat badan normal.  

Kenapa 3 bulan?? Lama ye ambil masa. Perasan tak ada iklan 1 minggu dah turun berkilo. Dalam sebulan dah boleh maintain berat badan asal. Bukan tak boleh saya buat macam tu. Saya lebih suka penurunan yang sedikit tapi kerap. Sebab ye saya nie jenis yang tak suka skip2 makan semata-mata nak kurus .Ada yang tak ambik nasi la. Tapi saya semua makan tak da nak pantang- pantang.

Bila anak kedua pun saya maintain dengan set kurus shaklee jugak. Alhamdulillah penurunan ye cepat dan mudah. Kalau dulu paling kurang pon setakat 60 kg saja. Tapi Sekarang boleh turun sampai 54 kg. Dan yang best maintain terus berat tu.

Dalam Set Kurus Shaklee bukan ye kena makan banyak pun . Saya just ambil Esp + Alfalfa  + Lecithin sahaja. Tapi result ye menang puas hati. 

Esp bantu saya lebih kenyang dan bertenaga. Alfalfa agen detoks saya. Makan lebih pun ok je. Pasti lawas perhadaman saya. Lecithin pula Bantu saya bakar lemak2 yang bertahun terkumpul. 

Proses semua nie berlaku dengan semulajadi. Tidak ada kesan yg membahayakan tapi kesan berat badan makin kurang dan lebih bertenaga.



Bagi yang berhajat untuk kurangkan badan boleh hubungi saya segera. Hana 0195434395 Perkongsian tips mudah kurus dan kosultansi percuma untuk yang berminat..










Monday, 19 October 2015

Malu Muka Berjerawat ?? Nak Tahu Cara Mengatasinya

Salam Sejahtera 



Jerawat naik 2 biji.,??? Atas hidung pulak tu. Seingat saya la lama dah jerawat malu nak timbul. Kali ye memberanikan diri ye. Tak pa..masalah kecil saja tu. Ada yang bisa membantu tu.Ingat saya masa mula nak naik punya la sakit macam nak terkeluar hidung rasa. Tapi tiba-tiba hilang terus.

Apa susah kalau jerawat mudah sangat kita rawat ye. Mesti tahu cara yg betul. Bukan sembunyikan dari pandangan saja taw. Tapi mesti dirawat dengan kaedah yg terbaik. 

Untuk masalah jerawat saya tu. Korang tahu saya buat macam mana. Saya ambil 2 biji vitamin C saja.Terus sembuh Dan tiada sikit parut pun.. Best kan.  

Mari saya cerita lagi detail bagaimana supplement boleh bantu rawat kulit wajah anda.

Rawatan kulit wajah bukan sekadar luaran malah dalaman pun sama penting jugak...

Apa keistimewaan tiga vitamin ini??

Vita-E Complex (120biji)
==============
✔ Melembapkan kulit
✔ Mengurangkan kedutan halus kulit
✔ Memudarkan parut jerawat
✔ Anti-OKsida
✔ Anti-Penuaan
✔ Memberikan tona wajah sekata

Vita-C Plus (180biji)
==============
✔ Kecutkan jerawat dengan cepat
✔ Merangsang penghasilan kolagen
✔ Meningkatkan keanjalan kulit
✔ Mencerahkan kulit
✔ Memperbaiki wajah kusam
✔ Menyekat pembentukan pigmen (jeragat)

Untuk kesan yang lagi-lagi POWER, anda juga boleh mencuba:

B-Complex (120biji)
=============
✔ Vitamin anti-stress
✔ Membantu peredaran darah agar muka tidak pucat (GLOWING)
✔ Menaikkan seri muka
✔ Menghilangkan kelesuan

Penting yer.... !! Kecantikan luaran bermula daripada kecantikan dalaman....

Ok nie 3 item yang paling popular untuk penjagaan kulit wajah. Sebab apa popular sangat.sebab ye fungsi ye lebih kepada merawat dalaman dulu.

Faham- faham jela. Bila hormone mula berubah. Struktur kulit pun bermasalah la. Lagi-lagi yang meningkat remaja dan umur makin meningkat.

Nie la yang saya amal sejak berkahwin. Dulu asyik tempek ja kat muka. Sekarang nak kulit cantik dan sihat telan aja. Mudah sungguh. Janji kosisten pengambilan mesti hasil puas hati.

Ok.. Bagi yang nk Cuba boleh la .. Free2 call & whatsapp ja saya Hana 019-5434395. Tips menarik & kosultansi percuma untuk anda yang nak pulihkan masalah kulit wajah.. 








Wednesday, 14 October 2015

Sakit Belakang Pulih Cepat

Salam Sejahtera





Sejak kebelakangan ini ramai kawan- kawan saya yang bertanyakan tentang Ostematrik. Ada yang nak order 3 botol terus .Dan ada juga yang sebelum ini pernah beli sebotol tapi bulan ini mahu tambah lagi. Ada yang baru nak cuba- cuba amal.

Alhamdulillah ,respons positif selepas sebotol pengambilan. Saya sendiri pun pengamal ye sejak 2 tahun lepas. Sejak kehamilan pertama lagi.

Terbukti berkesan bagi mereka yang sedang atau selalu alami sakit belakang. Akibat dari rutin harian yang terlalu padat. Banyak menggunakan anggota badan semasa menjalankan tugasan merupakan faktor yang kuat untuk anda lebih berisiko.

Kenapa Ostematrik menjadi pilihan dan sangat sesuai untuk merawat masalah sakit pinggan dengan cepat. Ostematrik adalah kalsium mudah.

Keperluan tubuh badan kita sentiasa perlukan kalsium setiap hari . Dengan pertambahan usia, kandungan kalsium dalam tubuh makin berkurangan. Bila berkurangan akan memggangu sistem badan berfungsi dengan baik . lenguh badan, sakit lutut, sakit sendi dan lain - lain.

Apa manfaatnya Ostematrik nie korang nak tahu????

📌 Menguatkan tulang  , boleh cegah osteoporosis .

📌Membaiki kekejangan dan kebas-kebas.
📌 Meringankan stress.

📌 Membaiki masalah haid. Meredakan kesakitan akibat senggugut.

📌Pengalkali tubuh.pastikan .Bantu halang obesiti. Agent detoks terbaik

Terbukti secara klinikal dah Ostematrik nie mampu tingkatkan absorption kalsium..

Boleh kita lihat sini. Testimoni yang telah berjaya kurangkan sakit belakang ye dengan sebotol Ostematrik





 Bagi yang sedang mengalaminya boleh segera dapatkan terus dengan saya. Hubungi saya Hana 019-5434395.

Insya Allah saya akan bantu anda. 




Tuesday, 6 October 2015

Nak Lebih Muda Dengan Collagen Powder

Salam Sejahtera....




Kolagen... kolagen... kena perlu ambil... penting sangat ke ?. Apa kelebihannya? Apa kandungannya...Jom kita bongkar satu -satu tentang Collagen Powder Shaklee nie.


Mula-mula sekali kita mesti tahu semakin kita berusia tubuh kita semakin kurang menghasilkan kolagen. Sebab itu lah boleh mengakibatkan lebih banyak keduran dan garis halus disamping kulit yang semakin kendur.

Kalau kita faham umur bukan hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen dalam tubuh kita. Ada banyak faktor yang menyumbang kearah kurangnya kolagen.

Untuk info yang mesti kita tahu. Kerosakan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi serta akibat merokok. Justeru itulah Collagen Shaklee mampu bantu kulit kita untuk kekalkan elastisti semula jadi dan bantu perlahankan kehadiran kedut-kedut pada wajah.

Bagaimana Kolagen boleh buat kita tampak lebih muda ??

1) kolagen juga bermanfaat dalam bantu menguatkan rambut dan meransang pertumbuhan semula
2) kuku akan jadi lebih kuat bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan kekalkan warna yang sihat.
3) kulit yang kurang kering dan elastisti akan bertambah baik . Kulit juga akan sembuh cepat dan akan bantu kurang parut -parut pada wajah.
4) kolagen juga amat membantu hilangkan tanda penuaan.

Nak rasa lebih muda?? Kulit sentiasa tegang ,anjal. Badan lebih sihat ,bertenaga. Amalkan la pengambilan kolagen dari sekarang. Rawatan secara dalaman beri anda lebih manfaat.

Sihat dan cantik luaran serta dalaman. Collagen Powder pilihan terbaik.

Untuk mudah anda mendapatkannya..Boleh hubungi saya terus Hana 019-5434395 untuk detail maklumat dan kosultansi percuma