Friday, 31 October 2014

Anak Kerap Sembelit


Anak kerap sembelit ? 

Pengalaman saya sendiri menghadapi anak

yang sering sembelit. Memang sebati sudah akan situasi anak bila masalah sembelit datang. Puas tukar susu untuk mudahkan proses membuangnya setiap hari.Tapi tak jugak menjadi. Anak saya nie suka makan ok dah tapi bab membuang saja yang tak ok. 

Masalah sembelit ini kalau tak diatasi akan mendatangkan masalah yang lebih besar akan datang. 


Anda pernah alaminya ?? Bagaimana anda selesaikan sembelit anak anda ?



Masalah sembelit adalah perkara biasa dalam kalangan kanak-kanak. Sembelit adalah masalah di mana anak anda kurang kerap membuang air besar daripada biasa dan najisnya lebih keras berbanding biasa.  

Tabiat usus kanak-kanak adalah pelbagai. Sesetengah kanak-kanak mempunyai pergerakan usus dua kali sehari dan sesetengahnya hanya sekali setia dua atau tiga hari. Tidak kira apa corak pembuangan najis anak anda, ia adalah perkara normal.. Jangan cuba mengubahnya.
Kanak-kanak biasanya mengalami masalah sembelit apabila berlaku perubahan kecil dalam pemakanan rutinnya.

Apa yang boleh dilakukan?

-Jika anak anda mengalami sembelit, jangan risau kerana ia tidak berbahaya. Jangan memberinya ubat julap kerana ia hanya mengganggu tindakan biasa ususnya.

-Beri anak minum banyak air, terutama jika cuaca panas. Ini dapat membantu melembutkan najisnya. Jus buah-buahan mungkin dapat membantu mengurangkan masalah sembelit.

-Jangan menggesa anak supaya cepat apabila dia berada di tempat pembuangan air dan jangan juga membiarkannya berada di situ terlalu lama. Jika dia mengalami sembelit, sapukan Vaseline di sekeliling lubang duburnya sebelum mendudukkannya di tempat pembuangan air untuk memudahkan pergerakan ususnya.

-Tambahkan pengambilan makanan berserta dalam diet pemakanan anak anda. Antara makanan berserat seperti roti bergandum penuh, bijirin sarapan bergandum penuh, buah pir, pic dan pisang, buah kering prun dan aprikot serta sayur-sayuran. Ini membekalkan saiz yang membantu usus mencengkam dan menggerakkan kandungannya sepanjang usus.

 Bagaimanapun tindakan pantas membawa anak berjumpa doktor perlu dilakukan sekiranya anak anda mengalami simptom berikut:

*Menangis atau mengadu kesakitan apabila menggerakkan ususnya.

*Mempunyai jaluran darah pada najisnya atau pada lampin atau seluarnya.

*Mengalami sembelit lebih daripada tiga hari.

Dulu buntu tak tahu nak selesaikan masalah sembelit anak saya yang tak berkesudahan, hinggalah saya cuba Meal Shake Shaklee. Alhamdulillah membantu kurangkan masalah sembelit anak saya.


Bagaimana Meal Shake membantu anak anda?


Meal Shakes memang sesuai diambil oleh kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas sahaja. Manakala untuk bayi yang kurang dari 1 tahun boleh amalkan tips yang fa bagi dekat entry lepas atau kalau bayi menyusu badan , ibu-ibu boleh minum Meal Shakes ni sebab apa yang ibu makan akan di salurkan dari susu ke perut anak kan? Dan utuk bayi yang kurang dari 6 bulan dan menyusu secara ekslusif kerapkan beri anak susu sebab susu ibu tu dah cukup untuk atasi anak sembelit.



Meal Shakes Shaklee merupakan minuman yang kaya dengan kandungan SERAT di samping mengandungi Vitamin B-12 yang merupakan komponen Vitamin B yang berfungsi untuk melancarkan penghadaman perut.

Kandungan SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee ini adalah jenis yang larut di dalam air dan akan bertindak sebagai 'pencuci' usus dan perut anak kita. 

SERAT ini akan mengumpul sisa makanan yang tidak diperlukan oleh tubuh dan juga membuang KOLESTROL berlebihan.

Pengambilan air yang mencukupi penting untuk membantu serat menyerap air dari najis supaya najis menjadi lembut. Serat yang terkandung dalam Meal Shakes akan mengaktifkan pembuangan najis dan membantu mengeluarkan dngan mudah.

Memang berkesan Meal Shake atasi sembelit.  Ini dibuktikan lagi dengan respon pengguna yang berpuashati dengan keberkesanannya.


Testimoni 1


Testimoni 2

Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian . Jadi bagi ibu - ibu yang anaknya sering sembelit boleh la mencuba Meal Shake pula lepas ini. Tak salah mencuba, Mencegah adalah lebih baik dari mengubati . 

Bukan setakat ibu dan ayah saja ingin sihat tapi kesihatan anak adalah lebih utama.Melihat anak membesar dengan sihat dan cergas adalah idaman semua ibu bapa .Jangan berkira untuk belikan suppliment tambahan untuk anak anda.


Jom ORDER sekarang !! 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com




Wednesday, 29 October 2014

Suppliment Bajet Untuk Tekanan Darah Tinggi

Kehidupan kita dipenuhi dengan angka dan nombor. Nombor kad pengenalan, nombor pin, tarikh lahir, tarikh tutup, masa, nombor telefon (nasib baiklah ada telefon pintar untuk membantu mengingatnya!). Begitu juga dari segi kesihatan dan tubuh badan kita, angka-angka seperti berat badan, ketinggian, tekanan darah, saiz pinggang – memainkan peranan sebagai indikator mengenai keadaan kesihatan dan kecergasan seseorang.
Berikut merupakan info angka bagi sesiapa yang mempunyai tekanan darah tinggi, yang perlu diketahui oleh setiap orang.


Tekanan Darah (Hypertension)

Tekanan darah tinggi atau hypertension juga dikenali sebagai “silent killer” atau pembunuh senyap kerana ia tidak memberikan tanda-tanda symptom atau amaran seperti sakit gigi ataupun sakit belakang. Sekiranya tidak dirawat, ia boleh membawa risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia.
Faktor-faktor yang mempengaruhinya termasuklah faktor seperti sejarah keluarga, umur, etnik dan gaya hidup seseorang tersebut.
  • Tekanan darah yang sihat adalah pada paras 120/80 mm Hg atau lebih rendah.
  • 140/90 mm Hg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi, tidak mengira usia seseorang itu. Angka pertama adalah tekanan sistolik iaitu tekanan apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh anda.Angka kedua ialah tekanan diastolik iaitu tekanan ketika dalam keadaan rehat.

7 Langkah Kurangkan Tekanan Darah Tinggi

Masalah tekanan darah tinggi? Sebagai langkah permulaan untuk menangani kemungkinan anda mempunyai tekanan darah tinggi, iktuilah tip-tip berikut:
  1. Kurangkan berat badan. Ambil inisiatif untuk mengurangkan atau mengawal berat badan. Kurangkan berat 5kg pun sudah memberikan impak yang ketara dan mudahkan lagi kesan ubat pemberian doktor.
  2. Bersenamlah dengan kerap. Cuba untuk bersam dalam 30-45 minit pada hari minggu. Paling kurang pun 3-4x seminggu. Pada masa yang sama ini juga bantu kurangkan berat badan.
  3. Kurangkan pengambilan garam kepada kurang daripada 2.3g sehari. Garam umpama pasir yang serap air and tingkatkan tekanan darah. Kurangkan kicap, telur/ikan masin dan jangan tambah garam pada makanan yang sudah dihidang. Ingat: 1 teaspoon sudahpun mengandungi 2.3g!
  4. Jangan merokok: Kesan nikotin rokok dapat tingkatan tekanan darah sehingga 10 mm Hg sehingga sejam. Jadi sekiranya anda merokok sepanjang hari, tekanan darah pun lebih tinggi sepanjang masa.
  1. Kurangkan Stres. Stres kerja, duit, kesesakan jalan dan macam-macam lagi tingkatkan tekanan darah buat sementara waktu. Kalau anda mempunyai kronik stres, sudah tentu ia memudaratkan kesihatan anda dan boleh akibat serangan jantung, strok dan macam-macam lagi. Seimbangkan kehidupan anda dan cuba elak dari stres yang berpanjangan.
  2. Amalkan diet yang lebih baik. Sudah tentu diet seharian amatlah penting untuk mengawal dan kurangkan tekanan darah. Berikut adalah beberapa tip yang anda boleh amalkan:
    • Ketahuilah keperluan kalori seharian anda. Ini boleh mengawal jumlah makanan dan pasa masa yang masa bantu anda kawal atau kurangkan berat badan.
    • Makan 5-7 hidangan sehari tapi dalam sukatan yang kecil.
    • Lebihkan serat (fiber) seperi grains, nasi perang, buah-buahan dan sayur-sayuran segar.
    • Kawal kolesterol. Biasanya masalah tekanan darah tinggi, berat badan dismapingi dengan masalah kolesterol tinggi. Pastikan anda kawal tahap kolesterol anda dan elak makanan berkolesterol tinggi seperti makanan laut, organ-organ seperti paru-paru, kurangkan lemak-lemak haiwan dan tingkatkan pengambilan serat.
    • Pastikan ada sumber potassium dalam diet anda. Ia dapatkan kurangkan kesan garam pada tekanan darah. Pisang adalah pilihan potassium yang baik dan mudah didapati.
    • Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein.
  3. VITAMIN CADANGAN

    Pengidap darah tinggi perlu mengambil makanan sihat & seimbang, banyakkan makan sayur-sayuran dan buahan. Sayuran seperti bayam, ubi kentang, buah pisang, kacang-kacangan sangat baik bagi pengidap darah tinggi. BAgaimanapun semuanya perlu diambil secara sederhana. Pengidap hyprtension juga disarankan mengamalkan suplemen vitamin bagi menambah baik tahap kesihatan.
    Semestinya vitamin semulajadi yang bebas steroid! ^___^

    • Vivix - mengimpak 4 mekanisme utama penuaan sekular
    • Omega Guard - melancarkan perjalanan darah, menghalang pembekuan
    • Vita E - difisiensi selenium berkait pada penyakit jantung (tekanan darah tinggi boleh menyebabkan kompilasi pada jantung juga tau)
    • Lecithin - mengemulsi lemak
    • Garlic - merendahkan tekanan darah
    • ESP - menurunkan tahap kolesterol
    • B comp - menurunkan stress.
    • Ostematrix - Difiensi kalsium berkait dengan tekanan darah tinggi, regulasi jantung
    • Vit C - menghalang pembekuan darah
Banyaknya nak kena ambil. mampu ke nak beli semua vitamin tu. Mesti macam- macam bermain di fikiran anda kan. Tak payah pening - pening saya akan syorkan vitamin mengikut bajet anda. Mudah kan?. 

Jika anda atau ibu ayah anda alami masalah tekanan darah tinggi saya cadangkan anda ambil Omega Guard dan Garlic Complex.Sangat murah dan bajet  serta menjimatkan.




Ok bagi membuktikan lagi bahawa Set Tekanan Darah Tinggi ini berjaya menolong ramai orang. Apa kata kita tengok dan baca dulu Testimoni yang berpuas hati






Untuk mendapatkan Set Tekanan Darah Tinggi ini   ini boleh la hubungi saya segera


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com




Best Sangat Ke Esp Shaklee


Riuh rendah bulan nie pakat promot Esp Shaklee. Bagi pengguna tegar bulan nie paling syok sekali. Boleh borong Esp banyak-banyak.Berbaki 3 hari saja lagi untuk manfaatkan peluang mencuba Esp Shaklee
 

Apa yang best sangat Esp ni. Jujur saya dulu pun macam anda jugak masa mula-mula nak cuba Esp dulu.Tapi bila tengok kepada Kebaikan nya terus nekad nak amalkan selalu sampai la hari ni tetap ambil Esp setiap hari.Dulu ragu - ragu tapi sekarang yakin sangat - sangat.


Kepada sesiapa yang belum cuba lagi inilah masanya untuk mencuba ESP yang sangat BEST ni, product yang sentiasa ON DEMAND dan BEST SELLER.

Khasiat dan Kebaikan ESP 


Apa yang best sangat ESP ni yer. Jom kita tengok antara khasiat dan kebaikan yang membuatkan ramai orang jatuh cinta dengan ESP.
  • ESP menjadikan kulit wajah cantik dan berseri serta awet muda
  • ESP membantu menghilangkan parut jerawat; parut terjadi akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru yang sihat bagi menggantikan sel mati
  • ESP memberikan tenaga, menjadikan badan sihat, cergas dan kurang letih
  • ESP membantu untuk kuruskan badan, cepat kenyang
  • ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu untuk ibu menyusu, sebagai milkbooster
  • ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • ESP menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara anda
  • dan banyak lagi.....
Satu Canister ESP tahan selama 2 bulan lebih

Ramai dah mencuba Esp nie tapi lepas tu macam- macam hal mereka mengadu..Apakata kita baca dulu celoteh mereka yang telah luahkan selepas mencuba Esp



Nak tahu best ke tak best Esp nie kena cuba dulu. Tengok! nie baru sebahagian penguna Esp yang berpuas hati . Ramai lagi yang berani mencuba dah rasai perubahan pada kesihatan mereka. Anda bagaimana ? Jangan tunggu lama nanti rugi. Peluang untuk sihat , cantik hanya dengan pengambilan Esp sahaja.

Jika anda ingin mencuba boleh la dapatkan terus dari saya. Jangan risau saya akan bantu anda dalam pengambilan yang betul supaya anda akan rasai perubahannya dengan cepat


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com







Tuesday, 28 October 2014

Cara Mudah Untuk Bangun Solat Subuh

 |

Ramai golongan pekerja sangup bangun awal untuk pergi ke pejabat asalkan punch card tidak merah. Ramai pelajar mampu bangun awal demi mengelak terserempak dengan pengawas atau dimarahi cikgu disiplin. 


Tetapi kenapa masih ramai yang masih liat bangun solat Subuh? Motivasikan diri anda untuk lebih mudah dan bersemangat bangun solat Subuh tanpa sebarang alasan berdasarkan tip berikut:


1. Ikhlaskan niat hanya kerana Allah s.w.t. dan berikanlah hak-hakNya. Niat yang ikhlas akan mendorong anda mengorbankan apa-apa kekangan yang menghalang seperti mengantuk, tilam dan bantal yang empuk, kesejukan yang menggigit dan sebagainya.

2.Tanam tekad yang jitu, semangat juang yang tinggi (strong will) dan muhasabahlah diri setiap hari.

3. Bertaubat daripada dosa dan berniatlah untuk tidak mengulanginya kembali.

 4. Memperbanyakkan berdoa agar Allah s.w.t. memberikan kesempatan untuk solat Subuh.

5. Carilah kawan yang baik. Wujudkan komuniti (keluarga atau sahabat) yang boleh sama-sama bangun awal dan solat Subuh.Jika berseorangan terasa lemah untuk mujahadah, bertemankan sesama beribadah dan melakukan ketaatan.

6. Latih diri untuk tidur mengikut sunnah Nabi s.a.w. seperti dengan tidur awal agar mudah bangun awal, berwuduk sebelum tidur, tidur mengiring di atas rusuk kanan dan berdoa.

7. Elakkan makan lewat malam atau makan dalam jumlah yang banyak kerana ia boleh menyebabkan susah bangun awal pagi.Jauhilah juga minuman berkafein seperti kopi atau teh pada waktu malam, dikhuatiri susah tidur malam yang seterusnya akan membawa kepada susah bangun pagi dan berkemungkinan terlepas solat Subuh.

8. Pasang penggera yang boleh mengejutkan anda bangun untuk solat Subuh.Tetapkan supaya penggera berbunyi beberapa minit sebelum azan Subuh.Sebaik sahaja bangun, cuba hayati azan Subuh terutamanya lafaz “solat itu lebih baik daripada tidur”. Kemudian bingkas dan lekas berwuduk bagi menunaikan solat Subuh.

9. Ajaklah orang lain bangun solat Subuh dan mulakanlah dengan diri sendiri dan keluarga.

10. Cuba hayati keindahan waktu pagi, kesegaran udaranya, kedinginan hawanya, kicauan burung, suasana yang damai daripada hiruk-pikuk, mutiara embun yang jernih dan sebagainya.Kemudian tanamlah tekad ingin menikmati lagi dengan selalu bangun awal dan solat Subuh awal waktu.

Selamat mencuba, semoga niat murni kita ini memperoleh keberkatan dan keredhaan oleh Nya. In Shaa Allah 

Monday, 27 October 2014

Vitamin C Shaklee Sesuai Untuk Semua


Salam Sejahtera

Cerita pasal Vitamin C la pulak. Semua orang sukakan Vitamin C ini sebabnya boleh mencantikkan dan menganjalkan kembali kulit wajah dan boleh kuatkan sistem imun badan. Bagi pengamal tegar Vitamin C la yang paling jimat untuk diamalkan. betul tak??

Apa  kelebihan Vitamin C Shaklee ye.


Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.
Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan

Kalau nak tahu Vitamin C shaklee ini dihasiikan  dengan ekstrak jagung dan bukannya dari ekstrak oren . Ini kerana fungsinya sangat membantu mengurangkan tahap asid dalam tubuh. Jika bagi yang mempunyai masalah gastrik, pengambilan vitamin C tidak akan menyebabkan luka pada perut  maka tidak risau la untuk mengamalkannya.



Khasiat Utama

Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Keberkesanan Vitamin C membuatkan semua orang ingin mencubanya, ditambah lagi dengan Testimoni yang berpuas hati selepas mencubanya. Ok apa kata kita tengok satu - satu Testimoni .

1. Vitamin C untuk penjagaan kulit wajah 





2. Vitamin C untuk kuatkan sistem imun badan




HAH!! TUNGGU APA LAGI .... JOM CUBA SEKARANG



Untuk mendapatkan Set Vitamin C  Shaklee  ini boleh la hubungi saya segera


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com








Wednesday, 22 October 2014

Cantik Semasa Hamil Dengan Shaklee


Salam Sejahtera


Ada wanita hamil sangat bertuah kerana sepanjang kehamilan, dia dikurniakan kulit yang berseri-seri. Tetapi ada juga yang sebaliknya kerana mengalami pelbagai masalah kulit sepanjang mengandung.  Tentu sahaja ia mencemaskan kepada si bakal ibu apatah lagi jika sebelum ini langsung tiada masalah kulit.
Jangan risau akan perubahan tersebut kerana biasanya ia hanya bersifat sementara dan akan hilang selepas kelahiran berlaku. Kenali beberapa masalah kulit yang sering dialami oleh ibu hamil.
  • Kesan regangan

Apabila berat badan bertambah di trimester kedua dan ketiga kehamilan, kulit mula meregang menjadi garisan kecoklatan atau kemerahjambuan bergantung kepada warna kulit. Kebiasaannya, ia berlaku di bahagian abdomen dan payu dara. Bagi mengurangkan masalah ini, anda seharusnya menyapu lebih banyak losen vitamin E bagi memastikan ia lembap, minum lebih banyak air untuk mengekalkan hidrasi dan makan makanan kaya vitamin C, E dan zink bagi mengekalkan kesihatan kulit.
  • Jerawat dan bintik-bintik
Disebabkan oleh perubahan hormone kehamilan, sesetengah wanita akan mengalami peningkatan jumlah jerawat dan bintik-bintik. Oleh itu sentiasa pastikan kulit kekal bersih dengan menggunakan pencuci muka yang lembut dan pelembap bebas minyak. Elakkan rawatan anit jerawat (sejenis antibiotik) kerana ia boleh mendatangkan kemudaratan kepada bayi.
  • Topeng kehamilan/chloasma
Pasti ada dalam kalangan ibu hamil yang mengalami peningkatan pigmentasi kecoklatan di keseluruhan waja terutama di bahagian pipi dan dahi. Bagi mengatasinya daripada menjadi lebih teruk pastikan anda mengurangkan pendedahan diri kepada cahaya matahari.
  • Varicose veins
Mungkin ada dalam kalangan ibu hamil mengalami masalah urat biru besar terutamanya di bahagian kaki yang kadang kala menyebabkan kesakitan dan pendarahan. Bagi mengurangkannya, elakkan berdiri atau duduk terlalu lama dalam satu masa, pakai stoking khusus dan tinggikan laras kaki berbanding kepala sekurang-kurangnya setengah jam setiap kali apabila berbaring.
  • Kegatalan kulit

Semakin bayi membesar, semakin perut anda mengembang. Ini menyebabkan kulit di bahagian berkenaan turut meregang. Keadaan ini mengakibatkan kulit menjadi kering dan tegang. Elakkan kulit daripada menjadi kering dengan kerap menyapu krim dan pelembap agar ia kekal hidrat.
  • Seri kehamilan
Perubahan ini yang paling digemari oleh wanita hamil.  Ketika hamil, aliran darah di bahagian kulit akan meningkat. Jadi, lebih banyak sebum atau minyak dihasilkan lalu menjadikannya semakin berminyak. Hasilnya, kulit wajah kelihatan lebih cerah, berseri dan berkilat.

Jangan risau, walaupun hamil, ibu masih lagi boleh nampak cantik, sihat dan cergas. Berikut adalah tips cantik ketika hamil:

  • Mandi Teratur
Pastikan mandi dua kali sehari, badan akan jadi segar dan mudah tidur di waktu malam

  • Menjaga Gigi
Seeloknya buat rawatan gigi sebelum hamil. Kebersihan gigi dan mulut mesti mendapat perhatian yang lebih kerana selalu muntah-muntah. Jangan sampai mulut mengeluarkan bau yang kurang sedap

  • Ambil Nutrisi Seimbang
Jaga pemakanan, ambil makan yang seimbang, makanan jajan boleh memberikan kesan yang tidak baik kepada ibu dan anak di dalam kandungan. Makan sedikit-sedikit tapi kerap, jangan makan terlampau banyak kerana boleh mengundang pedih ulu hati. Amalkan makanan tambahan ketika hamil, Set Kehamilan Shaklee adalah antara yang terbaik. Siapa yang dah ambil pasti sambung untuk Set Berpantang Shaklee.

  • Bersenam
Lakukan senaman ringan, seperi berjalan laju. Melakukan aktiviti mengemas rumah juga boleh dikira sebagai bersenam. Kata Prof Muhaya, jika semasa melakukan kerja rumah dan kita letak diminda bahawa lemak di badan akan terbakar, maka hasilnya berat badan turun, berbanding dengan mereka yang hanya mengemas tanpa menyedari hakikat ini. Jadi bersenamlah dengan penuh kesedaran. Ibu hamil yang bersenam, tenyata akan lebih nampak segar berbanding dengan mereka tidak.

  • Berehat dengan Secukupnya
Seperti sunat Rasullulah, tidurlah sekejap di waktu siang. Seelok-eloknya sebelum zuhur, jangan tidur selepas perut kenyang, ini boleh bawa mudarat. Jika tidak boleh tidur, lakukan aktiviti-aktiviti yang santai menonton tv atau membaca buku. Lepas berehat urat-urat yang tegang pasti akan kendur semula. Dan ibu akan merasa lebih relax.

Diantara tips untuk kekal cantik, sihat dan cergas, adalah mengambil nutrisi yang seimbang, mungkin ada bakal ibu tidak mengambil berat tentang pengambilan makanan tambahan sepanjang kehamilan. Mereka beranggapan bahawa makanan yang diambil setiap hari sudah mencukupi kandungan nutrisi dan mineralnya. Jika kita hidup dalam keaadaan yang ideal, dengan udara, air, makanan yang tak tercemar, ya memang sudah mencukupi. Tapi lihatlah sekarang pencemaran makin menjadi-jadi, sampaikan timbul idea pengusaha untuk menyediakan makanan 'organic' kerana makanan yang tak 'organic' tidak terjamin keselematannya dari sebarang racun.  

Set Kehamilan Shaklee adalah salah satu pilihan yang ada di pasaran, memberikan nutrisi, vitamin dan mineral lengkap untuk ibu yang hamil. Agar tempoh hamil menjadi lebih manis untuk dikenang. Lagi pula ibu mesti mahu berikan yang terbaik kepada anak yang dikandungkannya. Jadi pilihlah makanan tambahan yang sudah pasti berkualiti dan memberi banyak manfaat kepada ibu dan bayi.

Apakah kelebihan yang terdapat pada Set Kehamilan Shaklee?

  • Kandungan asid folik di dalam B Complex melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang.
  • Asid folik jga menghalang ibu dari risiko kanser dan strok
  • Vita-Lea Shaklee, mengandungi zat besi yang tinggi mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah.
  • Zat besi juga berperanan untuk memastikan bayi mendapat semua zat dari makanan ibu, jadi ini akan mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan
  • Vitamin C yang mencukupi akan membantu mengurangkan risiko terkena demam atau selsema, satu biji Vita-C Shaklee bersamaan 71/2 biji buah oren. Banyakkan....
  • Omega Guard Shaklee mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi
  • Kalsium adalah salah satu mineral yang penting untuk ibu mengandung. Ostematrix adalah kalsium-magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, juga mengelakkan kekejangan yang sering berlaku pada ibu-ibu hamil
  • Juga membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat bagi ibu dan bayi
  • Energizing Soy Protein(ESP) adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu.
  • Juga kandungan protein tulen ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu sangat.



Penting tau penjagaan ketika hamil nie. Sesuai la dengan fitrah wanita yang selalu ingin nampak cantik setiap masa.Jadi , bagi anda yang sedang hamil dan inginkan kecantikkan berterusan tanpa sebarang masalah ketika hamil boleh la mendapatkan Set Kehamilan Shaklee sekarang 

Lagi satu, sambil - sambil itu kita tengok dan baca dulu Testimoni yang berpuas hati setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee

Testimoni 1
Testimoni 2


Testimoni 3

Best kan tengok testimoni yang berpuashati , sekarang giliran anda pula untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee ni.Tak rugi sebenarnya kalau anda mencuba sebab set ini sangat jimat penggunaannya iaitu bertahan selama 4 bulan. Anda boleh juga berterusan ambil sehingga bersalin nanti.

Selain itu Set Kehamilan Shaklee nie sangat membantu proses kehamilan anda berjalan lancar dari segi bertumbuhan dan perkembangan baby anda. 
Dengan harga yang berpatutan , anda mampu dapatkannya

Set Kehamilan Shaklee ini boleh anda dapat mengikut " Bajet " anda. Lagi jimat kan !

Harga " Diskaun " menanti anda


Untuk mendapatkan Set Kehamilan Shaklee  ini boleh la hubungi saya segera


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395


♥ Email : hanabard105@gmail.com