Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 26 May 2015

Menyusu Dan Berpuasa Dengan Shaklee

Salam Sejahtera 


Tak lama lagi dah kita nak berpuasa. Masuk tahun ini dah 2 tahun saya berpuasa sambil menyusu . Permulaan dulu memang ada risau jugak . Cukup ke keperluan si anak nanti bila menyusu. Tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar. Rezeki anak tetap meriah walaupun si ibu berpuasa.Anda seorang ibu yang menyusukan anak, samada seorang surirumah yang mampu direct-feed sepanjang masa, mahupun seorang work-and-pump-mom ,persediaannya adalah sama. Anda harus berada dalam tahap kesihatan yang optimum. Makan secara teratur dan mengamalkan pengambilan makanan yang sihat dan seimbang harus diamalkan sedari kini.


Jangan sesekali skip makan dan pastikan tubuh anda cukup air. Pengambilan suplemen sangat membantu bagi memenuhi keperluan vitamin yang tubuh anda tidak mampu perolehi daripada pengambilan makanan harian.Cadangan suplemen semasa berpuasa :-

  • Protein - cadangan SHAKLEE ESP : untuk tenaga dan membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.


  • Multivitamins - cadangan SHAKLEE Vita-Lea with Iron Formula : memastikan tubuh kita tetap mendapat kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan meskipun sedang berpuasa


  • Vitamin C - cadangan SHAKLEE Sustain-Release Vita-C 500mg : membantu kita kekal sihat sepanjang berpuasa


  • B Complex - cadangan SHAKLEE B Complex : vitamin ini menukarkan gula kepada tenaga sekaligus membuatkan kita kekal bertenaga, memberi mood yang stabil di samping membantu keseimbangan aktiviti sel tubuh


  • Energy Drinks - cadangan SHAKLEE Performance Drink : membantu mengekalkan keseimbangan gula dalam darah supaya ibu tidak mudah letih (ataupun pengsan) dan juga mengelakkan dehidrasi.

  • Alfalfa - pilihan lain bagi ibu-ibu yang ada kekangan budget membeli ESPWalaubagaimanapun, perlu saya tekankan di sini, bahawa ini adalah cadangan dan pengambilan suplemen adalah bergantung kepada keperluan tubuh anda.


Pengalaman saya mengandung, menyusu semasa berpuasa dengan suppliment Shaklee ternyata sangat membantu. badan lebih bertenaga, tak cepat letih, stok susu untuk anak sentiasa meriah.Mood nak letih- letih tak rasa langsung. Alhamdulillah sangat berpuas hati .

Apakata saya kongsikan pengalaman orang ramai yang telah mengamalkan . Bagaimana respon ibu - ibu yang menyusu sambil berpuasa.Persiapan untuk keperluan anak pun mesti kita ambil berat jugak . Lagi- lagi bagi anak yang masih kecil. Keperluan susu untuk bantu pembesaran mereka mesti cukup dan berkhasiat. Si ibu mesti mendapatkan makanan tambahan yang terbaik supaya tubuh badan ibu dapat berfungsi dengan baik serta segala nutrisi dapat disalurkan kepada anak dengan lancar.

Saya juga ibu yang menyusu masih mengamalkan Set Penyusuan Shaklee sehingga hari ini. Jadi bila tiba bulan puasa nanti saya tak risau la kalau - kalau susu tiba - tiba merundum. Penyelesaiannya sentiasa ada.

Bagi anda yang ingin mendapatkan Set Penyusuan ini boleh la hubungi saya terus atau whatsapp Hana  019-54343950 comments:

Post a Comment