Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Sunday, 19 October 2014

Manfaatnya Set Kanak - Kanak Shaklee


Salam Sejahtera
Benarkah anak-anak perlu diberi makanan tambahan seperti vitamin atau cukup sekadar menggalakkan mereka mengambil makanan berkhasiat semula jadi sahaja? Pemakanan yang seimbang dan berkhasiat adalah perkara penting untuk memastikan anak-anak membesar dengan baik.
Oleh itu penting untuk ibu bapa memilih makanan yang sesuai untuk tumbesaran mereka. Kini terdapat pelbagai pilihan produk makanan dijual di pasaran sama ada yang mengandungi khasiat semula jadi atau produk yang langsung tiada khasiat untuk si kecil.
Sebaiknya kanak-kanak sedang membesar patut diberi makan lebih banyak serat, protein, buah-buahan dan sayur-sayuran. Kurangkan pengambilan lemak terutama lemak tepu yang banyak terdapat dalam makanan ringan.

Alhamdulillah, hari ini nak berkongsi sedikit info mengenai kelebihan Meal Shakes dan Chewaable Vitamin C dari Shaklee. Memang kanak-kanak sekarang sukar nak dikawal, lagi-lagi dengan lambakan makanan ringan, yang kurang berkhasiat, jadi perlunya makanan tambahan supaya kanak-kanak lebih sihat dan bertenaga

Siapa yang sesuai mengambil Mealshake Shaklee ini?


 1. Bayi bermula 1 tahun ke atas – sebagai multivitamin utk membantu pembesaran yang sihat dan kuat. 
 2. Kanak-kanak yang selalu sembelit
 3. Kanak-Kanak yang kurang selera makan 
 4. Ibu menyusu yang mahumenguruskan badan 
 5. Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
 6. Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
 7. Warga tua dan seisi keluarga

Kelebihan Meal Shakes Shaklee

 1. membantu perkembangan mindadan IQ anak 
 2. menambah selera makan anak-anak
 3. membantu masalah sembelit 
 4. mengatasi masalah selalu selsema dan asma 
 5. menambah berat badan bagi mereka yang terlampau kurus 

Kelebihan Chewable Vita-C 100mg

 1. Rasa lebih sedap dan lebih seronok untuk dinikmati. 
 2. Lebih mudah dikunyah. 
 3. Lebih sesuai untuk seisi keluarga.
 4. Menarik minat kanak-kanak untuk mengambil Vitamin C dan dos nya sudah bersesuaian untuk kanak-kanak.
 5. Lebih sesuai untuk golongan berusia yang mempunyai masalah penghadaman yang lemah dan susah untuk menelan disebabkan sakit ataupun faktor ketuaan.
 6. Lebih sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah fizikal dalaman seperti gastroesophageal reflux disease ataupun ketumbuhan esophageal yang mempunyai masalah menelan tablet.
 7. Lebih sesuai untuk mereka yang selalu berada di luar kerana melancong dan sebagainya. Jadi, pengambilan Vitamin C jenis kunyah lebih mudah sebab tidak memerlukan air untuk dimakan.
 8. Dos Vitamin C yang rendah dalam setiap tablet kunyah adalah lebih sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif seperti gastrik, pedih hulu hati dan cirit-birit. Pengambilan Vitamin C dalam dos yang besar boleh menyebabkan ketidakselesaa.
Bagi mengetahui sejauh mana keberkesanan 2 jenis vitamin ini membantu kanak - kanak kearah kesihatan yang lebih baik . Apa kata kita tengok dulu Testimoni mereka yang berpuas hati .


TESTIMONI 1
TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


Bagi ibu bapa diluar sana , usah risau lagi akan kesihatan anak anda. Dengan pengambilan suppliment kanak - kanak ini sedikit sebanyak dapat membantu meringankan beban anda. 

Anda boleh mendapatkan salah satu daripadanya , sama ada Meal Shake ataupun Chewable Vita C mengikut tahap umur anak anda.

Untuk mendapatkan Set Kanak - kanak ini boleh la hubungi saya segera


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com

0 comments:

Post a Comment