Labels

CARA ORDER MUDAH

INFO BERGUNA

Menu

Saturday, 16 August 2014

Kebaikan Omega Guard Untuk Penyusuan

Akhirnya dapat juga saya mencuri masa untuk menulis entri baru di blog ini. Sebelum tu saya nak tanya, mommy-mommy di sini siapa yang menyusukan sepenuhnya bayi mereka? Alhamdulillah kalau ada yang mengamalkan penyusuan bayi. Teruskan usaha murni ini. Yang telah awal-awal  pasang niat nak fully breastfeeding kepada anak yang bakal dilahirkan nanti pun saya doakan kejayaan dan kerahmatan kepada anda semua.


 DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak bayi

Saya kalau ada rasa down nak teruskan penyusuan ni, cepat-cepat saya ingat ayat ni, "Saya nak bagi yang terbaik untuk bayi saya iaitu susu ibu. Tiada yang lagi bagus darinya."Inilah ayat tangkal penguat semangat saya!

Okaylah, entri kita kali ini nak berkongsi kisah ibu menyusu dengan Omega Guard Shaklee. Apakah kaitannya? DHA yang terkandung di dalam Omega Guard Shaklee akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi .

Ada lagi rahsia kebaikan Omega Guard Shaklee ni? Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar. DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak bayi
Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800mg EPA) setiap hari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari , wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak (kanak-kanak A) yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur empat tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg (kanak-kanak B). Kanak-kanak A juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergik.

Bestkan Omega Guard Shaklee. Kebiasaanya ibu menyusu akan mengamalkan Omega Guard ini bersama set vitamin yang berkaitan dengannya

Jom dapat segera..

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395
♥ Email : hanabard105@gmail.com
♥ Fb: https://www.facebook.com/SehatChantekBiz?ref=hl dan sila klik LIKE utk info terkini

0 comments:

Post a Comment