Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Friday, 14 November 2014

Perlukah Suppliment Untuk Wanita

Salam Sejahtera 

Alhamdulillah . Sejak - sejak umur genap 30 tahun nie mula la terfikir sejenak. Penting rupanya menjaga kesihatan nie. Lagi - lagi macam saya yang dah mempunyai 2 orang cahaya mata. Menguruskan keluarga setiap hari memang bukan tugas mudah. Memang memerlukan tenaga yang lebih . Semua ibu - ibu diluar sana alami yang sama dengan saya. Sebab sayangkan keluarga la kita perlu kuat dan mampu lakukan apa sahaja untuk pastikan keperluan setiap ahli keluarga dipenuhi.Bayangkan kalau  sehari kita tiada,mesti anak-anak akan tanya ‘ Mana ibu?’ , suami pula ‘Mana isteri abang yang banyak cakap ni? Ari ni senyap je?’ Ibu bapa pula ‘ Mana anak aku ni, tak talipon-talipon? Sakit ke?’ Lihat betapa pentingnya kita dalam hidup mereka.Sanggupkah kita menghampakan mereka. Perlukah supplement dan vitamin untuk kesihatan badan lebih segar?

Kebanyakan orang tidak mengamalkan makanan seimbang, berzat dan dalam jumlah yang mencukupi untuk keperluan tubuh badan. Badan menjadi lemah lesu, kurang ber tenaga dan mudah letih dan penyakit menjadi masalah kepada kesihatan jika kekurangan zat dan vitamin berterusan.
Oleh itu mengamalkan supplement dan vitamin mencukupkan keperluan zat harian selain dari makanan yang di makan setiap hari sebagai pencegahan kepada penyakit , letih lesu dan masalah kesihatan apabila usia meningkat tua.

Sesetengah orang pula perlu zat tertentu untuk keperluan harian. Mereka termasuk yang mengandung, yang kerap makan ubat tahan sakit (sakit urat atau sendi), perokok, mereka yang aktif secara fizikal dan yang berumur lanjut.
Berikut adalah cadangan tambahan zat , supplement dan vitamin yang dicadangkan diambil bersama dengan makanan harian.

1. Ambil sekurang-kurang 2 vitamin anti oksidan.

Anti oksidan menolong meneutralkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel tubuh , penyebab kepada penyakit kronik. Vitamin C (250-500mg) dan vitamin E (200-400 iu) sehari boleh membantu mengawal radikal bebas. Selain dari kesan keatas radikal bebas, vitamin C dan E juga membantu dalam melindungi dari penyakit jantung, kanser tertentu dan katarak.

2. Memakan buah dan sayuran setiap hari boleh membekalkan vitamin C secukupnya tetapi vitamin E sukar di perolehi dari makanan harian dengan cukup.

3.Tambah kalsium setiap hari.
Kurang pengambilan hasil tenusu mengurangkan bekalan kalsium untuk keperluan harian. Supplement kalsium setiap hari memastikan tulang tidak mudah rapuh dan patah apabila umur semakin meningkat terutamannya untuk perempuan.


Bagi mengatasi masalah kepenatan dikalangan wanita saya mencadang Set Kesihatan Wanita Asas Shaklee untuk membantu kita semua. Tidak salah rasanya melabur sedikit untuk kesihatan diri sendiri demi orang yang tersayang. Kereta, rumah, peralatan elektrik semua perlu di servis bila sampai tempohnya.. Kita sebagai manusia SANGAT memerlukannya makanan bagi mengisi lompong-lompong nutrisi dalam tubuh supaya dapat menikmati hidup dengan lebih ceria.

Bagi mengatasi masalah kepenatan dikalangan wanita saya mencadang Set Kesihatan Wanita Asas Shaklee untuk membantu kita semua. Tidak salah rasanya melabur sedikit untuk kesihatan diri sendiri demi orang yang tersayang. Kereta, rumah, peralatan elektrik semua perlu di servis bila sampai tempohnya.. Kita sebagai manusia SANGAT memerlukannya makanan bagi mengisi lompong-lompong nutrisi dalam tubuh supaya dapat menikmati hidup dengan lebih ceria..

SET KESIHATAN WANITA
Prihatin dengan masalah ini, Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya. Program kesihatan wanita ini mengandungi 3 produk iaitu GLA Complex, Ostematrix dan Omegaguard. 

  • membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
  • menggalakkan kulit yang sihat & cantik
  • menggalakkan tulang yang kuat
  • mengurangkan risiko penyakit jantung
  • melegakan sakit-sakit sendi
  • membantu membakar lemak & memperolehi berat badan yang ideal
  • membantu bertenaga, menghilangkan rasa letih serta lesu

Selain itu anda boleh juga mendapatkan Esp Soy Protien Shaklee untuk membantu anda mendapatkan kesihatan yang menyeluruh. Dengan pengambilan Esp, anda bukan sahaja akan kekal sihat dan bertenaga malah dapat membantu anda mengembalikan semula kecantikkan dari segi luaran dan dalaman.

Anda boleh lihat sendiri keistimewaan yang ada pada Esp Shaklee sehinggakan ramai yang mengemarinya. Salah satu produk paling hot keluaran Shaklee.Kesihatan anugerah Allah. Wanita patut ambil berat kesihatannya kerana wanita adalah srikandi negara, tunjang kasih sayang keluarga dan susuk kiri si arjuna. Itulah sebabnya perkataan ibu digunapakai pada perkataan-perkataan yang saya nyatakan di awal mukadimah entri tadi. Ini semua sebagai tanda penghargaan kepada wanita!


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com


0 comments:

Post a Comment