Wednesday, 22 October 2014

Cantik Semasa Hamil Dengan Shaklee


Salam Sejahtera


Ada wanita hamil sangat bertuah kerana sepanjang kehamilan, dia dikurniakan kulit yang berseri-seri. Tetapi ada juga yang sebaliknya kerana mengalami pelbagai masalah kulit sepanjang mengandung.  Tentu sahaja ia mencemaskan kepada si bakal ibu apatah lagi jika sebelum ini langsung tiada masalah kulit.
Jangan risau akan perubahan tersebut kerana biasanya ia hanya bersifat sementara dan akan hilang selepas kelahiran berlaku. Kenali beberapa masalah kulit yang sering dialami oleh ibu hamil.
  • Kesan regangan

Apabila berat badan bertambah di trimester kedua dan ketiga kehamilan, kulit mula meregang menjadi garisan kecoklatan atau kemerahjambuan bergantung kepada warna kulit. Kebiasaannya, ia berlaku di bahagian abdomen dan payu dara. Bagi mengurangkan masalah ini, anda seharusnya menyapu lebih banyak losen vitamin E bagi memastikan ia lembap, minum lebih banyak air untuk mengekalkan hidrasi dan makan makanan kaya vitamin C, E dan zink bagi mengekalkan kesihatan kulit.
  • Jerawat dan bintik-bintik
Disebabkan oleh perubahan hormone kehamilan, sesetengah wanita akan mengalami peningkatan jumlah jerawat dan bintik-bintik. Oleh itu sentiasa pastikan kulit kekal bersih dengan menggunakan pencuci muka yang lembut dan pelembap bebas minyak. Elakkan rawatan anit jerawat (sejenis antibiotik) kerana ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada bayi.
  • Topeng kehamilan/chloasma
Pasti ada dalam kalangan ibu hamil yang mengalami peningkatan pigmentasi kecoklatan di keseluruhan waja terutama di bahagian pipi dan dahi. Bagi mengatasinya daripada menjadi lebih teruk pastikan anda mengurangkan pendedahan diri kepada cahaya matahari.
  • Varicose veins
Mungkin ada dalam kalangan ibu hamil mengalami masalah urat biru besar terutamanya di bahagian kaki yang kadang kala menyebabkan kesakitan dan pendarahan. Bagi mengurangkannya, elakkan berdiri atau duduk terlalu lama dalam satu masa, pakai stoking khusus dan tinggikan laras kaki berbanding kepala sekurang-kurangnya setengah jam setiap kali apabila berbaring.
  • Kegatalan kulit

Semakin bayi membesar, semakin perut anda mengembang. Ini menyebabkan kulit di bahagian berkenaan turut meregang. Keadaan ini mengakibatkan kulit menjadi kering dan tegang. Elakkan kulit daripada menjadi kering dengan kerap menyapu krim dan pelembap agar ia kekal hidrat.
  • Seri kehamilan
Perubahan ini yang paling digemari oleh wanita hamil.  Ketika hamil, aliran darah di bahagian kulit akan meningkat. Jadi, lebih banyak sebum atau minyak dihasilkan lalu menjadikannya semakin berminyak. Hasilnya, kulit wajah kelihatan lebih cerah, berseri dan berkilat.

Jangan risau, walaupun hamil, ibu masih lagi boleh nampak cantik, sihat dan cergas. Berikut adalah tips cantik ketika hamil:

  • Mandi Teratur
Pastikan mandi dua kali sehari, badan akan jadi segar dan mudah tidur di waktu malam

  • Menjaga Gigi
Seeloknya buat rawatan gigi sebelum hamil. Kebersihan gigi dan mulut mesti mendapat perhatian yang lebih kerana selalu muntah-muntah. Jangan sampai mulut mengeluarkan bau yang kurang sedap

  • Ambil Nutrisi Seimbang
Jaga pemakanan, ambil makan yang seimbang, makanan jajan boleh memberikan kesan yang tidak baik kepada ibu dan anak di dalam kandungan. Makan sedikit-sedikit tapi kerap, jangan makan terlampau banyak kerana boleh mengundang pedih ulu hati. Amalkan makanan tambahan ketika hamil, Set Kehamilan Shaklee adalah antara yang terbaik. Siapa yang dah ambil pasti sambung untuk Set Berpantang Shaklee.

  • Bersenam
Lakukan senaman ringan, seperi berjalan laju. Melakukan aktiviti mengemas rumah juga boleh dikira sebagai bersenam. Kata Prof Muhaya, jika semasa melakukan kerja rumah dan kita letak diminda bahawa lemak di badan akan terbakar, maka hasilnya berat badan turun, berbanding dengan mereka yang hanya mengemas tanpa menyedari hakikat ini. Jadi bersenamlah dengan penuh kesedaran. Ibu hamil yang bersenam, tenyata akan lebih nampak segar berbanding dengan mereka tidak.

  • Berehat dengan Secukupnya
Seperti sunat Rasullulah, tidurlah sekejap di waktu siang. Seelok-eloknya sebelum zuhur, jangan tidur selepas perut kenyang, ini boleh bawa mudarat. Jika tidak boleh tidur, lakukan aktiviti-aktiviti yang santai menonton tv atau membaca buku. Lepas berehat urat-urat yang tegang pasti akan kendur semula. Dan ibu akan merasa lebih relax.

Diantara tips untuk kekal cantik, sihat dan cergas, adalah mengambil nutrisi yang seimbang, mungkin ada bakal ibu tidak mengambil berat tentang pengambilan makanan tambahan sepanjang kehamilan. Mereka beranggapan bahawa makanan yang diambil setiap hari sudah mencukupi kandungan nutrisi dan mineralnya. Jika kita hidup dalam keaadaan yang ideal, dengan udara, air, makanan yang tak tercemar, ya memang sudah mencukupi. Tapi lihatlah sekarang pencemaran makin menjadi-jadi, sampaikan timbul idea pengusaha untuk menyediakan makanan 'organic' kerana makanan yang tak 'organic' tidak terjamin keselematannya dari sebarang racun.  

Set Kehamilan Shaklee adalah salah satu pilihan yang ada di pasaran, memberikan nutrisi, vitamin dan mineral lengkap untuk ibu yang hamil. Agar tempoh hamil menjadi lebih manis untuk dikenang. Lagi pula ibu mesti mahu berikan yang terbaik kepada anak yang dikandungkannya. Jadi pilihlah makanan tambahan yang sudah pasti berkualiti dan memberi banyak manfaat kepada ibu dan bayi.

Apakah kelebihan yang terdapat pada Set Kehamilan Shaklee?

  • Kandungan asid folik di dalam B Complex melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang.
  • Asid folik jga menghalang ibu dari risiko kanser dan strok
  • Vita-Lea Shaklee, mengandungi zat besi yang tinggi mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah.
  • Zat besi juga berperanan untuk memastikan bayi mendapat semua zat dari makanan ibu, jadi ini akan mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan
  • Vitamin C yang mencukupi akan membantu mengurangkan risiko terkena demam atau selsema, satu biji Vita-C Shaklee bersamaan 71/2 biji buah oren. Banyakkan....
  • Omega Guard Shaklee mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi
  • Kalsium adalah salah satu mineral yang penting untuk ibu mengandung. Ostematrix adalah kalsium-magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, juga mengelakkan kekejangan yang sering berlaku pada ibu-ibu hamil
  • Juga membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat bagi ibu dan bayi
  • Energizing Soy Protein(ESP) adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu.
  • Juga kandungan protein tulen ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu sangat.



Penting tau penjagaan ketika hamil nie. Sesuai la dengan fitrah wanita yang selalu ingin nampak cantik setiap masa.Jadi , bagi anda yang sedang hamil dan inginkan kecantikkan berterusan tanpa sebarang masalah ketika hamil boleh la mendapatkan Set Kehamilan Shaklee sekarang 

Lagi satu, sambil - sambil itu kita tengok dan baca dulu Testimoni yang berpuas hati setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee

Testimoni 1
Testimoni 2


Testimoni 3

Best kan tengok testimoni yang berpuashati , sekarang giliran anda pula untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee ni.Tak rugi sebenarnya kalau anda mencuba sebab set ini sangat jimat penggunaannya iaitu bertahan selama 4 bulan. Anda boleh juga berterusan ambil sehingga bersalin nanti.

Selain itu Set Kehamilan Shaklee nie sangat membantu proses kehamilan anda berjalan lancar dari segi bertumbuhan dan perkembangan baby anda. 
Dengan harga yang berpatutan , anda mampu dapatkannya

Set Kehamilan Shaklee ini boleh anda dapat mengikut " Bajet " anda. Lagi jimat kan !

Harga " Diskaun " menanti anda


Untuk mendapatkan Set Kehamilan Shaklee  ini boleh la hubungi saya segera


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com




Reactions:

0 comments:

Post a Comment