Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Thursday, 4 June 2015

Cegah Anak Kerap Demam


Salam  Sejahtera

Sejak kebelakangan ini saya perasan ramai anak - anak yang mengalami demam panas. Kalau kita tahu memang sangat bahaya demam panas ini. Ada yang boleh menyebabkan berlakukannya perubahan pada sistem badan seseorang.


Tak kisahlah dimana anak itu ditempatkan risikonya tetap ada .Dengan perubahan cuaca yang tidak menentu boleh menyebabkan anak - anak mudah demam. Ada yang panasnya tak tentu, sekejab panas , sekejab tak panas. Ini sangat menimbulkan kerisauan kepada ibu  bapa itu sendiri.


Apa tindakan yang perlu diambil untuk mencegah anak dari selalu demam. Cukup kah dengan pergi ke klinik ambil ubat ,makan dan sembuh tapi selang beberapa hari anak demam semula.Tiada langkah untuk cegah dari awal sebelum terjadinya demam kepada anak - anak.


Pengalaman saya semasa anak sulung saya . Dua kali diserang demam panas dan dua kali jugak terpaksa dimasukkan ke hospital untuk rawatan. Kali pertama saya dan suami kurang ilmu , bila situasi begitu terjadi terus jadi buntu. Proses rawatan yang betul - betul buat saya sedih. Tangan dicucuk jarum, pagi- pagi sedut kahak , selang 4 jam makan ubat. 


Tapi kali kedua lah yang paling saya takut sekali. Panas badan tiba- tiba naik mengejut dan anak saya mula mengeras . Tak dapat dibayangkan bila saya panggil nama tiada sebarang respon. Cepat hantar ke hospital dan doktor sahkan demam panas mengejut . Jika lambat bertindak boleh beri kesan kepada otak. 

Pengalaman lah guru terbaik. Sejak dari situ saya nekad amalkan pencegahan terlebih dahulu . Saya cuba beri anak saya suppliment untuk bantu sistem tubuh lebih kuat dan tak mudah diserang demam. Alhamdulillah langkah pencegahan saya berjaya . Anak tidak lagi kerap demam. Kalau demam pun saya pastikan tidak terlalu lama. 


Ok sedikit tips yang selalu amalkan bila anak mula nak demam.

 1. Bila kepala dan tapak tangan anak mula rasa panas - panas saya akan mandikan anak sekerap mungkin

2.Bila panas masih belum reda , saya akan balut seluruh badan anak dengan tuala.Mula - mula dulu memang anak akan menangis tapi lama kelamaan anak akan faham.

3.Elak kan tampalkan sebarang cool fever di kepala. Hanya tuala basah yang digunakan bagi mengelak panas akan berkumpul pada kepala.

4. Beri suppliment dan pantau tahap kepanasan dengan alat termometer.Bagi yang ada anak mesti ada alat ini dirumah.



Ok , jika situasi tersebut anda kerap alami. Inginkan pencegahan yang lebih baik untuk cegah anak selalu demam . Amat disarankan beri anak anda amalkan suppliment tambahan untuk tiingkatkan sistem imun badan anak dengan cepat.

Saya memilih suppliment Shaklee untuk anak saya. Dua jenis yang saya amalkan setiap hari Vitamin C Chewble dan Meal Shake .Sudah cukup membantu anak saya kekal cegas setiap hari . Kerisauan saya pun makin kurang dengan keberkesanan yang sangat ketara.


Apa manfaat Set Kanak - Kanak untuk cegah anak yang kerap demam.

  • 1. Chewable Vita-C @ 100mg
  • Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan


2. Vita-Lea® for Children Chewable
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B
  • Bagi anak-anak yang aktif dan tidak suka dengan vitamin berbentuk pil, ada pilihan buat mereka. Iaitu Mealshakes.  campurkan 1/4 sudu makan Meal Shake ini kedalam susu (8oz)


3. Meal Shakes
  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • Sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetapi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395















0 comments:

Post a Comment