Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 16 June 2015

Kenapa Ambil Esp Di Bulan Ramadhan

Salam Sejahtera semua...
   

Pagi - Pagi rutin saya sebelum ambil sarapan mesti minum segelas Esp terlebih dahulu. Lepas tu baru la ambil sebarang makanan.
Tujuan saya buat macam tu sebab nak sumber protien terlebih dahulu saya ambil dan boleh kurangkan menu sarapan saya ambik nanti.


Kalau ada yang tak tahu Esp nie ada kandungan protien yang tinggi yang amat diperlukan oleh tubuh kita.Ada yang tanya kenapa perlu ambil Esp kan kita hari- hari makan ayam, daging, ikan maka cukup la protien dalam badan kita. Betul tu semua tu bekalkan sumber protien tapi apabila di masak semua protien dalam tu akan berkurangan.

Makin usia kita meningkat sumber protien pun makin berkurangan .Sumber protien juga membantu beri kita tenaga . Lagi- lagi apabila menjelang bulan Ramadhan nanti memang perlukan ketahanan badan yang lebih untuk jalani rutin sepanjang hari.


Memang kita sedia maklum sudah kebaikan Esp nie terkenal dengan pembekal tenaga dengan segera dan juga mampu meningkatkan sistem imun badan dengan lebih baik..

Kenapa Protien Penting untuk kita ?

Protien adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi . Maka , setiap organ kita memerlukan protien. Kekurangan protien menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit , masalah lebihan air yang tinggi dalam badan , kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, terbantut pertumbuhan, masalah perhadaman, masalah penghasilan darah dan hormon.


Kenapa Esp mesti diambil sepanjang ramadhan ini?

Kandungan kebaikan yang terdapat  dalam Esp sangat membantu melancarkan lagi ibadah puasa anda. Bagi mereka yag sering alami masalah gastrik bila berpuasa , dengan pengambilan Esp boleh mengurangkan kesakitan anda. Bagi yang selalu letih dan tak bermaya Esp akan tambah tenaga anda seharian supaya kekal cergas dan bertenaga. 

Selain itu, Esp juga amat sesuai untuk diambil oleh ibu - ibu yang tengah hamil dan menyusu. Untuk ibu hamil Esp bantu anda lebih sihat dan tidak cepat letih dan lesu. Untuk ibu- ibu yang meyusu pula Esp akan bantu meriahkan lagi penghasilan susu ibu. Jadi tak dak la ibu - ibu nak runsing takut susu tiba - tiba merundum. 


Pengalaman saya hamil dan menyusu semasa bulan Ramadhan dengan mengamalkan Esp sangat - sangat membantu. Proses kehamilan dan penyusuan saya sikit pun tak terjejas. Saya dapat berpuasa tanpa sebarang masalah. Badan cergas setiap hari. Stok susu untuk anak meriah. Sebab tu la saya amat syorkan ada amalkan Esp sepanjang Ramadhan nanti.Bagi anda yang ingin dapatkan Esp untuk persiapan Ramadhan nanti boleh lah membuat tempahan segera. 

Segera hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi percuma.


Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395
0 comments:

Post a Comment