Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Tuesday, 25 November 2014

Risau Masalah Buasir

risau

Masalah Buasir?

Kesakitan yang tak tertahan?

Perlukan Bantuan?

buasirPenyakit buasir merupakan suatu penyakit yang sangat umum dan tidak terhad kepada jantina tertentu, di mana 53.9% antara golongan lelaki menghidapi penyakit ini, dan golongan wanita mencatatkan peratusan yang lebih tinggi. Seandainya anda berdarah semasa buang air besar, ataupun terasa ada sesuatu yang terkeluar dari bahagian dubur, atau ada benda bengkak yang sakit dan merembes di bahagian dubur, anda kemungkinan besar sudah menghadapi masalah penyakit buasir.
Petanda awal penyakit buasir yang utama ialah berdarah ketika berberak, jumlah darah mungkin kurang atau banyak, tetapi tidak terasa sakit. Selagi penyakit ini berlarutan, badan mungkin akan dalam keadaan anaemia ( kurang darah ), pening kepala, bernafas pendek dan tenat. 
Pada peringkat pertengahan penyakit ini, hujung buasir akan terkeluar daripada bahagian dubur semasa buang air besar dan masuk semula secara automatik selepas itu. 
Pada peringkat akhir penyakit ini, hujung buasir tidak akan masuk semula lagi, sebaliknya perlukan bantuan tangan untuk menolak masuk, ataupun kena berehat agak lama baru boleh masuk semula. Dalam kes yang lebih serius, hujung buasir akan terkeluar bila-bila masa ketika berbatuk, bekerja kuat atau bersenaman. Pesakit akan berasa kurang selesa kerana rembesan buasir.
sakit buasir yang tak tertahan


Pada asasnya, masalah penyakit buasir agak merbahaya kepada kesihatan orang ramai, dan memang diambil berat oleh para pihak. Walau bagaimanapun, para pesakit buasir juga tidak perlu terlampau bimbang, asalkan langkah-langkah rawatan diambil pada peringkat awal, pada umumnya dapat mengelakkan penyakit itu daripada menjadi lebih parah.

Mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Bila dah tahap kritikal menyesal pun dah tiada gunanya lagi.


Ramai sekarang yang berisiko untuk mendapat buasir. Proses kelahiran bagi golongan wanita terutamanya mudah sangat mendapat sakit buasir disamping corak pemakanan kita yang kurang sihat.


Sebagai langkah - langkah pencegahan supaya masalah buasir anda dapat dikawal dan seterusnya kembali sembuh seperti biasa. Saya cadangkan anda mendapatkan Set Buasir Shaklee . 


  


Bagaimana Set Buasir Shaklee bertindak  :

1. Ostematrix - bantu untuk kurangkan sembelit. Lancarkan pembungan air besar. Beri keselesaan pada jika ada luka di dubur 
2. Zinc Complex - sesuai bagi pesakit buasir yang serius , keluar darah semasa pembuangan air besar sebab zinc dapat sembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan cepat 
3. Omega Guard - untuk sendi & usus. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat tekanan otot dubur ke atas bengkak & omega guard bantu untuk 

kecutkan bengkak tersebut.  

Ingin tahu lebih lanjut bagaimana Set Buasir Shaklee membantu pulihkan kembali masalah buasir, boleh la rujuk Testimoni kami yang berpuas hati ini .

Testimoni 1
Testimoni 2
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com

0 comments:

Post a Comment