Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Monday, 3 November 2014

Vitamin C Kuatkan Imun Badan

Salam Sejahtera Semua


Mesti kebanyakan orang bila demam pergi klinik atau pun paling malas telan panadol untuk cepatkan proses demam kebah. Kisah panadol nie lama sangat dah dari saya kecil lagi. Sakit kepala ke , demam ke semua telan panadol. Tapi jenis saya kalau sakit kepala atau demam sikit saya jarang telan panadol. Sekarang zaman dah berubah orang tak bergantung dah dengan panadol. Banyak alternatif lain bagi mencegah daripada demam.Salah satunya Vitamin C Shaklee la yang boleh meningkatkan sistem imun badan kita


Kenapa saya mengatakan Vitamin C mampu meningkatkan imun badan seseorang? Ini terbukti apabila saya sendiri yang alami demam , tidak mendapat rawatan mana- mana klinik , hari kedua dah kembali cergas seperti biasa. Selalunya kalau saya demam mesti siap pakej batuk dan selesema . Tapi kali nie badan saja yang panas tetapi batuk dan selesema tak sempat nak singgah. 


Apa Kandungan Vitamin CKelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk " sustained release "  . Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.
Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah orenbeserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.
vitamin C
Di bawah ini saya senaraikan sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian:
 1. Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
 2. Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
 3. Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
 4. Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
 5. Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu memberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:
 1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
 2. Mencerahkan kulit.
 3. Melambatkan proses penuaan.
 4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee jgua bagus untuk:
 1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
 2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
 3. Mengatasi masalah gusi berdarah.

Kalau anda semua nak tahu, ramai sebenarnya yang telah mengamalkan Vitamin C dan sangat berpuas hati bila ada perubahan. Disini saya lampirkan kepada anda sebahagian Testimoni - testimoni yang berjaya. 

Jom kita lihat ye. 

Menarik kan vitamin C Shaklee ini? Hah apalagi, marilah dapatkan sebotol. Sebotol ada 180biji, dan tahan untuk kegunaan enam bulan.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com

0 comments:

Post a Comment