Tuesday, 19 August 2014

Ibu Mengandung Dan Suppliment


Salam....

Cerita kali nie untuk ibu - ibu yang tengah mengandung .Jemput Baca ye

Best kan mengandung? Itu la kelebihan kepada kaum wanita. Bila dah mengandung mesti perlukan penjagaan yang rapi supaya proses kehamilan berjalan lancar. Dan juga bagi memastikan perkembangan serta pertumbuhan bayi dalam keadaan baik. 

Perlu ke suppliment bila mengandung? Cukup kah hanya ambil ubat yang doktor bekalkan?

Teringat kembali masa saya mengandung anak kedua nie.Disebabkan kehamilan saya kali nie agak istimewa jadi bila pergi rutin checkup macam nasihat doktor bagi. Tapi yang paling saya herannya doktor siap pesan ambil suppliment lain sama untuk support kehamilan saya nie. Pelik kan. Takkan vitamin yang ada di klinik tu tak mampu untuk pastikan kehamilan berjalan lancar . 

Sejak dari situ , barulah saya yakin yang rupa - rupanya kita tak semestinya bergantung pada ubat klinik . Jika ubat yang dibekalkan tidak memberi kesan kepada kesihatan maka harusla kita mencari alternatif lain untuk meningkatkan kesihatan kita masa mengandung nie . Betul tak?

Disini saya senaraikan 2 Produk Terbaik Untuk Ibu Mengandung

1. Set Kehamilan
2. Energizing Soy Protien ( ESP )


1. Set Kehamilan

  • Mengandungi B Complex, Vitalea , Vitamin C dan Ostematrik ( Kalsium )
  • B Complex dan Vitalea sangat penting untuk menghasilkan sek darah merah , jadi ibu yang mengalami HB rendah , ini adalah set yang paling tepat untuk anda
  • Vtamin C pula membantu meningkatkan sistem imun ibu .InsyaAllah ibu akan jadi lebih sihat , jarang di jangkiti selsema mahupun demam
  • Kalsium penting untuk pembentukan tulag bayi , dan pada masa yang sama membantu mengurangkan rasa lenguh dan sakit pinggang yang di alami oleh ibu semasa mengandung
  • Kejanng pada waktu malam juga menunjukkan anda kekurangan kalsium. BComplex dan kalsium memang membantu mengurangkan masalah ini
  • Pengambilan set ini secara kosisten , menjadikan ibu lebih sihat , bertenaga dan tidak mudah letih sepanjang hari
  • Jika anda mengambil set ini , vitamin dari doktor tidak perlu ambil lagi ya, sebab set ni dah lengkap dengan semua zat obimin dan asid folic
2. Energizing Soy Protien ( ESP )

  • Esp merupakan supplement terbaik untuk menyediakan badan ke arah penyusuan . Tidak dinafikan , ada segelintir ibu yang mengalami masalah kurang susu selepas bersalin . Esp membantu masalah ini 
  • Membnatu meningkatkan sistem imun badan ibu semasa mengandung .Hasilnya ibu sentiasa sihat dan cergas sepanjang hari dan tidak mudah letih 
  • Berbentuk powder dan rasa seperti soya . Supplement yang sesuai untuk ibu mengandung yang sukar menelan pil

Apa kata, Jom kita tengok testimoni yang telah mencuba dan berpuas hati










Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:


Hana Binti Kasim
♥ sms/whatsApp: 019-5434395
♥ Email : hanabard105@gmail.com
♥ Fb: https://www.facebook.com/SehatChantekBiz?ref=hl dan sila klik LIKE utk info terkini








Reactions:

0 comments:

Post a Comment