Labels

CARA ORDER

INFO BERGUNA

Menu

Thursday, 18 September 2014

Atasi Regangan Kulit Selepas Bersalin

Assalamualaikum.. Salam sejahtera

Masalah regangan kulit ketika hamil antara

perkara normal yang berlaku. Semasa kehamilan berat badan meningkat dengan cepat dan kulit meregang secara berlebihan. Ini menyebabkan gentian - gentian elastin Dan kolegen pada lapisan dermis kulit terputus.Lazimnya,  regangan kulit berlaku pada bahagian pinggul, abdomen, dada dan paha

Selain faktor penambahan berat badan, terdapat kesan regangan pada kulit di


bahagian tertentu sewaktu hamil dan selepas bersalin yang sering menjadi kebimbangan wanita.
Kesan itu bagaikan cela yang sukar dihapuskan malah mungkin boleh menyebabkan mereka tidak yakin pada diri sendiri.
Ada benarnya kenyataan itu sebab tanyalah pada setiap wanita, siapa yang tidak mahu kelihatan cantik sama ada dari segi luaran mahupun dalaman.

Kemunculan tanda regangan selalu menyebabkan kegusaran di hati ramai wanita baru bersalin yang memilikinya secara perlahan-lahan ketika proses kehamilan mereka.

Regangan kulit muncul seperti jalur panjang pada kulit dan warna yang paling biasa dilihat ialah putih. Apabila disentuh, ia sedikit kenyal. Ada juga kesan regangan berwarna agak keunguan atau merah, mengikut jenis ton kulit masing-masing.Wanita yang mempunyai kulit cerah cenderung mempunyai kesan regangan ketara manakala mereka yang berkulit gelap mempunyai tanda lebih ringan.


Semasa hamil, kebanyakan wanita mengalaminya di bahagian perut, paha, pinggul atau payudara disebabkan pertambahan berat badan yang cepat, sekali gus menegangkan kulit.


Regangan dapat dilihat ketika trimester terakhir kehamilan. Namun, ada juga yang terjadi pada awal proses kehamilan dan ia perlu diambil perhatian segera bagi merawat kemunculannya.


Tidak mahu ketinggalan membantu wanita mengatasi masalah berkenaan, Saya ingin berkongsi beberapa fakta tentang stretchmark atau kesan regangan kulit yang perlu anda tahu :

1. Biasanya stretchmark terjadi kepada mereka yang sedang hamil atau mereka yang mengalami kegemukan.

2. Mengikut kajian 90% daripada wanita mengalami kesan regangan sewaktu sedang mengandung. Regangan kulit berlaku bila kulit tidak cukup masa untuk mengembang akibat dari perubahan dan pengembangan tubuh sewaktu hamil.

3. Bahagian tubuh yang mengalami kesan regangan yang paling ketara ialah di bahagian perut.

4. Faktor genetik juga mempengaruhi sama ada seseorang itu akan mengalami stretchmark atau sebaliknya. Jika ibu dan ahli keluarga terdekat sememangnya mengalami kesan regangan kulit semasa hamil, maka besar kemungkinan anda juga bakal mengalaminya.

5. Jika sewaktu hamil anda merasa gatal-gatal dibahagian perut, pinggul, punggung dan peha itu adalah tanda-tanda kulit mengalami regangan

6. Bahagian lain yang turut mengalami kesan regangan ialah payu dara, pinggang dan belakang pinggang

7. Cara terbaik untuk mengurangkan kesan regangan ialah dengan mengekalkan keanjalan maksimum pada kulit sepanjang tempoh anda hamil.Apa kelebihan ESP ngan Vita E ni?? Jom semak


  1. Menghilangkan kedut, parut dan kesan rekahan. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri.
  2. Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.
  3. ESP berupaya menghilangkan parut di kulit, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  4. Membantu mencegah pertumbuhan sel terutama kanser kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan sel yang abnormal.
  5. ESP  Bertindak dengan kadar segera dan terus menyerap ke dalam darah. Ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Merupakan sumber protein lengkap untuk menyokong kesihatan sempurna.
  6.  Mengecil dan mencerahkan kawasan areola yang biasanya akan menjadi besar dan gelap selepas bersalin. Kesannya, kawasan areola akan kelihatan pinkish seperti anak dara semula.
  7. Membantu melancarkan peredaran darah dan secara tidak langsung akan meningkatkan kesihatan jantung anda.
  8. Mendapat jolokan “Vitamin Cinta”, pengambilan vitamin E secara konsisten mampu meningkatkan keinginan seksual di kalangan lelaki dan wanita dan membantu menyelesaikan masalah kedinginan antara suami dan isteri.
  9. Melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu daripada berlarutan.


Tapi sebelum itu apa kata kita lihat dulu Testimoni yang berpuas hati Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395

♥ Email : hanabard105@gmail.com
0 comments:

Post a Comment