Selepas melahirkan anak, kebanyakan ibu berasa kurang selesa dengan keadaan payudara yang tidak seperti dulu. Namun, demi keinginan yang tinggi untuk menyusukan bayi, ibu ketepikan perasaan tersebut.

payudaraBagaimanapun ibu perlu mengambil berat tentang aset penting yang membekalkan khasiat untuk bayi tersayang.

 Untuk mengekalkan bentuk payudara tetap mantap ketika menyusukan bayi, latihlah otot-otot penyokong payudara serta lengan dan bahu ibu. Latihan secara rutin dapat membuatkan payudara berfungsi lebih baik.

*Menolak dinding. Berdiri dalam kedudukan menolak dinding dengan tangan lurus dan kaki terbuka sejauh satu paha antara satu sama lain. Condongkan badan ke depan perlahan-lahan sambil memeluk siku sehingga mencium dinding. Tolak badan anda ke posisi asal secara perlahan. Ulang latihan ini minimum 10 kali. Tarik nafas dalam-dalam apabila anda mencondongkan badan ke arah dinding dan hembus perlahan-lahan apabila mengangkat badan.

*Mengepalkan tangan. Duduk bersilang kaki dengan keadaan punggung lurus, kepal sebelah tangan dan satu tangan menekapnya. Tolak satu sama lain sehingga anda merasakan regangan pada otot dada. Ganti tangan sebelah lagi dan ulang pada sisi yang lain. Ulang sehingga lima kali pada setiap lengan.

*Membuat pusingan kecil. Berdiri tegak dengan kaki terbuka berjarak satu bahu dan kedua lengan direntangkan ke tepi setinggi bahu. Lemparkan lengan ke belakang, buat pusingan penuh ke arah belakang sebanyak lima kali. Ulang ke arah berlawanan sebanyak lima kali pula.

*Tekanan tangan. Duduk bersilang kaki dengan kedua tangan terlipat di depan badan setinggi bahu. Tekan kedua tangan satu sama lain sekuat mungkin. Kemudian lepaskan dan rasakan otot-otot pada bahagian tepi badan meregang, ulang sampi 10 kali. Kata nak cantik dan menarik kenalah berusaha lebih sikit. Nak tahu tak? Kekurangan zat makanan juga menyumbang kepada kekenduran payudara. Ambillah makanan yang sihat dan mampu membantu mengencangkan kembali payudara anda. Makanan seperti kobis, kacang, tempe, susu dan bawang bagus sebagai sumber zat makanan anda.


Saya tahu memandangkan ramai yang tak sempat nak buat amalkan tips senaman untuk penjagaan payudara yang saya kongsikan. Saya nak syer dengan anda semua cara yang ringkas dan mudah tapi selamat dan berkesan untuk menegangkan payudara dan kembali anjal ialah dengan Collagen Powder Shaklee dan ESP Shaklee. Nak tau tak kenapa saya cadangkan 2 vitamin ini.


Collagen Powder Shaklee Membantu Menanjalkan Payudara AndaSecara keseluruhannya, dengan mengambil Collagen Shaklee ia merangkumi kesihatan kulit dari dalam. Antara manfaat kelebihan Collagen Powder Shaklee ialah

* Menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelembutan kulit

* Mengecilkan liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang mula kelihatan

* Kulit lebih putih dan licin

* Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar

* Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Bagaimana ESP Shaklee menjalankan fungsinya bagi menganjalkan kembali payudara anda?

Untuk makluman anda semua payudara terdiri daripada tisu-tisu dan otot-otot untuk menyokong keanjalannya, jika payudara anda tidak dijaga dengan baik ia akan menjadi semakin kendur dan keanjalannya semakin hilang. ESP adalah yang Protein yang menolong untuk menggantikan sel-sel lama dengan yang baru, apabila sel-sel baru terbentuk maka otot-otot yang terbina lebih sihat dan kuat untuk menyokong kembali payudara. Rata-rata ibu-ibu yang menyusu yang minum ESP akan berpuas hati dengan bentuk payudara mereka selepas mengambil ESP.Ini kelebihan Esp Shaklee jika anda mengamalkannya. Saya mengamalkan sejak anak pertama hingga sekarang. Sangat teruja setiap perubahan yang berlaku pada diri saya. Pengambilan yang kosisten mampu memberi kesan yang lebih pada diri anda. Cuba la dan rasai sendiri perubahannya.

Berikut adalah Testimoni yang telah mengamalkan dan sangat berpuas hati dengan hasilnya..Jemput baca ye 

Testimoni 1
Testimoni 2Testimoni 3Hebatkan 2 vitamin nie, mesti anda diluar sana rasa tak sabar ingin mencubanya.Ayuh kita kembalikan semula segala aset terpenting kita sebagai wanita.

Jom cuba sekarang!!!
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com