Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 7 April 2015

Apa Itu Selulit?? Bagaimana Mengatasinya ??

Salam Sejahtera 


Selulit adalah musuh setiap wanita. Siapa yang suka jika mendapati ada selulit di pelbagai inci bahagian tubuh badan. Selulit selalu menjadi masalah yang hampir ramai wanita mengalaminya terutama selepas melahirkan bayi.


Memiliki kembali tubuh yang mulus tanpa kehadiran selulit, pasti menjadi dambaan semua wanita. Namun sebelum anda berusaha keras mengusir pergi si selulit, faham dan kenali tentang selulit.

*Kehadirannya adalah normal
Ketika semua wanita mengeluh tentang wujudnya selulit pada tubuh mereka, perlu diketahui bahawa kewujudannya memang perkara normal. Dalam kalangan pakar perubatan, mereka menganggap selulit sebagai karektor sekunder seorang wanita seperti memiliki payu dara atau pinggul yang lebar.

*Siapa pun boleh ada
Masalah selulit adalah perkara normal terutama dalam kalangan wanita selepas berat badan. Ia biasa ada pada mereka yang mempunyai berat badan berlebihan kerana menonjolnya lemak dalam lapisan dermis. Selulit juga biasa terjadi pada ibu hamil dan mereka yang mengamalkan gaya hidup kurang sihat.
*Selulit boleh dikurangkan
Jangan terkejut kerana masalah selulit boleh dikurangkan daripada badan anda. Tetapi anda perlu berkorban banyak perkara demi mengurankan kehadiran selulit. Perubahan paling jelas sudah pasti mengubah gaya hidup lebih sihat, menjaga pemakanan dan memperbanyakkan aktiviti senaman agar kulit menjadi lebih tegang dan sihat.
*Gunakan krim anti selulit
Kini terdapat banyak produk krim anti selulit di pasaran. Walaupun ia tidak memberikan kesan pantas tetapi tidak salahnya mencuba. Pilih krim anti selulit dan skrub yang mengandungi kafein, mampu bertindak sebagai diuretik mengurangkan lebihan cairan dan menegangkan kulit buat sementara. Kesannya hanya membuatkan selulit kurang kelihatan, tetapi ia bukan solusi jangka panjang.


Adakah Shaklee mempunya vitamin yang sesuai?

Di Shaklee, kami mencadangkan vitamin-vitamin berikut untuk mereka yang menghadapi masalah selulit dan juga ingin menurunkan berat badan:-

1)Langkah pertama - DETOX
Detox bermaksud proses pengeluaran racun atau zat-zat yang bersifat racun dari dalam tubuh. Pembersihan dan detox meningkatkan proses alamiah pengeluaran toksin dari dalam badan.
Vitamin yang di cadangkan: ALFAFA / HERBALAX


2)Langkah kedua - PECAHKAN LEMAK
Vitamin yang di cadangkan: LECITHIN / OMEGA (lecithin dan omega bertindak sebagai pengemulsi lemak..ayat yang paling mudah adalah 'memecahkan lemak')

3)Langkah ketiga - MEMBINA OTOT
Membina semula otot adalah penting selepas badan kehilangan lemak bagi mengelakan badan menjadi geleber.
Vitamin yang di cadangkan : ENERGYZING SOY PROTEIN / CHINCH(sumber protein yang membantu membina otot badan dan mengurangkan daripada jadi menggeleber)

So, sekarang ini anda sudah tahu kan apa itu selulit??? Dan macamana nak 'kurangkan' selulit bersama SHAKLEE...

Jom tengok pulak kebaikan jika anda amalkan ESP Shaklee

Nak tengok testimoni pula ye... 


Ok sekarang ... Jom dapatkan segera. Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com0 comments:

Post a Comment